صدور «۴۵۰۰ مجوز سقط» بهدلیل احتمال اختلالات ژنتیکی!
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: از سال ۹۴ تا ۹۸ حدود ۴۵۰۰ مورد اختلالات ژنتیکی در جنین تشخیص داده شده که سقط درمانی برای آنها با مجوزهای لازم صادر و انجام شد که از تولد ۴۵۰۰ نوزاد پیشگیری شد!
دکتر وحید قبادی دانا در حاشیه هشتمین همایش ملی مشاوره ژنتیک و پیشگیری از معلولیتها اظهار کرد: طرحی در سازمان بهزیستی در دست اجراست که برای خانوارهای دارای فرد معلول، بررسی ژنتیک و غربالگری اجرا و شجرهنامه ژنتیکی برای آنها طراحی شود و اگر لازم باشد آزمایشهای پیش از ازدواج و تولد صورت گیرد.
وی افزود: اکنون یک میلیون و 500 هزار نفر فرد معلول تحت پوشش خدمات سازمان بهزیستی در سطح کشورند که 39 درصد آنها دارای معلولیتهای جسمی ــ حرکتی، حدود 11 درصد دارای مشکلات نابینایی و کمبینایی، 13 درصد مشکلات شنوایی یا کمشنوایی، حدود 24 درصد دارای معلولیتهای ذهنی و 5 درصد هم دارای مشکلات صوت و گفتار هستند.
قبادی دانا با بیان اینکه هدف سازمان بهزیستی پیشگیری از وقوع معلولیتهاست، تصریح کرد: بسیاری از این معلولیتها اکتسابی است که در اثر حوادث رانندگی حادث میشود به گونهای که اکنون 27 هزار نفر دارای معلولیت ضایعه نخاعی تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند و سالانه 2000 نفر به این تعداد افزوده میشود.
وی بر ضرورت بررسی معلولیتهای مادرزادی تاکید و تصریح کرد: معلولیتهای ناشی از بیماریهای مادرزادی که در اثر مشکلات ژنتیک است باید بررسی و پیشگیری شود؛ از سال 94 تا 98 حدود 4500 مورد اختلالات ژنتیکی در جنین تشخیص داده شده که سقط درمانی برای آنها با مجوزهای لازم صادر و انجام شد که از وقوع قطعی تولد 4500 نوزاد معلول پیشگیری شد.
به گزارش تسنیم ،رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به فعالیتهای سازمان بهزیستی در بخش پیشگیری از معلولیتها یادآور شد: طی سالهای متمادی فعالیت سازمان بهزیستی در بخش پیشگیری از معلولیتها، برای مشاوره ژنتیک و غربالگری شنوایی و بینایی در مجموع از حدود350 هزار معلولیتی که میتوانست اتفاق بیفتد پیشگیری شد. در بخش غربالگری شنوایی سالانه یک میلیون و 200 هزار نوزاد تازه متولد شده از نظر شنوایی غربال میشوند. همچنین در بخش بینایی، برای پیشگیری از تنبلی چشم کودکان 3 تا 6 ساله، کودکان در مهد کودکها و پایگاههای سازمان بهزیستی معاینه میشوند که تعداد آنها حدود 3 میلیون و 400 صد هزار نفر است که اگر شناسایی نشوند و مداخله به هنگام صورت نگیرد میتواند منجر به معلولیتهای بینایی یا شنوایی برای آنها شود.
وی متذکر شد: بر اساس برنامه ششم توسعه، سازمان بهزیستی و کمیته امداد موظف هستند که هزینه آزمایشهای ژنتیک افراد تحت پوشش خود را بپردازند.