بررسی جوانب فنی و رفع تحریم توافق هسته ای در کمیسیون مشترک برجام
نشست عادی و فصلی کمیسیون مشترک برجام روز جمعه در وین با حضور معاونین و مدیران سیاسی ایران و کشورهای پنج بعلاوه یک برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، در این نشست، مروری بر وضعیت اجرای بخشهای مختلف برجام چه در حوزه رفع تحریمها و چه در حوزه های هسته ای صورت گرفت. در حوزه هسته ای، آخرین وضعیت اجرای پروژه های مدرن سازی راکتور آب سنگین اراک، احداث تاسیسات تولید ایزوتوپ های پایدار در فردو، موضوعات مرتبط با تولید سوخت هسته ای در ایران و جنبه های فنی و ایمنی مربوطه مرور شد و تدابیری برای تسریع و تسهیل پیگیری این فعالیت ها مورد توافق قرار گرفت. همچنین همه هیات ها از اینکه آژانس اخیرا برای ششمین بار متوالی از زمان اجرایی شدن برجام، پایبندی جمهوری اسلامی ایران به تعهدات هسته ای خود وفق برجام را تایید کرده است استقبال و ابراز خرسندی نمودند.
در حوزه «همکاری های هسته ای صلح آمیز» که در پیوست سوم برجام بدانها پرداخته شده است، گزارشی از دومین نشست کارشناسی ایران و پنج بعلاوه یک که روز گذشته برگزار شده بود به نشست کمیسیون ارائه شد و کمیسیون ضمن استقبال از همکاریهای گسترده دوجانبه و چندجانبه ای که در این چارچوب صورت گرفته و یا در دست اجرا است، خواستار توسعه و تعمیق این همکاریها شد.
همچنین در ارتباط با کانال خرید برجام، هماهنگ کننده کارگروه مربوطه گزارشی از آخرین وضعیت فعالیت این کانال که با هدف برقراری دسترسی صنایع ایران به اقلام حساس دارای کاربری دوگانه ایجاد شده است به کمیسیون ارائه داد. کمیسیون از فعالیت مطلوب و مستمر این کانال خرید استقبال نمود.
در حوزه رفع تحریم ها، هیات جمهوری اسلامی ایران به تفصیل و به شكل مستند به موضوع بدعهدی ها و کارشکنی ها و تعلل های ایالات متحده امریکا در اجراي تعهدات خود در برجام پرداخت.
در برابر انتقادات شدید کشورمان، هیات آمریکایی تاکید کرد که علیرغم تغییر دولت در آن کشور دولت آمریکا همچنان به برجام پایبند است و تمام اقداماتی که به لحاظ قانونی باید برای رفع تحریم های هسته ای صورت دهد را کماکان انجام داده است.
تمامی هیاتها، بدون استثنا، بر اهمیت توازن در اجرای برجام و ضرورت برخوردار شدن ایران از نتایج رفع تحریمها که در برجام پیش بینی شده است تاکید کردند و پایبندی کامل همه طرفهای برجام به تعهدات خود را خواستار شدند.
کمیسیون مشترک نهايتا پیامي قوی از حمایت همه اعضا از اجرای برجام و ضرورت اجراي همه مفاد آن توسط همه اعضا همراه با حسن نيت و در فضايي سازنده را ارسال نمود كه در بيانيه مطبوعاتي خانم اشميد به عنوان هماهنگ كننده كميسيون مشترك به صراحت اعلام شده است.
جمهوری اسلامی ایران البته موضوع عدم پايبندي كامل طرف آمريكايي به تعهدات خود در برجام را با جدیت در دستورکار پیگیری خواهد داشت و در پايان كميسيون مشترك اعلام نمود كه حق خود را براي هرگونه واكنش به اين موضع آمريكا محفوظ مي داند.
بدیهی است که جمهوری اسلامی ایران در کنار پیگیری های سیاسی و دیپلماتیک، ضمن رصد دقیق تمامی اقدامات سلبی و ایجابی ایالات متحده، و در مشورت با شرکای بین المللی خویش تمامي گزینه هاي مناسب را در ارزیابی های خود مدنظر خواهد داشت.