محبی نیا؛ چه بسا داستان گازانبری برای «روحانی» فعال شود

  • سیاسی
  • چهارشنبه ۲ بهمن ۱۳۹۸ ۱۶:۱۵
    کد خبر :677190

جهانبخش محبی‌نیا «نماینده مردم میاندوآب در مجلس» به سوالاتی در خصوص اوضاع سیاسی کشور پاسخ داد. گزیده‌ای از آن را می‌خوانیم:

این نماینده اصولگرای مجلس شورای اسلامی، پس از پنج دوره نماینگی در پارلمان، در دوره یازدهم مجلس کاندیدا نشد و به قول خود عطای نمایندگی را به لقایش بخشید. محبی‌نیا که مدتی است بیشتر با اظهارنظر و تذکرهای جنجالی و بعضا اصلاح‌طلبانه در مجلس شناخته می‌شود، تاکید دارد که هنوز هم اصولگراست و حتی بنا دارد بعد از دوره نمایندگی‌ به فعالیت سیاسی بپردازد.

محبی نیا دلیل عدم کاندیداتوری در انتخابات مجلس آینده را خستگی خود و همچنین تلاش ها برای عدم کارآمدی این نهاد عنوان کرد. وی اظهار داشت: «متاسفانه هم از درون مجلس و هم از بیرون مجلس اتحاد نامیمون و نامقدسی برقرار شد و طراحانی از خارج بر این اتحاد قلعه‌ای ساختند تا عدم کارآمدی مجلس را به عنوان یک پروژه اعلام کنند و تا حدی هم موفق شدند.»

به گزارش ایسنا،محبی نیا با تأکید بر اینکه خود نمایندگان مجلس هم نتوانستند حرمت این نهاد مقدس را نگه دارند، افزود: «این نقیصه هم متوجه نظارت است، به این معنی که نظارت پارلمان را به دولت محدود کردند که شائبه برانگیز است و هم متوجه تقنین است. در تقنین هم محدودیت‌هایی تعریف کردیم و برخی نهادها را در قانون مستثنی کردیم».

محبی نیا در خصوص عملکرد مجلس دهم، بزرگترین ایراد آن را «متابعت» دانست. وی در این خصوص عنوان کرد که «هیات رئیسه مجلس دهم واقعا ضعیف بود و برای رهایی خود از سیلاب تند انتخاب سرکش، کمیسیون‌ها و هیات‌ رئیسه کمیسیون‌ها را رها کرد و به اولویت‌ها نپرداخت.»

وی افزود: «در واقع این مجلس مطابق میل پستونشینان آرایش پیدا نکرد و آن ها به همین دلیل ناجوانمردانه خنجر بر گردن مجلس گذاشتند و از سال اول آن را به توپ سیاست بستند.» با این همه به عقیده محبی نیا مجلس دهم عملکرد قابل دفاعی در حوزه‌های اقتصادی، حقوقی و مسائل سیاسی داشته است.

محبی نیا در خصوص ترکیب مجلس آینده معتقد است که شاهد مجلسی یکدست و در اختیار جریان راست خواهیم بود اما این مجلس نیز نخواهد توانست به موفقیت بزرگی دست یابد. وی در این خصوص اظهار داشت: «دعوای پایداری و اصولگرایی در مجلس آینده به شکل وحشتناکی مانع تدبیر امور خواهد شد.»

این نماینده مجلس در خصوص حوادث آبان ماه‌، علت اعتراض‌ها و نوع برخورد با معترضین گفت: «وقایع آبان ماه هم ۹۰ درصد اقتصادی بود در غیر این صورت این اعتراضات در ایام دیگری سر بر می‌آورد. آنچه رخ داد و اعتراضات بعد از آن، یک رابطه علی مشهود دارد و نیازی به انکار نیست. این وقایع در هر صورت محکوم است و همه ما مقصریم.» محبی نیا همچنین درباره ارتباط این حوادث با خارج از کشور گفت که حلقه پیوند داخل و خارج، سوء مدیریت مسئولین کشوری است که همه سطوح را در بر می‌گیرد. وی در این خصوص افزود: «بخش اعظمی از این خارج نشینان هم کسانی هستند که اگر بخواهیم برای ادامه حیات در داخل با ما به تفاهم می‌رسند اما متاسفانه این سعه صدر را نداریم.»

