آغاز مباحثات مجلس نمایندگان آمریکا درباره بندهای طرح استیضاح ترامپ

    کد خبر :658899

بررسی دو اتهام رسمی رئیس‌جمهور آمریکا در طرح استیضاح وی در کمیته قضائی مجلس نمایندگان این کشور آغاز شد.

 

دموکرات‌های مجلس نمایندگان آمریکا بامداد امروز (پنجشنبه)‌ با آغاز مباحثات درباره بندهای طرح استیضاح «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور این کشور، یک گام دیگر به تحقق این اقدام نزدیک شدند.

 

به نوشته خبرگزاری «رویترز» دو بند از طرح استیضاح ترامپ، که قرار است هفته آینده در صحن علنی مجلس نمایندگان آمریکا به رای گذاشته شود، امروز در کمیته قضائی این مجلس به بحث و بررسی گذاشته شد.

 

این دو بند شامل سوءاستفاده ترامپ از قدرت و اختیارات ریاست‌جمهوری جهت فشار آوردن به دولت اوکراین برای انجام تحقیقاتی علیه «جو بایدن» رقیب انتخاباتی خود و همچنین ممانعت از اجرای قانون و تحقیقات کنگره در این موضوع است.

 

به گزارش فارس،«جرالد نَدلر» رئیس کمیته قضائی مجلس نمایندگان در آغاز این جلسه مباحثه گفت:‌«اگر رئیس‌جمهور [ترامپ] می‌تواند،‌ اولا از قدرت خود سوءاستفاده کند و سپس تمام درخواست‌های کنگره برای اطلاعات را به تعویق بیاندازد، پس کنگره دیگر نمی‌تواند به وظایف در نظارت و متعادل‌کردن شاخه اجرایی (دولت) عمل کند و آنگاه رئیس‌جمهور یک دیکتاتور می‌شود».

 

احتمال می‌رود کمیته قضائی مجلس نمایندگان آمریکا طی ساعت آینده در روز پنجشنبه اتهامات علیه ترامپ را تایید و تصویب کند. پس از آن در هفته آینده صحن علنی مجلس نمایندگان تصمیم خواهد گرفت که آیا ترامپ سومین رئیس‌جمهور در تاریخ آمریکا باشد که استیضاح می‌شود یا نه.

 

روز گذشته (چهارشنبه) نیز رهبر اکثریت جمهوری‌خواه سنای آمریکا اعلام کرد، بعد از اتمام روند استیضاح رئیس‌جمهور این کشور در مجلس نمایندگان، دادگاه استیضاح دونالد ترامپ در سنا ماه ژانویه برگزار می‌شود.

 

طبق قانون اساسی آمریکا، بعد از تصویب طرح استیضاح رئیس‌جمهور در مجلس نمایندگان، این طرح به مجلس سنا ارجاع می‌شود و در این نهاد قانونگذاری، دادگاه استیضاح برگزار می‌شود. در صورت تایید استیضاح توسط حداقل ۶۰ سناتور از مجموع ۱۰۰ سناتور مجلس سنا، رئیس‌جمهور از مقام خود برکنار می‌شود.

 

با توجه به ترکیب کنونی مجالس نمایندگان و سنای آمریکا تصویب طرح استیضاح ترامپ در مجلس نمایندگان محتمل است اما عملی شدن برکناری او در سنا امری بعید به نظر می‌رسد. دموکرات‌ها در مجلس نمایندگان اکثریت را در اختیار دارند و جمهوری‌خواهان در سنا دارای اکثریت کرسی‌ها هستند.

 

کاخ سفید هفته قبل در نامه‌ای به مجلس نمایندگان رسما اعلام کرد که ترامپ در جلسات تحقیقات مجلس نمایندگان حضور نخواهد یافت و هیچ وکیلی نیز از طرف وی در این جلسات حاضر نخواهد شد چرا که این روند را منصفانه نمی‌داند و قصد ندارد با حضور در جلسات به این روند اعتبار بدهد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید