واکنش فوتبالیها به مهاجرت مزدک میرزایی
خبر مهاجرت مزدک میرزایی در هفتهای که گذشت، یکبار دیگر شبکه سه را با اتفاقات پرحاشیهای که در آن رخ میدهد به صدر اخبار رسانهها کشاند. درحالیکه حرفوحدیثها درباره حذف عادل فردوسیپور از این شبکه هنوز به پایان نرسیده، رفتن مزدک تأکید دیگری بود بر این سوال بزرگ که واقعا در تلویزیون و خصوصا شبکه سه چه خبر است؟
خبر مهاجرت مزدک میرزایی در هفتهای که گذشت، یکبار دیگر شبکه سه را با اتفاقات پرحاشیهای که در آن رخ میدهد به صدر اخبار رسانهها کشاند. درحالیکه حرفوحدیثها درباره حذف عادل فردوسیپور از این شبکه هنوز به پایان نرسیده، رفتن مزدک تأکید دیگری بود بر این سوال بزرگ که واقعا در تلویزیون و خصوصا شبکه سه چه خبر است؟
حدود دو هفته پیش بود که خبر فروش اموال و اتومبیل مزدک میرزایی گزارشگر با سابقه ورزشی شبکه سوم سیما در شبکههای اجتماعی پیچید. از همان آغاز بسیاری متوجه شده بودند که مزدک میرزایی احتمالا تمایل دارد تا از کشور برود. ماجرا به شکلی پیچیده شده بود که ابتدا یک اکانت اینستاگرامی که مدعی ارتباط با این گزارشگر بود، خبر رفتن او و همکاری وی با تلویزیون ایران-اینترنشنال در انگلستان را منتشر کرد و روزنامه دنیای اقتصاد نیز یکم مردادماه ادعای خارج کردن بخشی از آرشیو شبکه سوم سیما توسط او را مطرح ساخت. اما اندکی بعد یک اکانت اینستاگرامی دیگر که آن نیز مدعی مدیریت شدن از سوی میرزایی بود، خبری مبنی بر تکذیب حضور او در این شبکه را مطرح ساخته و مدعی شد که مزدک برای مسافرت از کشور خارج شده است. در همین اثنا بود که شنبه این هفته جعلی بودن حساب کاربری اینستاگرامی دوم نیز تایید شد.
این درحالی است که پنجم مردادماه روزنامه کیهان در گزارشی خواستار شناسایی و برخورد با کسانی که آنان «حامیان مزدک میرزایی را در صداوسیما شناسایی شوند» به پوشش شبکههای سعودی از خبر خروج میرزایی اشاره کرد و مشکل را در مرکز صیانت و مرکز گزینش صداوسیما معرفی کرد، زیرا آنها با رصد صحیح میتوانند از ورود افرادی که استعداد تکرار اقدام مشابه دارند جلوگیری به عمل آورند. روزنامه کیهان چندی پیش نیز میرزایی را در بحث قراردادهای برنامهسازی به حاشیههای مالی نیز متهم ساخته بود. با این حال، محمدجعفر صافی اولین مدیر شبکه سوم سیما اخیرا در مصاحبهای با «همشهری» مهاجرت مزدک را یک اشتباه بزرگ خواند اما در عین حال تأکید کرد که «این مهاجرتها و خانهنشینیها محصول سوءمدیریت مدیرانی است که این روزها به اشتباه در جامجم نشستهاند». وی با رد این دیدگاه که مشکل از استعدادیابی و جذب کسانی مانند میرزایی است، نقدها به هستههای گزینش صداوسیما در آن سال را نابجا توصیف کرد.
بازخورد خبر در درون سازمان
در بین صداوسیماییها کمتر کسی به خبر خروج مزدک میرزایی واکنش نشان داد، اما «آزاده نامداری» مجری پرحاشیه صداوسیما -که خود مدتهاست بخاطر برخی حواشی پیشآمده ناشی از سفرش به خارج از کشور مدتهاست از صحنه تلویزیون کنار رفته- در صفحه شخصی خود در این باره نوشت: «برای آقای میرزایی آرزوی سلامتی میکنم، ایشون حق دارن برای زندگیشون هر تصمیمی بگیرن به کسی هم مربوط نیست. حرف من اینه ما کی این همه عوض شدیم؟» در این رابطه جواد خیابانی از گزارشگران و مجریان با سابقه ورزشی در نامهای سرگشادهای، انتقاداتی به سازمان صداوسیما و مزدک میرزایی مطرح کرد. وی در این نامه نوشته بود: «شاید دلم میخواست مزدک قبل از مهاجرت با من مشورت میکرد، اما حتما خودش کاری کرده که دوست میداشته پس قضاوتش نکنیم. اما کاش مزدک از طرف سازمان حمایت میشد. البته این هم قضاوت است، چون اصلا نمیدانم که مزدک چرا رفت و نمیدانم قرار است چه کند؟ دوست دارم هر جا که هست همانی بشود که خودش دلش میخواهد بشود».
واکنش اهالی فوتبال به خروج جنجالی
اما واکنشها تنها محدود به اهالی صداوسیما باقی نماند. فوتبالیها نیز بهنوبه خود در این رابطه کم یا بیش باوجود برخی ملاحظات به این خبر واکنش نشان دادند. داوود فنایی مربی فوتبال و دروازهبان نام آشنای پرسپولیس در واکنش به خبر خروج میرزایی در پاسخ به این سوال که آیا خبر خروج را تایید میکند، به «نامه نیوز» گفت: من در موقعیت مصاحبه یا تایید خبر در این مورد نیستم، اما چیزی که میدانم این است که در بسیاری از دستگاهها از جمله صداوسیما شایسته سالاری وجود ندارد یا تقریبا فراموش شده است. امثال مزدک میرزایی میتوانستند در کشور فعالیت کنند و ما باید از ظرفیتهای خود استفاده میکردیم. انتقادات فنایی بیشتر میتوانست متوجه «فروغی» مدیر جدید شبکه سوم سیما باشد که مسئول انحلال برنامه ورزشی قدیمی و پرطرفدار «90» در این شبکه باشد.
از سویی، «علی کفاشیان» رئیس سابق فدراسیون فوتبال نیز در واکنش به این خبر گفت: من با کاری که آقای مزدک میرزایی انجام دادند مخالف هستم و به نظرم کار اشتباهی بود، شرایط فعالیت برای فعالان رسانهای در حوزه ورزش محیاست و حالا اگر یکی از بخشها با ما مشکل پیدا کند، دلیل بر این نمیشود تا ما از کشور قهر کنیم و برویم. ظرفیتهای دیگری برای فعالیت قطعا وجود دارد که بهنظر میرسد باید از آنها استفاده شود.
همچنین «مصطفی هاشمیطبا» رئیس سازمان تربیت بدنی دولت اصلاحات و سازندگی نیز در گفتوگویی اظهار کرد: بنده از مشکلات صداوسیما آگاه هستم و برخی تنگنظریها وجود دارد، ولی هر اتفاقی هم بیفتد باز هم هیچ بهانهای برای همکاری با شبکههای تلویزیونی معاند قابل قبول نیست. وی با تاکید بر اینکه نمیتواند صحت خبر همکاری شخص مزدک میرزایی را تایید کند، گفت: مسئله در اینجا شخص ایشان یا افراد نیست، بلکه مخاطب حرف من عمومی است و در همه سطوح ورزشی و غیر ورزشی ما باید منافع ملی و خدمت به جامعهای که درآن تربیت یافتیم را لحاظ کنیم.