مدیرعامل برق: موافقت نامه ساخت پنج نیروگاه در خوزستان باطل شد
مدیرعامل برق منطقه ای خوزستان، صنعت برق این استان را دچار ‘سندروم توسعه’ توصیف کرد و گفت: موافقت نامه اصولی ساخت پنج نیروگاه در خوزستان به دلیل کندی کار باطل شده است.
به گزارش ایرنا محمود دشت بزرگ چهارشنبه شب در شورای اداری خوزستان، با بیان اینکه صنعت برق این استان دچار ‘سندروم توسعه’ است، افزود: دیوار بلند تخصیص ندادن منابع اعتباری، سد راه پیشرفت و توسعه و نوسازی صنعت برق خوزستان است به طوری که این استان که روزی در صنعت برق اولین بود، اکنون تحلیل رفته و جایگاه خود را از دست داده است.
وی با اشاره به لزوم ساخت ۱۶ نیروگاه در خوزستان، اضافه کرد: مصوبه احداث بیش از ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه در خوزستان وجود دارد اما روند اجرا به کندی پیش می رود.
دشت بزرگ تصریح کرد: موافقت نامه اصولی ساخت پنج نیروگاه در خوزستان به دلیل کندی کار باطل شده است.
وی با بیان اینکه ۴۲ طرح مهم برق استان نیاز به سرمایه گذاری از محل فاینانس دارد، گفت: تسهیلات ۱۸۰ میلیون یورویی که باید از بانک توسعه اسلامی اخذ شود مستلزم پرداخت بدهی به بانک تجارت است.
*پیش بینی افزایش دوباره مصرف برق
مدیرعامل برق منطقه ای خوزستان نسبت به افزایش مصرف برق در استان هشدار داد و اظهار کرد: در تیرماه امسال برای چهارمین بار رکورد مصرف برق در خوزستان شکسته شد.
وی افزود: در ساعت ۱۵ چهارشنبه (دیروز) پیک مصرف به هشت هزار و ۲۲۰ مگاوات افزایش یافت که نسبت به مدت مشابه پارسال ۹.۵ درصد افزایش نشان می دهد.
دشت بزرگ با اشاره به درپیش بودن گرمای مرداد ماه، تاکید کرد: در بدترین حالت افزایش پیک بار تا هشت هزار و ۴۸۶ مگاوات پیش بینی شده است، البته انتظار داریم با مدیریت مصرف این مساله را کنترل کنیم.
وی اظهار کرد: پارسال ۲۹ نوبت و امسال تا کنون ۱۰ نوبت از پیک مصرفی عبور کردیم.
دشت بزرگ با اشاره به ارتباط مستقیم رشد دما و افزایش بار مصرفی گفت: در دمای بالای ۴۸ درجه سانتیگراد به ازای هر یک درجه افزایش دما، ۱۱۲ مگاوات به بار مصرفی افزوده می شود.
وی با اشاره به مصوبه ستاد بحران استان مبنی بر کاهش ساعت اداری در دمای بالای ۴۹ درجه افزود: این تصمیم برای مدیریت مصرف و صیانت از تاسیسات برق اتخاذ شده است.
*راه اندازی اورژانس ریزگرد
دشت بزرگ با اشاره به مشکل قطع برق در پی طوفان گرد و خاک پارسال، از راه اندازی
‘اورژانس ریزگرد صنعت برق’ در خوزستان خبر داد و گفت: بر همین اساس قرار است که ۹۵ هزار زنجیر مقره سرامیکی تا پایان سال ۹۷ در استان تعویض و ۹۳ پست با پوشش عایقی نیز در همین مدت عملیاتی شود.
وی اضافه کرد: ۱۰۰ پست انتقال بعد از طوفان شستشو داده شد و ماشین مقره شور نیز خریداری شده است.
دشت بزرگ احداث پست های GIS با تکنولوژی نوین، شستشوی مستمر تجهیزات و تدوین استانداردهای جدید متناسب با شرایط اقلیمی استان را از برنامه های آینده این شرکت عنوان کرد.
*صادرات برق از خوزستان به عراق
این مقام مسئول افزود: با چهار کشور خارجی از طریق ۲۵ خط تبادلی برق صادر می شود که صادرات برق به عراق از طریق ۲ خط از خوزستان است.
وی برق منطقه ای را شامل استان های خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد دانست و گفت: خوزستان دارای ۱۳ هزار مگاوات ظرفیت منصوبه نیروگاهی و ۲۸ هزار مگاولت آمپر ظرفیت منصوبه پست های انتقال و توزیع و هشت هزار و ۶۰۰ کیلومتر خطوط و شبکه است.
دشت بزرگ اضافه کرد: این استان ۱۵ درصد انرژی کشور را مصرف می کند و رتبه دوم مصرف برق کشور با فاصله زیاد بعد از تهران را داراست، این در حالیست که پیک مصرف خوزستان با تهران یک هزار مگاوات فاصله دارد.
وی اظهار کرد: اهواز پارسال ۲ هزار و ۴۵۴ مگاوات مصرف داشته که از ۹ برق منطقه ای در کشور بیشتر بوده است.
دشت بزرگ تعداد مشترکان خوزستانی برق را یک میلیون و ۸۰۰ هزار عنوان کرد و گفت: ۲۵ مشترک بزرگ صنعتی در این استان وجود دارد که یک هزار و ۳۵۳ مگاوات مصرف دارند.
وی افزود: توزیع نیروی برق استان ۵۰ درصد، توزیع برق اهواز ۳۰ درصد و صنایع ۱۶ درصد مصرف برق را دارند.
بر اساس این گزارش، در پی طوفان شدید گرد و خاک و قطع آب و برق در تعدادی از شهرهای استان، هیات دولت در ابتدای امسال پنج ابرپروژه (مگا پروژه) را برای حل مشکلات اساسی خوزستان مصوب کرده است.
ساماندهی آب و فاضلاب شامل آبرسانی به شهرها و روستاهای خوزستان و احداث تاسیسات فاضلاب؛ تکمیل و اتمام طرح احیای ۵۵۰ هزار هکتاری کشاورزی رهبری؛ طرح مهار کانون های گرد و غبار در خوزستان؛ احیای رودخانه کارون و تامین برق مناسب و مستمر طرح هایی است که به تصویب رسیده است.