کاهش اثربخشی یک واکسن با گذر زمان
نتایج یک مطالعه حاکی از آن است که اثرات واکسن سیاه سرفه با گذشت زمان کمتر میشود.
متخصصان علوم پزشکی در آمریکا در بررسی جدید با بیان اینکه واکسن مدرن سیاه سرفه با بالا رفتن سن کودکان اثرگذاری خود را از دست میدهد بر ضرورت ساخت واکسنهای جدیدتر برای مصون ساختن کودکان در برابر این بیماری مسری تاکید کردند.
نوزادان و کودکان پیش از سن هفت سالگی پنج دوز از واکسن سه گانه را دریافت میکنند. چهار واکسن پیش از ۱۸ ماهگی و آخرین آن در سن چهار تا شش سالگی تزریق میشود. همچنین در سن ۱۱ یا ۱۲ سالگی یک تزریق یادآور انجام میشود.
در این بررسی مشخص شد که خطر ابتلا به بیماری سیاه سرفه با افزایش سن کودک و فاصله گرفتن از زمان آخرین تزریق واکسن بیشتر میشود و مصونیت بدن در برابر این بیماری در فاصله بین دوزهای تزریقی واکسن کم میشود.
در این مطالعه آمده است: به طور مثال کودک پنج سالهای را در نظر بگیرید که پنجمین دوز این واکسن را دریافت نکرده است. این کودک آخرین تزریق را بیش از سه سال قبل داشته است و احتمال آنکه به سیاه سرفه مبتلا شود نسبت به کودکی که تنها یک سال از زمان دریافت آخرین دوز واکسن را گذرانده پنج برابر بیشتر است.
واکسن سه گانه که بدن را در برابر بیماریهای دیفتری و کزاز مصون میسازد همچنین گزینه اثربخش به حساب میآید. احتمال ابتلا به سیاه سرفه در افرادی که این واکسن را دریافت نکردهاند ۱۳ برابر بیشتر است.
سیاه سرفه بیماری تنفسی است که از نوعی باکتری موسوم به B. pertussis ناشی میشود و میتواند به سرفه شدید و غیر قابل کنترل منجر شود که نفس کشیدن را سخت میکند.
به گزارش شبکه خبری سیانان، محققان با بیان اینکه واکسنهای جدید عوارض جانبی از قبیل تشنج همراه با تب را کاهش میدهد، اظهار داشتند: این واکسنها در پیشگیری از ابتلا به این بیماری موثرتر هستند اما شواهد متعددی وجود دارد که نشان میدهد اثر حفاظتی آن با گذشت زمان کمتر میشود.