احتمال تنش سیاسی بین انگلیس و امارات، پس از فرار همسر حاکم دبی به لندن

    کد خبر :569000

فرار همسر حاکم دبی به انگلیس، ممکن است میان این دو کشور که متحدانی راهبردی محسوب می‌شوند، بحرانی دیپلماتیک ایجاد کند.

فرار «هیا بنت الحسین» همسر «محمد بن راشد آل مکتوم» حاکم دبی به لندن، می‌تواند به عامل تحریک بحران دیپلماتیک بین انگلیس و امارات متحده عربی مبدل شود.

به نوشته روزنامه «گاردین»، گفته می‌شود هیای ۴۵ ساله که خواهر ناتنی پادشاه اردن است، درحالی به ‌همراه دختر یازده ساله‌اش «الجلیله» و پسر هفت ساله‌اش «زاید» به آلمان و سپس انگلیس گریخته است که بیم ربوده شدن توسط افراد وابسته به شیخ محمد را دارد.

گرچه نام شاهزاده هیا در جدیدترین لیست دیپلماتیک انگلیس که ماه گذشته منتشر شد به عنوان مقامی رسمی ثبت نشده است، بنابه تلاش‌های او برای دریافت پناهندگی در این کشور، این احتمال وجود دارد که او خواستار مصونیت دیپلماتیک شود.

به نوشته این روزنامه، گفته می‌شود همسر شیخ دبی پس از گریختن از امارات که به احتمال زیاد به‌دلیل آزار و خشونت خانگی انجام شده است، در خانه‌ای با تدابیر امنیتی بالا در حوالی کاخ «کنسینگتون» در مرکز لندن ساکن شده است.

او این خانه را که در خیابانی اختصاصی قرار دارد و محل زندگی سفرا و افراد بسیار ثروتمند است، سال ۲۰۱۷ از یک میلیاردر خریداری کرد.

همچنین گفته می‌شود او تحت محافظت یک شرکت امنیتی خصوصی قرار دارد. گرچه صحبت‌هایی در خصوص درخواست رسمی او از پلیس برای محافظت در برابر ربوده شدن نیز، شنیده می‌شود.

پلیس «اسکاتلند یارد» گفت به دلیل مسائل امنیتی نمی‌تواند به هیچ سوالی در این زمینه پاسخ دهد.

شرکت امنیتی خصوصی «کوئست» تحت مالکیت «جان استیونز» رئیس سابق پلیس متروپولیتن لندن، طی سالیان متمادی مشاوراطلاعاتی و امنیتی شاهزاده هیا بوده است.

این روزنامه مدعی شد مدیران این شرکت از بحرانی در خصوص یکی از موکلین پرنفع‌شان مطلع شده‌اند.

هنور قصد هیا برای طلاق مشخص نیست. گفته می‌شود او ششمین همسر شیخ محمد است. «فیونا شکلتون» که وکالت هیا را برعهده دارد، پیش‌تر وکیل «پرنس چارلز» هنگام جدا شدن از «پرنس دیانا» بود. شرکتی که شکلتون در آن کار می‌کند، از پاسخ به سوالات گاردین در این زمینه خودداری کرد.

هیا از دوستان نزدیک خانواده سلطنتی بریتانیا محسوب می‌شود و عکس‌های زیادی از وی در کنار ملکه «الیزابت» و پرنس چارلز گرفته شده است.

«رادا استرلینگ» بنیان‌گذار و رئیس گروه موسوم به «دستگیرشدگان در دبی» از قربانیان بی‌عدالتی در امارات، طی نامه‌ای به شکلتون از اعلام آمادگی خود برای شهادت دادن در خصوص نحوه رسیدگی سیستم قضایی امارات به افراد متحمل خشونت خانگی خبر داد.

استرلینگ همچنین پیشنهاد داد دادگاهی در انگلیس می‌تواند شواهد مربوط به ربوده شدن شاهزاده «لطیفه» یکی از دختران شیخ دبی را نیز درخواست کند. وی پیشنهاد کرد خود لطیفه نیز می‌تواند در دادگاه شهادت دهد.

لطیفه سال گذشته از دست پدرش فرار کرد و سپس در سواحل هند توسط کماندوهای گشت ساحلی هند دستگیر شد و به امارات بازگردانده شد.

