راهزنی نفتی آمریکا در سوریه

    کد خبر :635455

بررسی سخنان اخیر رئیس جمهور آمریکا مبنی بر اعزام نظامیان جدید به سوریه برای محافظت از میادین نفتی حومه دیر الزور، نشان از قصد واشنگتن برای راهزنی نفتی در این کشور دارد.

 

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا که به دنبال بهره برداری انتخاباتی و مانور تبلیغاتی بر عملیات قتل ابوبکر البغدادی سرکرده تشکیلات داعش در سوریه بود در جریان یک کنفرانس خبری از قصد و نیت خود برای به غارت بردن منابع نفتی سوریه و مشخصا منابع نفتی و گازی در شرق دیر الزور پرده برداشت.

 

دونالد ترامپ در یک کنفرانس خبری در مورد عملیات نیروهای ویژه آمریکا و مرگ رهبر داعش، گفت: کاری که من قصد دارم انجام دهم شاید بستن قرارداد با اکسون موبیل یا هر شرکت بزرگ دیگر آمریکایی باشد تا به سوریه برود و این کار را درست انجام دهد و این ثروت را گسترش دهد.

 

در همین حال مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا، بدون اشاره به نقش آشکار کشورش در خلق گروهک تکفیری تروریستی داعش در ادعائی مضحک مدعی شد: ماموریت ما درباره داعش هنوز پایان نیافته است. ما هنوز در کشورهای منطقه نیرو داریم تا به عملیات ضد تروریسم ادامه دهند. حضور ما (در سوریه) به دلیل محافظت از میادین نفتی است! نمی‌خواهیم این منبع مالی دوباره در اختیار داعش قرار بگیرد.

 

این سخنان مقام های آمریکایی نشان از آن دارد که واشنگتن این بار به بهانه آنکه مانع تسلط داعشی ها بر میادین نفتی سوریه شود وارد عمل شده و برای محافظت از این میادین نفتی در سوریه باقی خواهد ماند.

 

هنوز خبر قصد آمریکا برای خارج کردن نظامیان خود از سوریه و انتقال آنها به عراق از ذهن ها پاک نشده که به یکباره خبر ورود نظامیان ویژه این کشور به سوریه برای محافظت از میادین نفتی سرخط اخبار جهان قرار می گیرد.

 

در همان زمان نیز بسیاری از تحلیل گران، این اقدام ترامپ را تنها یک حرکت نمایشی و تبلیغاتی توصیف کرده و در حسن نیت رئیس جمهور آمریکا در خارج کردن نظامیان از سوریه شک و تردید کردند.

 

ورود مجدد نظامیان آمریکایی به سوریه به بهانه محافظت از چاه های نفتی باعث شده تا موجی از واکنش های منفی در جهان ایجاد شود. مقام های روسی بارها اعلام کردند که آمریکا برای غارت دارایی‌های مردم سوریه نظامیان خود را به این کشور باز می‌گرداند.

 

وزارت دفاع روسیه هم تصاویر ماهواره‌ای از برخی مناطق سوریه منتشر کرده است که نشان می‌دهد نیروهای آمریکایی چتر امنیتی برای قاچاق نفت سوریه ایجاد کرده‌اند و با وجود تحریم نفت این کشور از سوی آمریکا، با راهزنی بین‌المللی، ماهانه حدود ۳۰ میلیون دلار به جیب می‌زنند.

 

ادعای آمریکا در خصوص ممانعت از تسلط عناصر داعش بر چاههای نفتی سوریه در حالی صحت خواهد داشت که کنترل این میادین به شرکت های سوری و نظامیان سوریه اعطا شود نه آنکه شرکتهای آمریکایی برای چپاول ثروت نفتی سوریه وارد عمل شده و در سایه حمایت امنیتی نظامیان این کشور اقدام کنند.

 

نفسِ حضور نظامیان آمریکایی در سوریه اقدامی اشغالگرانه علیه حاکمیت و تمامیت ارضی یک کشور مستقل به شمار می رود اما واشنگتن به این حد اکتفا نکرده و در اقدامی که نقض آشکار قوانین و عرفهای بین المللی محسوب می شود، رؤیای تسلط بر چاههای نفت سوریه را در سر می پروراند.

 

گزارش های منتشر شده حاکی از آن است که درآمد نفتی سوریه به ۳۰ میلیون دلار در ماه می رسد و در صورت کشف چاه های جدید و بازگشت تولید این کشور به میانگین طبیعی خود قبل از جنگ یعنی ۳۸۰ هزار بشکه در روز می تواند به ده برابر نیز افزایش یابد.

 

در ادامه به مهم ترین چاه های نفتی و میادین گازی سوریه اشاره می کنیم. چاه نفتی العمر، بزرگترین چاه نفتی سوریه از لحاظ مساحت و تولید به شمار می رود که در بخش شرقی رود فرات و در ۱۰ کیلومتری شرق شهر المیادین واقع در استان دیر الزور واقع شده است. میزان تولید این چاه نفت قبل از آغاز بحران سوریه، ۳۰ هزار بشکه در روز بوده است. عناصر داعش در سال ۲۰۱۴ کنترل آن را به دست گرفتند.

 

چاه التنک نیز یکی از بزرگترین چاه های نفتی سوریه است که در منطقه الشعیطات واقع در حومه شرقی دیر الزور واقع شده است. میزان تولید این چاه نفتی نیز قبل از بحران، به ۱۰ هزار بشکه می رسید.

 

میدان گازی کنیکو در حومه شمالی دیر الزور، نیز از مهمترین میادین گازی سوریه محسوب می شود که در تولید برق این کشور نقش به سزایی ایفا می کند.

 

نیروهای ارتش سوریه در شرایط کنونی توانایی محافظت از منابع نفتی و گازی این کشور را دارند و با حل و فصل نسبی پرونده تجاوز ترکیه به مناطق شمال شرق سوریه و مهار داعش در این کشور می توانند توان خود را بر محافظت از این مناطق متمرکز کنند.

 

مشابه این مسأله در عراق نیز اتفاق افتاده است. نیروهای بسیج مردمی عراق بعد از آنکه در کنار دیگر نیروهای امنیتی این کشور در جبهه های مبارزه با داعش حضور یافتند، برای تأمین امنیت چاه های نفتی کشور وارد عمل شده اند به طوریکه بارها عملیات عناصر باقی مانده داعش برای به دست گرفتن کنترل چاههای نفتی را ناکام گذاشته اند.

 

بر کسی پوشیده نیست که آمریکا که خود را عنصر اصلی مبارزه با داعش در سوریه و به هلاکت رساندن البغدادی می داند اکنون به دنبال سهم خواهی از منابع نفتی سوریه به عنوان پاداش تمام تلاش هایش در این کشور است!

 

آمریکا در حالی می گوید که قصد دارد مانع تسلط مجدد داعشی ها بر میادین نفتی حومه دیر الزور شود که خود، روش این تشکیلات تروریستی را در غارت سود حاصل از فروش نفت این منطقه برگزیده و دقیقا پا جای پای داعشی ها گذاشته است.

 

در هر صورت به نظر میرسد که آمریکایی ها برای به دست آوردن ثروت نفتی سوریه، از هیچ اقدامی حتی اقدام نظامی فروگذار نخواهند کرد و جامعه بین الملل برای مهار سیاست توسعه طلبانه آمریکا و شخص ترامپ در این خصوص باید وارد عمل شود.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید