اعتراضات در عراق مانع صادرات بندر نفتی القیاره شد
خبرگزاری فرانسه گزارش داد: در میدان نفتی “القیاره” در استان نینوا در شمال عراق روزانه ۳۰ هزار بشکه نفت خام تولید میشود که برای صادرات به دیگر کشورها، باید به بندر بصره در جنوب این کشور منتقل شود، اما بستهشدن راهها مانع از این صادرات شده است.
یک مسؤول بلندپایه در شرکت نفت شمال عراق که مدیریت میدان نفتی القیاره را برعهده دارد، به فرانس پرس گفت، کامیونهای حامل سوخترسانی برای سومین روز متوالی، نتوانستند نفت را به بندر بصره منتقل کنند.
این مسؤول که خواست نامش فاش نشود، افزود: این کامیونها بصورت روزانه نفت را از میدان القیاره به بصره منتقل میکردند، اما از روز سهشنبه این هفته اعلام کردند که به خاطر حوادث جاری در بصره قادر نیستند که این کار را انجام دهند.
وی گفت که نمیداند، عملیات سوخترسانی امروز (جمعه) از سرگرفته خواهد شد یا خیر، اما آن را مشروط به آرام شدن اوضاع و بازشدن دوباره راهها دانسته است.
عراق پنجمین صادرکننده بزرگ نفت در جهان بشمار می رود که روزانه بالغ بر سه میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه نفت از بندر بصره به کشورهای دیگر صادر میکند.
به گزارش ایرنا،بخش عمده نفت صادرکننده عراق از طریق لوله به بصره منتقل میشود، اما میدان القیاره از معدود میادین نفتی این کشور است که نفت آن توسط کامیونهای نفتی به این بندر انتقال مییابد.
توقف صادرات ۹۰ هزار بشکه نفت در عراق در شرایطی است که گزارشهای غیر رسمی حکایت از نا آرام بودن بصره دارد.
اعتراضات در عراق بار دیگر از ۲۵ اکتبر (سوم آبان) آغاز شد و دولت تاکنون با وجود پذیرش اغلب پیشنهادات برای اصلاحات ساختاری و قانونی، ارائه بستههای اقتصادی، صدور دستورالعملهای مختلف نتوانسته است، آرامش را به کشور بازگرداند.
مرحله نخست اعتراضات مردم عراق روز اول اکتبر (۹ مهرماه) ابتدا با درخواست مبارزه با فساد و انجام اصلاحات اقتصادی و گسترش خدمات عمومی آغاز اما رفته رفته مطالبات سیاسی به آن اضافه شد، بطوری که گروهی از معترضان خواستار اصلاح قانون انتخابات و قانون اساسی شدند و برخی دیگر شعار براندازی دولت را سر دادند.