راه انتخابی المپیک از جهانی میگذرد
پیش شرط حضور در مسابقات قایقرانی قهرمانی جهان برای شرکت در دیدارهای انتخابی قاره ای المپیک از سوی فدراسیون جهانی کار را برای پاروزنان سخت کرده تا حدی که به اعزام حتی یک قایق هم راضی هستند!
یک سال تا برگزاری رویداد بزرگ المپیک ۲۰۲۰ توکیو فرصت باقی است و در این مدت فدراسیونهایی که ورزشهای آنها در این رویداد حاضر هستند تلاش میکنند تا سهمیه ورودی این بازیها را دریافت کنند. یکی از فدراسیونهایی که چندین رشته المپیکی دارد قایقرانی است. قایقرانی المپیک در چند بخش روئینگ، آبهای آرام، اسلالوم و بادبانی برگزار میشود و هر کدام از این رشتهها تعداد سهمیه خاصی را براساس ضوابط خاصی به خود اختصاص میدهد.
کسب مدال طلا در مسابقات آسیایی که جنبه انتخابی المپیک را دارد یا قرار گرفتن در بین قایقهای منتخب رقابتهای جهانی ملاک کسب این سهمیه است. امسال نیز این سهمیه به شکل خاص تر و محدودتر به رشتههای قایقرانی اعطا خواهد شد. تنها در صورتی در یک رشته شانس کسب دو سهمیه را داریم که دو طلا کسب کنیم. در غیر این صورت تنها دارنده مدال طلا یا بهترین مدال ایران راهی المپیک خواهد شد و این مسئله کار را برای پاروزنان سخت میکند.
از آن سو در بین رشتههای قایقرانی، فدراسیون جهانی قایقرانی کانوئینگ (آبهای آرام) یا ICF قانون دیگری برای کشورها وضع کرده است؛ حضور در مسابقات قهرمانی جهان ( در بخش نفرات عادی و پاراکانوئینگ) که جنبه انتخابی المپیک و پاراالمپیک را دارد شرط اصلی برای حضور در رقابتهای انتخابی قارهای است!
هر چند شرکت در مسابقات قهرمانی جهان که سهمیه المپیک در آن توزیع میشود یک تجربه عالی است اما با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی حال حاضر کشورمان و در نظر گرفتن اینکه قایقرانان نمیتوانند سهمی در کسب مدالهای جهانی یا سهمیههای توزیع شده داشته باشند؛ میتوان حضور در این رویداد را قلم گرفت اما شرط فدراسیون جهانی آبهای آرام سنگ بزرگی را پیش روی پاروزنان قرار داده است. البته این تنها مسیر سخت کسب سهمیه برای پاروزنان آبهای آرام نیست چرا که این احتمال وجود دارد که قایقرانان روئینگ نیز برای کسب سهمیه بازیهای المپیک ۲۰۲۰ چنین مشکلی را پیش رو داشته باشند.
اجبار فدراسیون جهانی کانوئینگ برای حضور در مسابقات جهانی باعث شده تا فدراسیون قایقرانی حتی به فکر اعزام «یک قایق» در این رویداد باشد.
علیرضا سهرابیان رئیس فدراسیون قایقرانی کشورمان پیرامون پیش شرط فدراسیون جهانی قایقرانی آبهای آرام و روئینگ گفت: در بین رشتههای قایقرانی تنها فدراسیون جهانی کانوئینگ این پیش شرط را برای کشورهای مختلف قرار داده است که برای شرکت در مسابقات انتخابی قارهای المپیک و پاراالمپیک باید در رقابتهای جهانی هم شرکت داشته باشیم. اما در بحث روئینگ هنوز این مسئله که الزامی برای شرکت در مسابقات قهرمانی جهان وجود دارد به ما اعلام نشده و در حال بررسی این مسئله هستیم.
وی ادامه داد: رقابتهای جهانی و انتخابی المپیک این رشته مردادماه ماه امسال در مجارستان برگزار شده و دیدارهای قهرمانی آسیا و انتخابی قارهای آن سال آینده به میزبانی تایلند برگزار خواهد شد. این یک واقعیت است و ما باید با واقعیتها کنار بیاییم. کشور ایران باید به طور قطع در مسابقات آبهای آرام قهرمانی جهان شرکت کند تا بتواند در انتخابی قارهای که شانس بیشتری برای کسب سهمیه بازیهای المپیک ۲۰۲۰ دارد، حاضر شود.
رئیس فدراسیون قایقرانی بیان داشت: باید تا پایان خردادماه صبر کنیم تا شرایط قایقرانان را بسنجیم. مطمئناً نفراتی راهی مسابقات میشوند که امکان موفقیت آنها بیشتر است حتی اگر این منجر به این شود که یک قایق به عنوان نماینده ایران در رقابتها شرکت کند اما اگر تعداد نفرات بیشتری موقعیت خوب و مناسبی داشته باشند نفرات بیشتری را در رقابتهای قهرمانی جهان شرکت خواهیم داد. هنوز اینکه در کدام مواد راهی این رقابتها شویم مشخص نیست و باید تا پایان رکوردگیریها منتظر باشیم.
وی تصریح کرد: اگر مشکل خاصی پیش نیاد تمام تلاش خود را خواهیم کرد که تیم چهار نفره قایقرانی مردان کشورمان در بخش کایاک را که شرایط خوبی نیز دارد، به این مسابقات اعزام کنیم. البته قایقرانان کانوئینگ ما در بخش زنان و مردان شرایط بسیار خوبی را دارند و این احتمال که نفرات بیشتری در کانو و کایاک تک نفره هم راهی دیدارهای جهانی شوند زیاد است. کار سختی پیش روی ماست، اما ما خیلی امیدوار هستیم که بچهها بتوانند دست پر به ایران برگشته و در همین رقابتها سهمیه بگیرند.
به گزارش مهر، مسابقات قهرمانی جهان در بخش آبهای آرام (کانوئینگ) مردادماه سال جاری در مجارستان برگزار میشود. طبق اعلام ICF در مجموع ۱۴۰ سهمیه به ۱۴۰ قایق در دو بخش زنان و مردان و در مواد کایاک (تک نفره، دو نفره، چهارنفره)، کانو (تک نفره، دونفره) و در مسافتهای ۲۰۰، ۵۰۰ و هزار متر تعلق خواهد گرفت. بخش عمدهای از این سهمیه به قایق چهارنفره کایاک و تنها در مسابقات جهانی اختصاص دارد. کایاک چهار نفره با داشتن ده قایق در بخش مردان و ده قایق در بخش زنان بیشترین سهم را در توزیع سهمیههای المپیکی این رشته در مسابقات قهرمانی جهان دارد و ایران نیز با توجه به موفقیتهای اخیر قایقرانان در بازیهای آسیایی و مسابقات قهرمانی آسیا شانس زیادی برای قرار گرفتن در بین این ده قایق خواهد داشت و با همین هدف نیز قصد دارد با پاروزنان این رشته در مسابقات جهانی حاضر شود.
در تقسیم سهمیهها، جهانی، هر کشور حداکثر ۱۸ ورزشکار و چهار قایق را میتواند راهی المپیک کند. از آن سو در همین رویداد تنها بخشی از سهمیهها به کشورهای اروپایی تعلق دارد و بخشی نیز به دیگر قارهها و به این ترتیب شانس بسیاری از کشورها در کسب سهمیه در رقابتهای جهانی یا قارهای بیشتر خواهد شد.
«اما در صورت عدم کسب سهمیه در مسابقات جهانی قایقرانی در کدام رقابتها شانس کسب سهمیه المپیک ۲۰۲۰ را خواهیم داشت؟»
سهرابیان رئیس فدراسیون قایقرانی کشورمان در پاسخ به این سوال مهر این طور پاسخ داد: ما امیدواریم قبل از حضور در مسابقات قهرمانی آسیا و انتخابی المپیک بتوانیم در رویدادهای مختلف کسب سهمیه کنیم. ما امیدواریم که کشورهای مطرح آسیایی چون قزاقستان، چین و ژاپن در همین رقابتهای قهرمانی جهان در بین نفرات برگزیده بوده و سهمیه المپیک را در مواد تک نفره و دو نفره کسب کنند. دراین صورت شانس ما برای کسب سهمیه در مسابقات قهرمانی آسیای تایلند افزایش پیدا خواهد کرد و در صورت تحقق این مسئله کار ما برای کسب سهمیه راحت خواهد بود.