مدارس غیردولتی ۴۵هزار میلیارد تومان صرفه جویی برای دولت داشته
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی گفت: بر اساس آمار سال قبل مدارس غیردولتی بیش از ۴۵ هزار میلیارد تومان صرفه جویی مالی برای آموزش و پرورش و دولت داشته است.
مجتبی زینی وند رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی در برنامه تلویزیونی پرسشگر که با موضوع «جایگاه مدارس غیردولتی در مهارت آموزی» روی آنتن شبکه آموزش سیما رفت درباره شرایط مدارس غیردولتی و سختی هایی که از حیث تامین منابع دارند، گفت: آقای میرزاده در شورای سیاست گذاری حضور دارد. از حیث صرفه جویی در فضا و تجهیزات و… بر اساس آمار سال قبل مدارس غیردولتی بیش از ۴۵ هزار میلیارد تومان صرفه جویی مالی برای آموزش و پرورش و دولت داشته است.
وی ادامه داد: ۱۶ هزار مدرسه غیردولتی داریم. این آمار را از حیث فضا، نیروی انسانی و سرانه درنظر بگیرید. دولت برای هر دانش آموز حدود ۴ میلیون تومان به طور میانگین هزینه می کند که به غیر از کمک های دولت به آموزش و پرورش در طول چند سال اخیر بابت تخصیص های ۱۱۰ درصدی هرساله، اعتبارات تجهیز مدارس، معوقات و رتبه بندی است.
زینی وند درباره اشتغال زایی مدارس غیردولتی نیز گفت: بیش از ۲۰۰ هزار نیروی شاغل داریم. هزینه دولت برای اشتغال هر نیروی خدمات و صنعت و… مشخص است.
به گزارش مهر، وی با تاکید بر اینکه راهی بجز اجرای مواد حمایتی و انگیزشی چون مواد ۱۰،۱۲،۲۵ و ۲۷ قانون تاسیس مدارس غیردولتی نداریم، گفت: مثلاً ماده ۱۰ بانک ها را برای تسهیلات قرض الحسنه موظف کرده است. حق مدارس غیردولتی باید ادا شود. مدارس غیردولتی به جد به لحاظ فضای آموزشی بامشکل روبرو هستند.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۸۵ درصد مدارس ما استیجاری اند و اجاره بها به شدت افزایش یافته است درحالی که نمیتوانیم بیش از نرخ تورم افزایش شهریه داشته باشیم گفت: شهریه مصوب با آنچه در واقعیت است تناسب ندارد.
وی ادامه داد: درباره اینکه آقای میرزاده اشاره کرد که “اگر آموزش و پرورش به مدارس غیردولتی کمک کند درست نیست” باید بگویم که دولت باید مواد حمایتی قانون را احیا کند. ما برای اولین بار صندوق حمایت از موسسان را ایجاد کردیم.