گمشده افراد با آسیب های اجتماعی سر منشاء الهی است
کارگردان نمایش «یک دقیقه و سیزده ثانیه» با بیان اینکه این اثر نمایشی درد نگار است گفت: افراد با آسیب های اجتماعی از فرهنگ ایرانی اسلامی دور شده و سرمنشاء الهی را گم کرده اند.
شهرام گیل آبادی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه نمایش «یک دقیقه و سیزده ثانیه» به آسیب های اجتماعی از جمله زنان کارتن خواب می پردازد، تصریح کرد: این افراد دچار کژتابی اجتماعی شده و همراه با مشکلات منشاء الهی را گم کرده اند.
وی با اشاره به استفاده از موسیقی های قدیمی در این نمایش اظهار کرد: استفاده از این موسیقی ها برای نخستین بار در این نمایش اتفاق نیفتاده است بلکه نوای آنها بارها در سریال، فیلم سینمایی و تئاترهای مختلف به گوش رسیده است.
گیل آبادی افزود: کارتن خواب ها فرهنگی جدای از فرهنگ اصلی جامعه را پذیرفته اند که برای شخصیت پردازی و ارتباط نزدیک تر با مخاطب باید فرهنگ آنها را در صحنه نشان داد.
وی همچنین با بیان اینکه این نمایش درد نگار است، خاطرنشان کرد: در «یک دقیقه و سیزده ثانیه» توجه جدی به آسیب های اجتماعی به ویژه زنان کارتن خواب و علل به وجود آمدن آنها شده است.
کارگردان نمایش «سپنج رنج و شکنج فرخنده» تاکیدات مقام معظم رهبری بر رسیدگی به آسیب های اجتماعی را یادآور شد و گفت: ایشان به تمام مسئولان به صورت جدی رسیدگی به این امور را تذکر داده اند تا جامعه به سمت سلامت کامل پیش برود و هرکدام از ما باید نقش خود را برای رفع این معضلات به درستی ایفا کنیم.
وی با تاکید بر اینکه اهل هنر باید جسارت بیان موضوعات مختلف، نقد، اعتراض اجتماعی همگن و همسان با فضای اجتماعی را داشته باشند گفت: اگر هنرمند دارای این خصوصیات نباشد هنر را مطرود کرده و راهی برای حل مشکلات باقی نمی ماند.
گیل آبادی درباره کلیپی که در فضای مجازی با نام رقص در نمایش «یک دقیقه و سیزده ثانیه» پخش شده است نیز تصریح کرد: عده ای مانند کبک سر در زیر برف کرده اند و نه تنها به دیگران اجازه بیان مشکلات نمی دهند بلکه به تخریب نیز می پردازند.
وی افزود: آسیب های اجتماعی باید کالبد شکافی شوند تا با کمک و همراهی مردم برای کنترل و رفع آن اقدامی صورت گیرد.
این مدرس تئاتر با تاکید بر اینکه کاری که به آن معتقد است را انجام می دهد، اظهار کرد: هیچ فردی نمی تواند با ایجاد مشکلات در مسیر بیان معضلات، هنرمند را از کار خود بازدارد زیرا افرادی که اقدام به تخریب می کنند باعث آسیب رساندن به جامعه می شوند.
وی تاکید کرد: هیچ فضای رقصی در اجرای نمایش «یک دقیقه و سیزده ثانیه» وجود ندارد و تمامی گفته ها در این زمینه کذب است.
اولین اجرای نمایش «یک دقیقه و سیزده ثانیه» به نویسندگی مشترک محمد چرمشیر و بهمن عباسپور و کارگردانی شهرام گیل آبادی از شب گذشته، اول مردادماه ساعت 19:30 به مدت 80 دقیقه در تماشاخانه ایرانشهر به صحنه رفت.