تبلیغ «اخذ ویزای تضمینی» ممنوع شد
اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران با هشدار نسبت به سودجویی و برخی سوءاستفادههای مالی، تبلیغ برای اخذ ویزای تضمینی را غیرقانونی اعلام و آژانسهای مسافرتی را از اقدام در اینخصوص منع کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران در نامهای خطاب به رؤسای انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران و انجمن صنفی دفاتر سفر و گردشگری استان تهران و سایر دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری اعلام کرد: «با توجه به گزارشهای واصله و همچنین تعدد شکایتهای مطرح شده درباره تبلیغ و ارائه خدمات با عنوان «اخذ ویزای تضمینی»، بدینوسیله اعلام میدارد از آنجا که تعهد ویزای تضمینی کشورها از جمله کانادا، استرالیا و حوزه شنگن، «غیرقانونی» بوده و این امر صرفاً با هدف سوء استفاده مالی توسط برخی افراد سودجو صورت میگیرد، لذا مقتضی است اطلاعرسانی مناسب به دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری تحت پوشش مبنی بر جلوگیری از هر گونه تبلیغ و اقدام به اخذ ویزا با عنوان تضمینی صورت گیرد تا از بروز مشکلات احتمالی اجتناب شود.
بدیهی است در صورت وصول هرگونه گزارش یا شکایت با این موضوع، مراتب جهت اتخاذ تصمصم به کمیسیون فنی ارجاع خواهد شد.»
به گزارش ایسنا ،در آئیننامه مربوط به دفاتر خدمات مسافرتی مصوب هیات دولت در سال ۱۳۸۰، «اخذ ویزا» جزو فعالیت آژانسهای گردشگری قید شده است. بر این اساس و با وجود تخلفات این بخش که سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گاه به آن اذعان دارد، معاون گردشگری علت ضعف در برخورد با تخلفات این حوزه را خلاء قانونی این مصوبه دانسته و گفته است: «تا زمانی که این آئیننامه اصلاح نشده، گرفتن این حق از آژانسهای گردشگری، اقدامی «غیرحقوقی» است.»
ولی تیموری درباره برخی سودجوییها در موضوع تبلیغ و اقدام برای اخذ آن، اظهار کرده بود: «در جریان نحوه کار آژانسهایی که ویزا را گران میفروشند هستم، آنها چون خودشان نمیتوانند مستقیم از سفارتخانهای ویزا دریافت کنند، ویزا را با واسطه و از طریق آژانس دیگری میخرند. این میان یکسری آژانسها هم با سفارتخانهها مستقیم در ارتباط هستند که بازار را با مشکل روبهرو کردهاند. اتفاقاً یکی از بحثهای ما با وزارت خارجه درباره محدود شدن روابط برخی سفارتخانهها با یکسری آژانس خاص بود. سفارتخانهای داریم که فقط با یک آژانس کار میکند. از وزارت خارجه ایران پرسیدیم آیا از نظر حقوقی میتوانیم جلو این کار را بگیریم که گفتند چون این در حوزه اختیار آن کشور است نمیتوان اقدامی کرد، چون ویزا عملاً در اختیار کشور صادرکننده است. برای همین تنها توصیهای که میتوانیم به مردم بکنیم تا زمانی که آئیننامه اصلاح شود این است که برای گرفتن ویزا فقط به یک آژانس مراجعه نکنند و بیشتر پرسوجو کنند.»