معاون وزیر خارجه ایران:

گروه «۷۷+چین» با تروریسم اقتصادی آمریکا مبارزه کند

    کد خبر :617276

معاون وزارت خارجه ایران در نشست گروه هفتاد وهفت بعلاوه‌ چین گفت که این گروه باید از طریق تقویتِ انسجام و وحدت و ارتقای همکاری و شراکت، با یکجانبه‌گرایی آمریکا و متحدانش به مقابله برخیزد.

 

به گزارش بازتاب به نقل از صدا و سیما، غلامحسین دهقانی، معاون حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه در اجلاس وزرای امورخارجه‌ گروه ۷۷ بعلاوه چین که همزمان با اجلاس سالانه‌ی مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک برگزار شد، گفت : هجمه‌ بیمارگونه‌ و مخربِ آمریکا علیه بنیان‌های چندجانبه‌گرایی، انحرافی دهشتناک از تعهدات این کشور در قبال کشورهای در حال توسعه بوده و گروه هفتاد و هفت بعلاوه‌ چین باید از طریق تقویتِ انسجام و وحدت و ارتقای همکاری و شراکت، با یکجانبه‌گرایی آمریکا و متحدانش به مقابله برخیزد.

 

وی ضمن اشاره به اهداف اصلی گروه یعنی نیل به توسعه اقتصادی و اجتماعی، صلح و رفاه از طریق تقویت وحدت و یکپارچگی، اظهار داشت: در پنجاه و پنجمین سالگرد تشکیل گروه هفتاد و هفت بعلاوه‌ چین، اهداف، اصول و شعارهای گروه که در بیانیه ۱۹۶۴ ژنو و پس از آن در منشور ۱۹۶۷ الجزایر مورد تصریح قرار گرفته، هنوز هم تازه است. این در حالیست که متاسفانه به دلیل شرایط ناعادلانه‌ حاکم بر نظام بین‌الملل، نیل به توسعه‌ فراگیر و عادلانه، هنوز هم مانند رویایی دست نیافتنی بوده و همانگونه که دبیرکل سازمان ملل متحد در گزارش سال ۲۰۱۹ خود در خصوص توسعه‌ پایدار مورد تاکید قرار داده، پاسخ جهانیِ مورد انتظار به نیازها و ضروریات جهانِ درحال توسعه، فاقد تناسب لازم است.

 

دهقانی افزود: کشورهای درحال توسعه از کاستی‌ها و نابرابری‌های موجود در نظام اقتصادی، مالی و تجاری بین‌المللی که فقر و نابرابری را درپی داشته است آسیب‌های فراوانی را متحمل شده‌اند و روند مزبور، به دلیل عدم دسترسی این کشورها به فناوری‌ها، ظرفیت‌ها و منابع مالی لازم، به طرز نگران‌کننده‌ای شدت یافته است.

 

دهقانی تصریح کرد به چنین وضعیت نامساعدی باید وقوع پی در پی جنگ‌ها، مناقشات و بی‌ثباتی‌ها در بسیاری از کشورهای درحال توسعه را نیز افزود که اغلب نیز برای تامین منافع نامشروعِ قدرتهای جهانی رخ می‌دهند.

 

معاون حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه‌ کشورمان در ادامه اظهار داشت: متاسفانه این نظام غیردمکراتیک، ناعادلانه و تبعیض‌آمیزِ ناسالم، در حال حاضر بر روابط بین‌الملل حاکم بوده و چندجانبه‌گرایی و نهادهای چندجانبه‌ بین‌المللی را به طرز بی‌سابقه‌ای تهدید می‌کند.

 

دهقانی در ادامه تصریح کرد: هجمه‌ بیمارگونه‌ و مخربِ آمریکا برعلیه ستون‌ها و بنیان‌های چندجانبه‌گرایی و حاکمیتِ قانون، انحرافی دهشتناک از تعهدات این کشور در قبال کشورهای در حال توسعه محسوب می‌شود.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت گروه هفتاد و هفت بعلاوه‌ چین باید از طریق تقویت انسجام و وحدت و ارتقای همکاری و شراکت، با یکجانبه‌گرایی آمریکا و متحدانش به مقابله برخیزد. گروه ما برای حمایت از نظام بین‌الملل بر پایه‌ چندجانبه‌گرایی، شراکت، برابری و مسئولیت‌های مشترک اما متفاوت، رسالتی تاریخی برعهده دارد.

 

غلامحسین دهقانی در بخش پایانی سخنان خود در جمع وزرای کشورهای عضو گروه هفتاد و هفت با اشاره به شدت یافتن بی‌سابقه‌ اقدامات یکجانبه‌ نامشروع آمریکا به ویژه تحمیل تحریم‌های غیرقانونی و توجیه‌ناپذیرِ آن کشور که موجب رنجِ مردم و محرومیت کشورها از حقوق مسلم خود، به ویژه حقِ توسعه شده است، تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران در طول ۴ دهه‌ گذشته هدف اقدامات قهرآمیز یکجانبه‌ غیرقانونی و ناعادلانه‌ آمریکا و متحدانش قرار دارد. نقضِ آشکارِ برجام توسط آمریکا در سال ۲۰۱۸، موج جدیدی از تحمیل مجدد تحریم‌های غیرقانونی علیه ایران را درپی داشت که بنا به گفته‌ مقامات آمریکایی، بالاترین سطحِ تحریم‌ها در طول تاریخ بوده است. این حجم از تحریم و اقدام یکجانبه‌ غیرقانونی، چیزی نیست جز تروریسم اقتصادی واقعی علیه یک کشور مستقل و حاکم.

 

معاون امور خارجه گفت: همانگونه که جامعه بین‌المللی ازجمله سازمان ملل متحد اذعان دارند، تحریم‌ها بیش و پیش از همه، زندگی روزمره‌ مردم و شهروندان عادی را هدف گرفته‌اند. ما در مواجهه با این اقدامات غیرقانونی تنها نیستیم و برخی از کشورهای عضو گروه هفتاد و هفت بعلاوه‌ چین، قربانی اقدامات قهرآمیز یکجانبه و تحریم‌های آمریکا هستند. این جامعه‌ بین‌المللی است که رسالت دارد در برهه‌ حساسِ کنونی سکوت خود را بشکند و اقدام غیرمشروع ارتکاب به تروریسم اقتصادی توسط آمریکا را به شدیدترین وجه ممکن، تقبیح و محکوم نماید و همچنین در جهت جبران خسارات وارده به کشورهای قربانیِ چنین اقدامات تروریستی برآید و گروه هفتاد و هفت بعلاوه‌ چین به عنوان ائتلافی قدرتمند از کشورهای درحال توسعه نقش ویژه‌ای در این مبارزه برعهده دارد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید