رئیس قوه قضاییه: طرح بنزینی پیشنهاد دولت بود
رئیس قوه قضاییه گفت: با تمام سختی که امروز دشمن برای ما ایجاد کرده و بایکوت خبری، حق جای خودش را باز خواهد کرد.
حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی پیش از ظهر امروز پنجشنبه در نهمین اجلاسیه جامعه مدرسین حوزه علمیه در جمع طلاب اصفهان، با بیان اینکه شناخت دین بیش امروز در جامعه بشری بیش از همیشه است، اظهار کرد: وظیفه آقایان این است که ضمن تحقیق و به روز بودن، این سوالات را پاسخ گویند.
وی با بیان اینکه در فقه تمدن ساز تمام سوالات را می توان مبتنی بر اجهاد تمدن ساز پاسخ داد، افزود: باید در بستر انقلاب اسلامی کار شود و امروز سوالات زیادی پیش رو داریم که باید پاسخ داده شود و محققان و عالمان باید به مسائل در موضوعات، هنری اقتصادی و مسائل زیاد پاسخ بگوند.
به گزارش انتخاب،رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه تبلیغ دین، عرصه دوم پیش روی دین است، گفت: آن چیز که امروز از امام و رهبر با بصیرتمان سراغ داریم، قدرت نهراسیدن از هیچ قدرتی به جز پروردگار است.
وی تاکید کرد: با تمام سختی که امروز دشمن برای ما ایجاد کرده و بایکوت خبری، حق جای خودش را باز خواهد کرد.
رئیسی با بیان اینکه می خواهند به عنوان مختلف حیله ها، ما را از عرصه طرد کنند، اظهار کرد: از مبارزان آموختیم که با مقاومت نباید صحنه را ترک کرد و تمام اقدامات انجام می شود تا شناخت، تبلیغ و عمل به دین انجام شود.
وی ادامه داد: تمام تلاش امام از روز نخست، برافراشتن پرچم دین بود، بنابراین باید به دین و آموزه های دینی در تمام عرصه های نظام عمل شود.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به اینکه نظام قدسی ما، حرکات را برنمی تابد، تصریح کرد: عمل به دین بحث مهمی است و محوری ترین نکته ای که در بیانیه رهبر انقلاب آمده، اجرای عدالت است و این از خواستههای مردم است.
وی افزود: سخن در عدالت ثبوتی نیست در عدالت اجرایی است؛ شاید بعد از توحید هیچ مفهومی به گستردگی مفهوم عدالت نباشد.
رئیسی ادامه داد: سخن در این است که چه کنیم که عدالت برقرار شود، کارهای بسیاری در این ۴۰ سال شده، اما باید کار بسیاری شود و خواسته مردم اجرای عدالت است.
وی تاکید کرد: باید به آنچه تاکنون انجام شده، نگاه کنیم و ببینیم چه باید می کردیم که تاکنون انجام نشده است.
رئیس قوه قضاییه ادامه داد: به عنوان طلبه ای که امروز در دستگاه قضایی مسئولیت دارم، امروز این وظیفه مطرح است تا با فساد مقابله و جنگ کنم. این موضوع یک حساسیت ویژه ای پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه نظام ما در درون خود مبارزه و مقابله با فساد را دارد، افزود: این نکته که هاضمه نظام فساد نمی پذیرد، یک حقیقت است.
رئیسی افزود: مبارزه در نظام هم شدنی و هم قابل اجرا است، چون هر عرصه ای که نظام اسلامی به آن وارد می شود، یک عرصه موفق و شدنی است.
وی اضافه کرد: نهراسیدن از زخم زبان ها، نهراسیدن از ملامت ملامتگران یکی از حرکت های اصلی و ضرورت اجتناب ناپذیر امروز است و باید در راه مبارزه با فساد به آن توجه کرد.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه امروز دشمن در مسائل سیاسی و اقتصادی به دنبال آن است که تنها راه نجات، کوتاه آمدن از مواضع تحت عنوان مذاکره است، گفت: اما رهبری با راهبرد مقاومت این را در عمل اثبات کردند که تنها راه برون رفت از مشکلات اتکا به خود و مردم کشور است.
وی تصریح کرد: راهبرد مقاومت جواب داده است و امروز حتی کسانی که نگاهشان نگاه مذاکره بود امروز ایمان آورده اند که هیچ راهی جز مقاومت وجود ندارد.
رئیسی در ادامه با بیان اینکه تمام پرونده هایی که در اذهان مردم به هر دلیلی فرار گرفته و دغدغه آنها شده، باید عادلانه و منصفانه مورد رسیدگی قرار گیرد و اطلاع رسانی شود تا ذهن مردم آرام گیرد، تاکید کرد: امروز کار نظام مبارزه با مفاسد است و این مسئله نه قدرت میشناسد، نه ثروت و نه چیز دیگری.
وی با بیان اینکه دومین کار صیانت از مدیران، مسئولان و دست اندرکاران است، افزود: بعد از انتصاب دیدم، قانون سامانه اموال مسئولان ابهام دارد و اجرا نمی شود.
رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه خط قرمز شما بی استناد رای دادن، سخن گفتن و مطلبی را نسبت دادن است، گفت: بگذاریم مردم احساس شان این باشد که به دنبال کارهایی که در گذشته انجام شده، قرار است با کسانی که فساد کرده اند یک برخورد جدی انجام شود.
وی با بیان اینکه فضای اول که به برکت رهبری انجام شد، فضای مقاومت بود، افزود: فضای دوم مبارزه با فساد است و دشمن در اندیشه آن است که این فضا شکل نگیرد.
رئیسی با اشاره به اینکه باید روز به روز فضای مقابله با فساد شکل بگیرد و مردم شاهد رشد این فضا باشند، اظهار کرد: چند سال وظیفه کنترل قیمت بنزین همراه با افزایش حقوق انجام نشد، اما اگر دولت سر جای خود این کار را انجام داده بود، مشکلی به وجود نمیآمد.
وی با بیان اینکه هر سال با افزایش حقوق باید قیمت سوخت هم افزایش مییافت، عنوان کرد: متأسفانه چند سال این طرح انجام نشد و اگر در زمان خودش صورت می گرفت، شیب مناسبی داشت.
رئیسی ادامه داد: در شورای هماهنگی اقتصادی سران سه قوه از ناحیه دولت پیشنهاد مطرح شد، بنده گفتم این موضوع ربطی به جلسه سران ندارد، چرا که قانون داریم و وظیفه دولت است، 2-3 بار مخالفت کردم، منتها دولت میگفت از باب هماهنگی این کار انجام میشود.
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه در خصوص بودجه 99 هم اخیرا همین اعتراض را داشتم، گفت: گفتم موضوع بودجه مربوط به مجلس و دولت است و لازم نیست که در جلسه سران سه قوه طرح شود. آنچه در جلسه مورد بحث قرار گرفت یک طرح نبود و حتی نظرات تیم اقتصادی دولت واحد نبود، یک بخشی هم در قانون پیشبینی نشد.
وی بیان کرد: دولت پیشنهادش این بود که پول حاصله را که در قانون باید به تولید و سایر بخشها داد همهاش به مردم داده شود، آنچه قبول کردیم و به تایید رهبر معظم انقلاب رسید کیفیت مصرف وجوه حاصله بود.
رئیسی افزود: این طرحی که انجام شد پیشنهاد دولت بود و صرفا مصرف وجوه به تایید رسید، با این قید اظهار نظر کردم که انجام این طرح باید با تمهید مقدمات لازم در کشور باشد؛ قبلا هم طرح یارانهها را در ذهن داشتیم که البته با اقناع عمومی همراه بود.
رئیسی ادامه داد: به صورت رسمی در جریان طرح نبودم اما از کانال هایی دو سه روز قبل شنیدم و همان زمان یادداشتی به دفتر رئیس جمهوری دادم که شنیدهام می خواهید اجرا کنید و تمهید لازم صورت نگرفته و پیشبینی می شود با توجه به شرایط منطقه حوادثی به وجود می آید.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به اینکه این موضوع را فقط من هم نگفته بودم، اضافه کرد: روز چهارشنبه هم برخی در هیأت دولت گوشزد کرده بودند؛ مردم اعتراض داشتند و حق هم داشتند، عدم تبیین برای مردم را از نواقص جدی طرح میدانیم.
وی افزود: سوار موج شدن هم واقعیتی بود که خسارت هایی به دنبال داشت، مساله مهم این است که خواست مردم جدا و جدی گرفته شود. ایجادکننده ناامنی در دادگاهها محاکمه میشوند، دستوری را هم که رهبر معظم انقلاب در خصوص رأفت عنوان کردند، مدنظر داریم.
رئیسی تصریح کرد: مساله دیگر کنترل بازار است، اگر بخواهند به همین شیوه حرکت کنند مشکلات جدی برای مردم ایجاد میکند، فقط هم با برخورد حل نمی شود، سازوکاری باید ویژه این موضوع اندیشیده شود.
با این بیان طرحی اجرا شده است که نه رئیسی خبر داشت، نه روحانی، نه رهبری، نه مجلس و لابد حتی خود اجرا کنندگان هم خبر نداشتند.
وقتی ردیسی موافقت کرده سود حاصل از گرانی بنزین به مردم داده شود دیگر چه معنا دارد که وی با اصل گران شدن موافق نباشد؟
اگر مصوب شده که همه سود به مردم داده شود یعنی با اصل گران شدن همه موافق بودید وگرنه بدون گران شدن سود گران شدن معنا ندارد
یک مثلی است که میگه:هرکس بخواهد به جهنم برود دنبال رفیق راه میگردد.
در قضیه بنزین هم آقای روحانی با یک تیر ۳ نشان زد.هم از محبوبیت رییسی که معظلی شده بود برای مفسدان کاست، هم لاریجانی را ضایع کرد و هم کار خودش را که افزایش قیمت بنزین بود پیش برد و مهمتر از همه از اقبال عمومی نسبت به انتخابات کاست و خدا میداند که چه در سر مبارک میپروراند. باید هشیار بود. فعلا ترامپ تعطیل.