خورشیدگرفتگی در ایران و دیگر کشورهای آسیا (تصاویر)
خورشیدگرفتگی بدر خشهایی از شمال و غرب استرالیا، بخشی از شمال شرق آفریقا، به صورت جزیی و در بخشی از عربستان سعودی، قطر، امارات عربی متحده، عمان، جنوب هند، سریلانکا، مالزی، سنگاپور، اندونزی، فیلیپین و برونئی به صورت حلقوی رصد شد.
خورشیدگرفتگی در مناطق جنوب ایران نسبت به دیگر مناطق کشور طولانیتر بود و بخش بزرگتری از قرص خورشید پوشیده شد.
به گزارش فرارو، حداکثر گرفتگی با پوشیدگی ۸۶ درصد بود که در جزایر خلیج فارس به وقوع پیوست.
گرچه هوای پایتخت چند روزی است که آلوده و غبارآلود است، اما از بام تهران، مناظر زیبای خورشید گرفتگی علاقهمندان به پدیدههای نجومی را راضی کرد. در تهران، حداکثر گرفت ۶۱ درصد بود و قرص گرفته خورشید درحالی طلوع کرد که مراحل باز شدن را سپری میکرد.
این خورشیدگرفتگی از نوع حلقوی بود، اما در ایران به صورت جزیی دیده شد. این گرفتگی در آسیا، بخشهایی از شمال و غرب استرالیا، بخشی از شمال شرق آفریقا، به صورت جزیی و در بخشی از عربستان سعودی، قطر، امارات عربی متحده، عمان، جنوب هند، سریلانکا، مالزی، سنگاپور، اندونزی، فیلیپین و برونئی به صورت حلقوی رصد شد.
بیشینه پوشیدگی این گرفتگی جزیی در جنوب شرق آسیا -شرق سوماترا، حدود ۹۴ درصد از قرص خورشید را پوشاند.
خورشیدگرفتگی یا کُسوف هنگامی رخ میدهد که زمین و ماه و خورشید به ترتیب در یک خط راست یا تقریباً در یک خط راست قرار بگیرند و سایه ماه بر بخشی از زمین بیفتد و در نتیجه در قسمتهایی از کره زمین، قرص ماه قسمتی از قرص خورشید یا تمامی آن را از دید ناظر زمینی بپوشاند.