چتم هاوس: ترامپ چشم به مذاکره با ایران دوخته است

    کد خبر :561821

تحلیلگر سیاسی و پژوهشگر ارشد مؤسسه انگلیسی “چتم هاوس” (Chatham House) گفت: ترامپ با دستور توقف حمله به ایران، همچنان چشم به مذاکره با تهران دوخته و درصدد است در میان مشاوران تندرو خود، نقش “پلیس خوب” را ایفا کند.

“صنم وکیل” امروز (شنبه) در گفت وگو با شبکه خبری سی ان ان افزود: ترامپ کارزار انتخاباتی ریاست جمهوری ۲۰۲۰ را آغاز کرده و نگران طرفداران خود در این عرصه است و خوب آگاه است که در صورت درگیری با ایران، چنانچه وضعیت از کنترل خارج شود و تنش افزایش یابد این موضوع به نفع او و طرفدارانش نخواهد بود.

وی افزود: ترامپ با این نیت کارزار “فشار حداکثری” علیه ایران را به کار گرفت که بتواند تهران را به میز مذاکره بکشاند، اما مشکل اینجاست که این راهبرد عملاً موفق نبوده و اکنون وی با نوعی فشار از سوی ایران مواجه است که تا پیش از بازگشت به میز مذاکره برخی امتیازها را ارائه کند.

وکیل به دستور ترامپ مبنی بر توقف حمله به ایران اشاره کرد و گفت: ترامپ قصد داشته در آن اتاق و در میان مشاوران تندرو، خود را فردی میانه رو نشان داده و نقش “پلیس خوب” را بازی کند و وجه مثبتی از خود به طرفدارانش نشان دهد و در عین حال پیامی برای تهران داشته باشد.

این پژوهشگر ارشد مؤسسه چتم هاوس ادامه داد: ترامپ به واقع تلاش کرده تا پیامی به تهران بفرستد مبنی براینکه من درصدد “تنش زدایی” هستم، خواهش می‌کنم ملاحظه بفرمایید.

وکیل افزود: رهبر عالی ایران بارها گفته که حاضر به مذاکره با دولت ترامپ نیست، اما ایران نیازمند دریافت امتیاز و رفع تحریم‌ها ناعادلانه اقتصادی آمریکا است.

** ترامپ به جای خطوط قرمز دارای خطوط مبهم است
تحلیلگر مسائل امنیت ملی شبکه تلویزیونی سی ان ان در ارتباط با تصمیم اخیر دونالد ترامپ مبنی بر درگیری با ایران گفت: تمامی خطوط قرمزی که ترامپ ترسیم کرده بود ایران از آن گذشت و شخص رئیس جمهوری به جای خطوط قرمز دارای “خطوط مبهم” است.

“سامانتا وینوگراد” (Samantha Vinograd) افزود: دونالد ترامپ بارها سلف خود “باراک اوباما” را در مورد اقدام نکردن به خطوط قرمزی که ترسیم می‌کند مورد انتقاد قرار داده، اکنون عمل نکردن خود وی در قبال خطوط قرمزی که تعیین کرده وی را فردی مردد و دارای سیاستی نامسنجم نشان می‌دهد.

وی ادامه داد: البته این تصمیم درستی بود که رئیس جمهوری دستور به لغو حمله را به چند دلیل داد.‬ یکی از این دلایل پاسخ قوی ایران است. شخص رئیس جمهوری و وزیر خارجه آمریکا و دیگران به خوبی می‌دانند که ایران در منطقه تمایل و توان لازم برای پاسخ دادن به آمریکا را دارد.

این تحلیلگر مسائل امنیتی سی ان ان ادعا کرد: آمریکا اخیراً برخی پرسنل و خانواده کارکنان سفارت خود را در بغداد خارج کرد زیرا تهدید ایران در آنجا محسوس بود.

وینوگراد گفت: اگر آمریکا به ایران حمله می‌کرد، ایران به گونه‌ای آسیب زننده پاسخ می‌داد و حتی به متحدان آمریکا در منطقه ضربه می‌زد.

