شورای ائتلاف قبل ثبتنام نامزدها تکلیف پایداری را روشن کند
تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: جبهه پایداری با هر عقایدی که دارد محترم است اما وقتی ائتلافی شکل می گیرد هر مجموعه ای که می تواند با آن ائتلاف هماهنگ باشد و اصول آن را بپذیرد به ائتلاف ملحق می شود در غیر این صورت باید سریع تکلیف خود را روشن کنند و از جلوی مسیر حرکت ائتلاف کنار برود.
به گزارش نامه نیوز: جبهه پایداری رویکرد حرکت در فضای مبهم و غبارآلود را در پیش گرفته است. به شورای ائتلاف نیروهای اصولگرا نمی پیوندد اما در عین حال مدعی است از نامزدهای اصلح حاضر فهرست شورای ائتلاف حمایت می کند. این درست همان سیاستی است که پایداری در انتخابات مجلس نهم نسبت به جبهه متحد اصولگرایان و در انتخابات ریاست جمهوری سال 96 نسبت به جمنا به اجرا درآورد.
ناصر ایمانی تحلیلگر مسائل سیاسی معتقد است: قطار شورای ائتلاف نیروهای اصولگرا نباید منتظر پایداری بماند و قبل از آغاز ثبت نام نامزدهای انتخاباتی باید درب ها را ببندد و به سمت مقصد حرکت کند.
* جبهه پایداری از یک طرف برای همکاری با شورای ائتلاف با جامعه روحانیت جلسه می گذارد و از آن طرف دبیرکلش می گوید «به شورایی که به شکل پدرسالاری اداره می شود ورود نمی کنیم»، به نظر شما پایداری از این بازی دوگانه می خواهد چه نتیجه ای بگیرد؟
نتیجه اش خروج پایداری از ائتلاف اصولگرایان است. اصولگرایان دوره های قبل درباره پایداریها اشتباه استراتژیک کردند. اگر الان هم بخواهند این اشتباه را تکرار کنند مسلما بلای مشابه ادوار گذشته سرشان خواهد آمد.
*یعنی درب قطار ائتلاف را نباید تا ابد برای پایداری باز بگذارند؟
همین الان گرایش های مختلف اصلاح طلب بین خودشان مشکل دارند.
*به نظر شما اصولگراها قبل از ثبت نام نامزدها باید درب قطار ائتلاف را ببندند و تکلیف خودشان را با جبهه پایداری روشن کنند یا بعد از ثبت نام نامزدها نیز به آنها برای فکر کردن فرصت دهند؟
قبلش. خیلی زمان گذشته و دیر هم شده است.
*یعنی معتقدید پایداری الان باید موضع اش را روشن کند، اگر قرار به ائتلاف ندارد بگوید.
بله. با صراحت، شفافیت و بدون هیچ گونه رودربایسی باید کار ائتلاف را پیش برد. ادامه وضعیت کنونی کار خطایی است و آقای حدادعادل در این زمینه مسئول است و در مقابل اصولگرایان باید پاسخگو باشد چون بی اندازه دارد با جبهه پایداری مماشات می کند. جبهه پایداری با هر عقایدی که دارد محترم است اما وقتی ائتلافی شکل می گیرد هر مجموعه ای که می تواند با آن ائتلاف هماهنگ باشد و اصول آن را بپذیرد به ائتلاف ملحق می شود در غیر این صورت باید سریع تکلیف خود را روشن کنند و از جلوی مسیر حرکت ائتلاف کنار برود. معتقدم مماشات نباید کرد چون فرصت نیست.
*آیا در تهران فضا طوری هست که اصولگراها بگویند ما 30 بر هیچ می بریم و پاسخ شکست دوره گذشته را به جناح رقیب می دهیم؟
مطلقا این طور نیست. یعنی به نظر من اگر هر چهره سیاسی فکر کند انتخابات مجلس آینده حتما اصولگراها موفق به کسب اکثریت کرسی های مجلس می شوند، سخت در اشتباه هستند. به عبارت دیگر اگر کسی فکر کند اصولگراها برنده قطعی انتخابات مجلس هستند مثل سال 76 است که می گفتند قطعا و بدون شک آقای ناطق رئیس جمهور است. یعنی تا همین حد این فرضیه خطاست.
*اما الان جهت وزش باد در عرصه سیاست به نفع اصولگراهاست؟
من نمی گویم احتمال گرفتن اکثریت کرسی های مجلس توسط اصولگراها کم است بلکه می گویم این قطعی نیست یعنی نباید این طور تصور کرد که قطعا اصولگراها اکثریت کرسی های مجلس آینده را مثل مجلس هفتم و هشتم به دست می آورد.