سال ۲۰۰۰ میلادی نیز «شمسه» یکی دیگر از دختران او نیز از امارات فرار کرد و به انگلیس گریخت. او آخرین بار ماه آگوست همان سال در یکی از خیابان‌های «کمبریج» دیده شد که گفته می‌شود توسط مأموران شیخ محمد ربوده شد. پلیس «کمبریج‌شایر» تحقیقاتی در خصوص این اتفاق انجام داد. او هشت سال در دبی زندانی بود.

هیا نیز از ۲۰ ماه می سال جاری میلادی در انظار عمومی دیده نشد و حساب‌های شخصی او در فضای مجازی نیز غیرفعال هستند.

اکنون، گریختن همسر این حاکم اماراتی به انگلیس و درخواست حمایت از این کشور، می‌تواند موجب تیرگی روابط میان دو کشور شود. امارات یکی از متحدان انگلیس در خاورمیانه است. امارات جزو ائتلافی به رهبری عربستان سعودی است که بارها مرتکب جنایات جنگی در یمن شده‌اند. انگلیس یکی از صادرکنندگان اصلی تسلیحات به کشورهای عضو این ائتلاف است اما دادگاهی در لندن در یک جلسه تجدیدنظر در خصوص فروش سلاح به سعودی‌ها توسط دولت انگلیس، این اقدام را غیرقانونی دانست.

گفته می‌شود خانواده سلطنتی دبی برای بازگرداندن هیا به امارات با دولت انگلیس تماس‌هایی داشته‌اند.

گریختن هیا از امارات به خاطر آزارهای شوهرش می‌تواند روابط بین این کشور و اردن را نیز تیره کند.

علاوه بر این، برخی شایعات نیز مبنی بر این است که هیا با هم‌دستی امارت ابوظبی قصد داشته علیه برادرش «عبدالله دوم»، پادشاه اردن کودتا کند که بعد از لو رفتن مجبور به این فرار شده است.

به نوشته گاردین، سخنگوی شیخ محمد از هرگونه اظهار نظر در خصوص فرار هیا به انگلیس خودداری می‌کند، اما خود وی، در حساب شخصی اینستاگرام خود شعری غضب‌ناک درباره «زنی نامعلوم» نوشت که نشانه تأثر روانی شدید وی از فرار هیا است و چه بسا شیوه توصیف وی در این شعر برخی ابهامات درباره این اتفاق را رفع می‌کند. او پس از ذکر کلام‌هایی مثل دروغ، سوء رفتار، توهین و خیانت در پایان شعر خود می‌گوید که برایش مهم نیست او مرده باشد یا زنده باشد.

چنین اظهاراتی توسط شیخ امارات در چارچوب سیاسی و حقوقی می‌تواند تهدید شمرده شود.

به گزارش فارس ،شیخ محمد خواهان برگزاری دادگاهی در بخش خانواده دادگاه عالی انگلیس شده است. جلسه استماع این دادگاه ۳۰ و ۳۱ جولای (۸ و ۹ مرداد) برگزار خواهد شد.

این یعنی حاکم دبی واقعیت را درک کرده و از خطرهای سیاسی و رسانه‌ای که اعمال فشار بر کشورهایی مثل انگلیس و آلمان می‌تواند به همراه داشته باشد آگاه است و همچنین تاثیراتی که می‌تواند روی اردن و حتی خود امارت داشته باشد. این یعنی شیوه‌های سابق برای برخورد با زنانی که از دست حاکم دبی فرار می‌کنند دیگر قابل استفاده نیست و محمد آل مکتوم با زنی روبه‌روست که سیاست و اقتصاد خوانده و فرزند شاه سابق اردن و خواهر شاه فعلی این کشور است و با کشورها و خاندان‌های حاکم و سلطنتی از جمله خاندان سلطنتی انگلیس ارتباط دارد.

از سوی دیگر، روز سه‌شنبه هفته گذشته (11 تیرماه)، دیوان امارت «الشارجه»، یکی از امارت‌های هفتگانه امارات متحده عربی از مرگ «خالد»، پسر «سلطان بن محمد القاسمی»، حاکم الشارجه در انگلیس خبر داد اما از علت مرگ او خبری منتشر نشده است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید