چین به زودی یک کاوشگر به فضا میفرستد
وو وایر، طراح اصلی برنامه اکتشافات قمری چین گفت: چین قصد دارد کاوشگر چانگ ای ۵ را در سال ۲۰۲۰ پرتاب کند تا نمونهبرداری از ماه را به زمین بازگرداند.
چانگ ای ۴ نخستین ماهنوردی است که نیمه تاریک کره ماه را که از زمین غیر قابل دید است کاوش میکند و حالا فاز بعدی این مأموریت قرار است توسط چانگ ای ۵ انجام شود.
آکادمی مهندسی چین، در نخستین مجمع علوم فضایی چین که شنبه در Xiamen افتتاح شد، گفت: راکت حامل Long March 5، بزرگترین وسیله نقلیه پرتاب کنونی چین برای ارسال این کاوشگر به فضا مورد استفاده قرار میگیرد.
موفقیت پرواز کلید اصلی ماموریتهای فضایی آینده چین از جمله کاوشگر چانگ ای ۵ خواهد بود.
وو گفت که کاوشگر چانگ ای ۵ شامل یک فرودگر، یک مدارگرد، یک صعود کننده است.
برنامه قمری فعلی چین شامل سه مرحله است: چرخش ، فرود و بازگشت؛ دو مرحله اول به اتمام رسیده و مرحله بعدی راه اندازی کاوشگر Chang’e-5 برای جمع آوری ۲ کیلوگرم نمونه ماه و بازگرداندن آنها به زمین است.
طراح اصلی برنامه اکتشافات قمری چینی میگوید: در مرحله چهارم این برنامه، شناسایی علمی در منطقه قطبی جنوبی ماه با استفاده از رباتهای هوشمند انجام میشود و اکتشافات طولانی مدت را در محیط پیچیده قمری انجام میدهد.
کارشناسان علمی میگویند: ممکن است دهانههای باستانی و آب یخ زده در قطب جنوب ماه وجود داشته باشد که از اهمیت بسیاری برای تحقیقات برخوردار باشد.