عضو سابق شورای امنیت ملی آمریکا ادامه داد: سئوال دیگر این است که آیا رئیس جمهوری آمریکا هیچ مبنای قانونی برای حمله به ایران را دارد. این یک بحث بسیار مهم در داخل آمریکا است که خوشبختانه این حمله پشت سرگذاشته شد، اما کنگره و بخصوص دمکرات‌ها به این خواهند پرداخت که قصد و طرح رئیس جمهوری ترامپ برای راه انداختن این جنگ مبتنی بر کدام مبنای قانونی است، چیزی که ترامپ آن را در جیب خود پنهان ساخته و به جلو می‌رود.

رسانه تصویری آمریکایی از وی پرسید: برخی نمایندگان جمهوریخواه به دفاع از تصمیم رئیس جمهوری پرداخته اما دیگران وی را مورد انتقاد قرار داده‌اند که مانند سلف خود باراک اوباما عبور از خطوط قرمز را به اجرا نگذارده آیا این موضوع قابل قیاس است.

وینوگراد پاسخ داد: بسیار درد سر ساز است، بویژه آنکه رئیس جمهوری ترامپ در گذشته به شدت باراک اوباما را مورد انتقاد قرار داده بود، بله درست است رئیس جمهوری ترامپ به جای داشتن “خطوط قرمز” دارای “خطوط مبهم” است.

وی افزود: ترامپ تاکنون درباره ایران خطوط قرمز زیادی ترسیم کرده از جمله برنامه هسته‌ای و اکنون ساقط شدن پهپاد آمریکایی که خط قرمزی بود که از آن گذشت و دستور حمله را کنار گذاشت.

وینوگراد گفت: ترامپ از داستان‌های خطوط قرمز باراک اوباما درس نگرفته است، اظهارات دفاعی وی فایده‌ای ندارد و اکنون رئیس جمهوری ترامپ را فردی مردد با سیاستی نامشخص و مبهم نشان می‌دهد، اما بار دیگر تاکید می‌کنم که تصمیم ترامپ در کنار گذاردن حمله به ایران تصمیم درستی بوده است.

سی ان ان درادامه از وی پرسید: ترامپ در مصاحبه با “ان. بی. سی نیوز” گفته که بدنبال جنگ با ایران نیست اما اگر درگیری رخ دهد قلع و قمعی رخ خواهد داد که تا پیش از این کسی ندیده است، چه برداشتی از آن دارید.

وینوگراد گفت: هرچند ترامپ می‌گوید که تمامی گزینه‌ها بر روی میز است اما وی همچنین گفته که خواهان گفت و گو با ایران بدون هیچ پیش شرطی است.

وی ادامه داد: از نظر من در این برهه زمانی این یک حرکت عاقلانه ای است و خوشحالم که وی چنین حرفی می‌زند، حدود یک سال پیش “مایک پمپئو” وزیر امور خارجه آمریکا ۱۲ پیش شرط را برای مذاکره با ایران تعیین کرد این درست زمانی بود که آمریکا توسط دونالد ترامپ از توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ خارج شده بود، حال با گفتن مذاکره بدون پیش شرط از سوی ترامپ، وی اکنون درست برعکس آن چیزی است که در یک سال پیش بود.

پهپاد جاسوسی «گلوبال هاوک» آمریکا در نخستین ساعات روز پنجشنبه، پس از تجاوز به حریم هوایی ایران در منطقه روبروی کوه مبارک استان هرمزگان، هدف آتش پدافند هوایی کشورمان قرار گرفت و سرنگون شد.

در پی این اقدام، رئیس جمهوری آمریکا عصر جمعه مدعی شد که ارتش آمریکا قصد حمله به سه سایت در ایران را داشته اما وی به دلیل تلفات انسانی این حمله، ۱۰ دقیقه پیش از اجرا آن را متوقف کرده است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید