مشارکت نماینده آمریکا در تحقیقات سقوط هواپیما
فرهاد پرورش، نماینده ایران در سازمان بین المللی هوانوردی (ایکائو) گفت: «هیئت ملی ایمنی حمل و نقل آمریکا به مامور تحقیق ارشد ما پاسخ داده و اعلام کرده که یک نماینده رسمی را در این باره منصوب کرده است.»
به نقل از رویترز، یک مقام ایرانی گفت، تهران از مقامات هیئت ملی ایمنی حمل و نقل امریکا دعوت کرده تا در تحقیقات مربوط به سانحه سقوط هواپیمای اوکراینی شرکت کند و این نهاد دولت آمریکا نیز با تعیین یک مامور تحقیق موافقت کرده است.
هیئت ملی ایمنی حمل و نقل آمریکا از اظهارنظر در این باره خودداری کرده است.
یک منبع اگاه تایید کرده که هیئت ملی ایمنی حمل و نقل آمریکا با مشارکت در تحقیقات مربوط به سانحه سقوط هواپیمای اوکراینی در تهران موافقت کرده، اما مشخص نیست که آیا با توجه به تحریمهای دولت آمریکا، نماینده این نهاد آمریکایی میتواند کاری در این زمینه صورت دهد یا خیر.
بر اساس مقررات بین المللی، از آنجایی که هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ سانحه دیده ساخت کشور آمریکا بوده، دولت این کشور مجاز به حضور در تحقیقات مربوط به این حادثه است.
به گزارش تسنیم،پرورش افزود، کانادا که دهها شهروند این کشور در این حادثه جان خود را از دست داده اند یک کارشناس ویژه تعیین کرده و تیمی از طرف دولت اوکراین نیز روز پنجشنبه گفت: وگوهایی را در تهران انجام داده است. این مقام ایرانی گفت، تهران آماده ارائه خدمات کنسولی و روادید برای ماموران تحقیق منصوب شده است.
نماینده ایران در سازمان بین المللی هوانوردی ضمن ابراز همدردی با خانوادههای ۱۷۶ سرنشین حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی افزود: «ما به عنوان ایرانی احساس میکنیم که این فاجعه و تراژدی مربوط به ما و خانوادههای جان باختگان است.»
پرورش تصریح کرد، اظهارات کارشناسی نشان میدهد که هواپیما نمیتواند توسط موشک هدف قرار گرفته باشد و این مهم است که به تحقیقات در خصوص این حادثه جنبه سیاسی داده نشود.
«من فکر میکنم باید این موضوع را کاملا فنی دنبال کنیم و آن را با تنشهای سیاسی در منطقه مخلوط نکنیم. ما باید کار را به کارشناسان بسپاریم تا پس از انجام تحقیقات گزارش خود را تهیه کنند.»