صفهای طولانی مقابل جایگاههای بدون سوخت در پاکستان
همزمان با سومین روز اعتصاب سراسری تانکرهای حمل سوخت در پاکستان، ذخیره بنزین و گازوئیل تقریبا در تمام جایگاه ها در اسلام آباد و شهرها و مناطق مختلف این کشور تمام شده و صف های طولانی خودروها و موتورسیکلت ها با باک های خالی مقابل جایگاه های خالی از سوخت تشکیل شده است.
به گزارش بازتاب به نقل از ایرنا، اعتصاب سراسری تانکرهای حامل سوخت وابسته به انجمن تانکرداران در سراسر پاکستان که از دوشنبه آغاز شده است، از روز گذشته، یعنی تنها یک روز پس از شروع اعتصاب موثر واقع شد و از دیروز، مردم سراسر پاکستان پس از شنیدن خبر اعتصاب، با خودروها و موتورسیکلت هایشان به جایگاه های توزیع سوخت هجوم بردند تا باک ها را پر کنند.
جایگاه های توزیع سوخت در پاکستان معمولا هر 24 ساعت یک تانکر سوخت دریافت می کنند اما طی بیش از 48 ساعت گذشته، قریب به اتفاق جایگاه ها هیچ سوختی دریافت نکرده اند و با تمام شدن ذخایر سوخت جایگاه، حدود 90 درصد جایگاه ها تعطیل شده اند.
صاحبان تانکرهای حمل سوخت در پاکستان وابسته به انجمن تانکرداران این کشور اعلام کرده اند تا زمان تحقق یافتن خواسته هایشان، به اعتصاب ادامه خواهند داد.
تانکرداران علاوه بر اینکه خواستار افزایش کرایه حمل سوخت هستند، نسبت به تصمیم سازمان توزیع سوخت پاکستان (OGRA) برای اعمال قوانین مربوط به بالا بردن ضریب ایمنی تانکرها، اعتراض دارند.
پاکستان در ردیف کشورهای وارد کننده سوخت قرار دارد و باتوجه به جمعیت 200 میلیونی این کشور، میزان مصرف سوخت در پاکستان نسبتا بالا است.
پس از آنکه فاجعه ماه گذشته واژگونی و آتش گرفتن یک دستگاه تانکر حمل بنزین در اطراف شهر بهاولپور در ایالت پنجاب پاکستان 220 کشته برجای گذاشت، سازمان توزیع سوخت پاکستان به عنوان یکی از نهادهای مقصر در این حادثه به شدت تحت فشار قرار گرفت. این سازمان اعلام کرد دست کم 85 درصد تانکرهای حمل سوخت در این کشور از استانداردهای لازم و ضریب ایمنی کافی برخوردار نیستند و باید نسبت به استاندارد سازی و تقویت ضریب ایمنی تانکرها اقدام کنند.
در سال 2009 قوانین مربوط به ضرورت استاندارد سازی و تقویت ضریب ایمنی تانکرهای حمل سوخت در پاکستان وضع و برای اجرا، ابلاغ شد اما هزینه های اجرای این قوانین برای تانکرداران، موجب شد آنها توجهی به این قوانین نداشته باشند.
بدون تردید، استاندارد سازی تانکرها و انجام کارهای لازم برای تقویت ایمنی این تانکرها هزینه های سنگینی بر تانکرداران تحمیل خواهد کرد و به همین دلیل از سوی آنها نه تنها مورد استقبال قرار نگرفته، بلکه با مخالفت و حتی اعتصاب سراسری آنان مواجه شده است.
‘عمران غزنوی’ سخنگو و از مدیران اجرایی سازمان توزیع سوخت پاکستان ، اظهار داشت که مطرح شدن بحث افزایش کرایه حمل سوخت، تنها یک بهانه است و دلیل اصلی اعتراض تانکرها این است که صاحبان این تانکرها نمی خواهند زیر بار هزینه های انجام کارهای لازم برای ایمنی سازی و استاندارد سازی تانکرها بروند و قانون گریزی می کنند.
این سخنگو با بیان اینکه اعتصاب تانکرهای وابسته به ‘انجمن تانکرداران پاکستان’ به معنای اعتصاب تمام تانکرها نیست، گفت که برخی تانکرهای حمل سوخت در قالب همکاری با یک سری شرکت های دارای قرارداد با سازمان توزیع سوخت فعالیت می کنند که نقشی در این اعتصاب ندارند.
وی گفت که به هرحال ادامه اعتصاب تانکرهای وابسته به انجمن تانکرداران پاکستان را نگران کننده دانست.
روز گذشته جلسه ای با هدف یافتن راهکاری برای پایان دادن به این بحران در اسلام آباد تشکیل شد اما بدون نتیجه پایان یافت.