روحانی همان است که بوده؛ اینکه می گویند لحنش اخیرا تغییر کرده، درست نیست
در روزهای بعد از پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری اردیبهشت 96 و ورود او به پاستور برای دومینبار، برخی از ناظران سیاسی و حتی عمومی مردم این موضوع را طرح میکردند که رئیسجمهور منتخب، نوعی تغییر موضع و سکوت در برابر روند تحولات کشور را در پیش گرفته است. در این راستا، انتقاداتی تند علیه عملکرد روحانی در دو سال گذشته ایراد میشد که او را به عدم پاسخگویی و انفعال محکوم میکردند.
با این اوصاف، در چند هفته اخیر به ویژه در جریان سفر استانی حسن روحانی به استانهای یزد و کرمان، شاهد ایراد مواضع و گفتههایی بودیم که برخی آن را در مقام تند شدن لحن و کلام رئیس پاستور مورد ارزیابی قرار دادند؛ حتی برخی متهم شدن و اعلام مجازات برادر حسن روحانی را عامل اصلی چرخش در مواضع او ارزیابی کردند. در این میان مساله قابل طرح این است که تا چه اندازه میتوان از تغییر لحن روحانی سخن به میان آورد و دلایل احتمالی چنین امری چیست؟ در راستای پیگیری این مساله، انتخاب دیدگاه سید مصطفی هاشمی طبا، از فعالان سیاسی اصلاحطلب و نامزد انتخابات ریاستجمهوری ۱۳۹۶ را جویا شده است.
سید مصطفی هاشمی طبا، برخلاف دیدگاههایی که معتقدند لحن روحانی در چند وقت اخیر و مواضع او پیرامون برخی مسائل تغییر پیدا کرده میگوید: لحن روحانی همان است که پیشتر بوده و مواضع او نیز تغییری محسوس به خود ندیده است.
وی در ادامه تاکید کرد: «اینکه برخی معتقدند که روحانی به دلیل صدور حکم زندان برادراش تغییر لحن داشته، باید از آنها پرسید که با کدام استدلال این فرضیه را مطرح میکنند. واقعیت این است که روحانی پیشتر نیز اظهاراتی را پیرامون قوه قضائیه، نظارت استصوابی و صداوسیما بر زبان رانده بود و انتقاداتی را داشت.»
این فعال سیاسی اصلاحطلب افزود: «در گذشته نیز بسیاری این مساله را مطرح میکردند که روحانی از اصلاحطلبان جدا شده اما همواره من اعتقاد داشتم که رابطه او با جریان اصلاحات به گونهای نبوده که از این جریان دستور بگیرد و اکنون از آنها دوری کند. همانگونه که او در 6 سال گذشته رفتار کرده، هماکنون نیز همانگونه رفتار میکند و همان مواضع را دارد.
نامزد پیشین انتخابات ریاستجمهوری، در بخشی دیگر از اظهارات خود گفت: «با بسیاری از مواضع حسن روحانی موافق نیستم اما با برخی دیگر موضعی همدلانه و موافق دارم. علی الخصوص در زمینه اقتصادی باید توجه داشت که کشور زمانی که با برخی مشکلات ارزی مواجه است باید خود را با وضعیت تطبیق دهد، نه اینکه تلاش کند وضعیت را از طریق استقراض و فروختن آینده مردمان ایران عادی جلوه دهد. روحانی و همراهاناش همواره میگویند مردم امیدوار باشند و شرایط عادی است. من نیز میگویم مردم امیدوار باشند اما شرایط عادی نیست.»
وی افزود: «با وجود انتقادات برخی مواضع و کنشهای روحانی را قبول داشته و میپسندم. به ویژه در زمینه برجام و خدماتی که او در این زمینه انجام داده، میتوان گفت که این توافق بسیار عاقلانه و به نفع ایران است. اگر در راستای منافع ایران نبود، هیچگاه شاهد خروج آمریکا از آن نبودیم.»
هاشمی طبا، در بخشی دیگر از گفتههای خود با تاکید بر اینکه اصلاحطلبان نمیتوانند موضع خود را نسبت به دولت روحانی تغییر دهند، تصریح کرد: «واقعیت این است که وظیفه همگان است که از دولت قانونی کشور حمایت کنند و اگر عدهای میگویند میخواهیم دولت را به زیر بکشیم، کاملا اظهاراتی غیر معقول است.»
این فعال سیاسی اصلاحطلب در پایان گفت: «اصلاحطلبان مسئولیتی در قبال اقدامات روحانی ندارند و شخص رئیسجمهور باید مسئولیت اقدامات خود را بپذیرد. ممکن است اصلاحطلبان در پیروزی روحانی نقشی مهم ایفا کرده باشند اما ضرورتی ندارد که مسئولیت اقدامات او را بپذیرند. باید کارهای خوب او مورد تحسین و اقدام نادرست او مورد انتقاد قرار بگیرد.»