نماینده مردم میاندوآب در مجلس درباره علت عدم کاندیداتوری علی لاریجانی در مجلس یازدهم و احتمال برنامه ریزی او برای انتخابات ریاست جمهوری آینده گفت: «در مورد آقای لاریجانی اصلا اینطور نیست. جراحت‌های فرونشسته بر جان علی لاریجانی نفسی برای او باقی نگذاشته که به انتخابات ۱۴۰۰ فکر کند. او مردی حکیم است که می‌تواند زیبندگی و برازندگی لازم را برای اداره مملکت از خود نشان دهد. داستان علی لاریجانی اما داستان کوه کندن فرهاد است؛ آیا به شیرین خواهد رسید یا به خواب شیرین خواهد رفت؟» وی افزود زخم‌ها بر بدن لاریجانی خیلی کاری است و او نیاز به استراحت دارد.

محبی نیا در خصوص عملکرد حسن روحانی معتقد است که رئیس جمهور باید از صورت بندی و عملیاتی شدن بخشی از مباحث دوران کاندیداتوری خود نگرانی خاص داشته باشد و برای آن تدبیر کند وگرنه چه بسا «داستان گازانبری» برای خود او فعال شود. وی افزود: «علاوه بر این دو تن از رقبای اصلی دوران انتخابات ریاست جمهوری او که یکی سیدی است بزرگوار اما کمی آلوده به تبلیغات و دیگری خلبانی است ماهر و قاهر دو قوه را به دست خواهند گرفت و در این میان جان سختی می‌خواهد که او از این فشار نجات پیدا کند.»

این نماینده اصولگرای مجلس معتقد است که دولت بعدی نیز با چالش های جدی مواجه خواهد شد. محبی نیا در این باره گفت: «شاید در ابتدا ملت امیدی داشته باشند که اوضاع خوب خواهد شد و به جریانی رو می‌آورند اما نتیجه نخواهند گرفت. سال اول حتما شیرینی‌هایی دارد اما سال دوم سال عملی شدن توقعات و برنامه‌هایی است که رستم دستان می‌خواهد تا رضایت عامه را جوابگو باشد. به اعتقاد من سال دوم ریاست جمهوری دولت بعد از آقای روحانی، سال سختی خواهد بود.»

محبی نیا جایگاه ریاست جمهوری به یکی از پرخطرترین مسوولیت‌ها در نظام جمهوری اسلامی می داند چرا که بخشی از وظایف ریاست جمهوری در قانون اساسی از حوزه اختیارش خارج شده است؛ «در واقع از منظر فلسفه سیاسی ریاست جمهوری سری است که به راحتی به سقف می‌خورد و گاهی پاهایش از زمین کنده می‌شود. در واقع این یک ایراد ساختاری است».

نماینده میاندوآب در خصوص احتمال بازگشت ناطق نوری به عرصه سیاست گفت: «طیفی از نیروهای راست و چپ و حتی بیشتر چپ‌ها تمایل به برگشت به دوران مسالمت آمیز دارند. آنها بی میل نیستند که یک یا دو دوره ریاست جمهوری را از طریق صندوق آرا به آقای ناطق نوری بسپارند. اگر ناطق این فرصت را از دست بدهد یا فهم آن را مهم نشمارد باید جوابگوی آینده باشد. به اعتقاد من انسان‌های بزرگ باید جرات تصمیم‌گیری‌های بزرگ را داشته باشند. اگر چه قهر ناطق ارزش داشت، ولی استمرار آن اشتباه بزرگی است.»

محبی نیا در خاتمه اظهار داشت: «اشتباهات بزرگ سیاسی باعث شده کانون‌های سیاسی ما به محاق بروند که از جمله آن سایت‌ها، روزنامه‌ها، نخبگان و مجلس هستند. ما می‌خواهیم نظام و انقلاب و ایران را حفظ کنیم و برای اینکه این شأن را به دست بیاوریم لازمه‌اش آزادی و حق بیان و انتقاد از تمام وجوه حاکمیت و ارائه بدیل برای بهتر شدن است. وقتی از این شأن فاصله گرفتیم دشمن نفوذ خواهد کرد. متاسفانه دو گروه یعنی تندروهای راست و چپ از پایداری تا مشارکت نگذاشتند ما چالش‌های اساسی قرن ۲۱ را بشناسیم.»

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید