اوپک و همپیمانانش با کاهش بیشتر تولید نفت توافق کردند
وزرای کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) بامداد جمعه پس از نزدیک به شش ساعت بحث و بررسی با کاهش ۴۹۷ هزار بشکه بیشتر از توافق کاهش تولید قبل، یعنی مجموع یک میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز توافق کردند.
یک منبع مطلع که خواست نامش فاش نشود این مطلب را به ایرنا گفت و افزود: علت طولانی شدن اجلاس اختلاف میان عربستان و عراق بر سر تعیین سهم عراق از کاهش بیشتر تولید نفت این کشور بود.
به گفته وی، عراق در نهایت با پذیرش کاهش ۵۰ هزار بشکه بیشتر از سهم قبلی این کشور در روز، به توافق جدید رضایت داد.
جزئیات این توافق قرار است صبح جمعه از سوی دبیرخانه اوپک منتشر شود.
وزرای اوپک پس از پایان اجلاس شب گذشته از روبرو شدن با خبرنگاران خودداری و ساختمان این سازمان را ترک کردند. «سهیل بن محمد فرج فارس المزروعی» وزیر نفت امارات نخستین مقامی بود که از اجلاس خارج شد و در حالی که در گوشش را گرفته بود، ساختمان را ترک کرد. سایر وزرا نیز به ترتیب، خارج و اعتنایی به خبرنگاران نکردند. تنها وزیر نفت عربستان چند ثانیه ای در میان خبرنگاران توقف کرد و گفت که نشست شب گذشته با پیچیدگیهایی همراه بود.
«بیژن نامدار زنگنه» وزیر نفت ایران جزو آخرین وزرایی بود که از اجلاس خارج شد و در حد بیان این جمله که «فردا همه چیز را میگوییم» ساختمان اوپک را ترک کرد.
اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و کشورهای تولید و صادرکننده نفت غیر اوپک (اوپک پلاس) ابتدای سال جاری توافق کردند تا برای ایجاد تعادل در بازار و افزایش قیمت نفت، مجموع تولید خود را یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز کاهش دهند.
با این حال، پیش بینی افزایش عرضه نفت از سوی کشورهای غیر اوپک و احتمال افت قیمت این کالای استراتژیک در سال آینده میلادی، کشورهای اصلی صادر کننده نفت را نگران کرده است.
در همین پیوند، آژانس بین المللی انرژی پیش بینی کرده است؛ تولید روزانه نفت کشورهای غیر اوپک در سال آینده در حالی ۲.۲ میلیون بشکه افزایش می یابد که کل رشد تقاضای جهانی نفت تنها ۱.۳ میلیون بشکه خواهد بود.
الکساندر نواک وزیر نفت روسیه پیش از آغاز اجلاس اوپک به خبرنگاران گفت که این کشور با پیشنهاد کاهش تولید نفت، در حدود ۵۰۰ هزار بشکه بیشتر از توافق فعلی مخالفتی ندارد.
روسیه پیشتر به دلیل افزایش صادرات میعانات گازی، با طرح تشدید کاهش تولید نفت مخالفت کرده بود.
وزیر نفت ایران نیز صبح پنجشنبه به خبرنگاران اظهار کرد: اگر توافق کاهش تولید نفت تمدید شود، این یک دستاورد برای اوپک است؛ اگر هم بیشتر کاهش یابد، من حمایت می کنم و دستاورد بزرگتری است.
یک عضو کمیسیون انرژی مجلس خبر داد.
رایزنی بر سر کاهش ۵۰۰ هزار بشکهای نفت مازاد بر مصرف در اوپک
همچنین یک عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی از رایزنی بر سر کاهش ۵۰۰ هزار بشکهای نفت مازاد بر مصرف بازار در نشست اوپک خبر داد.
جلال میرزایی که وزیر نفت را در سفر به وین برای شرکت در یکصد و هفتاد و هفتمین نشست سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در وین اتریش همراهی میکند، در گفتوگو با ایسنا بیان کرد: در نشست وزرای نفت کشورهای عضو اوپک که از روز پنجشنبه در جریان است وزرا در حال بحث پیرامون کاهش ٥٠٠ هزار بشکه از نفت مازاد بر مصرف در بازار هستند.
وی در ادامه اظهار کرد: به احتمال زیاد اعضا بتوانند در ساعاتی دیگر اختلاف در رابطه با ١٠٥ هزار بشکه باقی مانده را حل کنند.