ورود موضوع زنان و خانواده در سالنامه آماری کشور
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به همکاری این معاونت با مرکز آمار ایران گفت: در جلسات هماهنگی با مرکز آمار ایران، موضوع زنان و خانواده را برای اولین بار در سالنامه آماری کشور به عنوان یکی از محورهای گزارش سالنامه آماری وارد کردیم.
معصومه ابتکار با بیان اینکه یکی از مهمترین برنامههای ما در تاریخ فعالیتهای مرتبط با امور زنان و خانواده در کشور، نظام برنامهای برای زنان و خانواده در کشور و اجرای عدالت جنسیتی است، گفت: عدالت جنسیتی نگاهی بسیار مهم و مرتبط با بحث قسط و عدالت در فلسفه و نوع نگاه دینی ماست.
وی گفت: ما شاخصهای عدالت جنسیتی را با دستگاههای اجرایی مختلف در سال گذشته نهایی کردیم، شاخصهای کلی و اختصاصی در هشت محور آموزش، بهداشت، ورزش، مشارکت اقتصادی، مشارکت اجتماعی، حقوق و خانواده تنظیم و ابلاغ شد.
معاون امور زنان و خانواده در نهاد ریاست جمهوری با اشاره به تنظیم موافقتنامهای با استانداران برای تنظیم “سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده” در هر استان از یک سال و نیم گذشته، گفت: برنامه عملیاتی بر اساس شاخصهای عدالت جنسیتی و مطالعات استانی و اطلس وضعیت زنان در هر استان ارائه شده است.
وی از تصویب “سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده” خبر داد و درباره برنامهها و اقدمات در زمینههای کارآفرینی به ویژه برای زنان سرپرست خانوار اظهار کرد: بر اساس یکی از طرحها، زنان سرپرست خانوار در حاشیه شهرها و در معرض آسیب شناسایی میشوند و برای گذراندن دوره مهارتهای زندگی و نحوه مدیریت کسب و کار آموزش میبینند. امیدواریم ۱۲ هزار زن سرپرست خانوار به عنوان گروه هدف اول این طرح از این خدمات استفاده و معیشت خود را با افتخار اداره کنند.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده که در یک برنامه رادیویی صحبت میکرد، عنوان کرد: در جلسات هماهنگی با مرکز آمار ایران موضوع زنان و خانواده را برای اولین بار در سالنامه آماری کشور به عنوان یکی از محورهای گزارش سالنامه آماری وارد کردیم.
وی با اشاره به توجه ویژه معاونت زنان و خانواده به پژوهشها و ارتباط با دانشگاهها و مراکز پژوهشی در هشت محور از جمله عدالت جنسیتی و کارآفرینی گفت: با وجود مطالعات زیاد و غیر کاربردی درباره خانواده، اما تحولی در خانوادههای ایرانی صورت نگرفته است، از این رو ما بر مبنای همان مطالعات و بررسیهای استانی “گفتگوی ملی خانواده” را از دو سال قبل به عنوان یک طرح ملی آغاز کردیم.
به گزارش ایسنا، معاون امور زنان و خانواده در نهاد ریاست جمهوری با اشاره به اینکه مرحله اول این طرح در ۳۱ استان اجرا شده و در مرحله دوم قرار داریم، افزود: تشکلها، فعالان و دانشگاهیان در جهت ارتقای مهارتهای ارتباطی خانوادهها با ما همکاری دارند.
وی افزود: ما همزمان با آموزش و پرورش نیز در این زمینه فعالیت میکنیم و مهارتهای ارتباطی را به عنوان یکی از محورهای کار با وزارتخانه لحاظ کردیم.
ابتکار با انتقاد از کمتوجهی آموزش و پرورش به ارائه آموزش مهارتهای تفکر انتقادی و تنظیم روابط دانشآموزان با اطرافیان گفت: دانشآموزان باید نحوه مقابله با آسیبهای اجتماعی و تهدیدات پیرامونی خود را آموزش ببینند.