چرا پژوهشگر ایرانی از فرودگاه بوستون آمریکا دیپورت شد؟

در نتیجه اجرای دستور منع ورود از سوی دولت ترامپ و با وجود مخالفت دادگاه ها، صدور روادید برای اتباع ایران در مقایسه با سال گذشته ۵۲ درصد کاهش یافته است.
محسن دهنوی پژوهشگر جوان ایرانی و مدعو دانشگاه هاروارد آمریکا ، پس از دیپورت از فرودگاه بوستون نیمه شب چهارشنبه به تهران بازگشت.
وی که به همراه همسر و سه فرزند خردسال خود عازم آمریکا شده بود در فرودگاه لوگان بوستون پس از حدود ۳۰ ساعت بازداشت به تهران بازگردانده شد.
روزنامه گاردین در این خصوص نوشت: سرطان شناس ایرانی با وجود داشتن روادید معتبر، در فرودگاه بوستون بازداشت شد.
سعید کمالی دهقان، در گزارش خود در روزنامه گاردین (انگلستان)، نوشت:
دو هفته پس از اجرایی شدن فرمان اصلاح شده دونالد ترامپ درباره ممنوعیت ورود شهروندان چند کشور مسلمان به این کشور، یک سرطان شناس و پژوهشگر ایرانی که همراه با همسر و سه فرزندش و با استفاده از روادید معتبر به آمریکا سفر کرده است، در فرودگاه بین المللی بوستون لوگان بازداشت شد.
محسن دهنوی به آمریکا سفر کرد تا به عنوان پژوهشگر مدعو در بیمارستان کودکان بوستون وابسته به دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد، فعالیت کند. ولی به نقل از یکی از دوستان که قرار بود آنها را پس از خارج شدن از فرودگاه سوار خودرو کند، هنگامی که دهنوی روز دوشنبه عصر وارد فرودگاه شد، اجازه ورود به کشور را نیافت و ممکن است اکنون همراه با خانواده اش به ایران بازگردانده شود.
محمد رشیدیان، دوست دهنوی، در فیس بوک نوشت: “امروز یک فوق دکترای ایرانی تحصیل کرده در هاروارد با خانواده اش به فرودگاه بوستون لوگان آمد. اکنون ده ساعت از حضور او در فرودگاه می گذرد و مسئول مربوطه به من می گوید که اجازه ورود به آنها را نمی دهد و آنها باید به موطن خود [ایران] بازگردند.”
بخش خبر ایالتی وابسته به نشریه بوستون گلوب به نقل از رشیدیان، گفت: “دهنوی و خانواده اش بسیار نگران هستند.”
او گفت: “من به واقع نمی دانم که علت این مشکل در کجاست.”
بیمارستان کودکان بوستون در بیانیه ای که از طریق ایی میل ارسال کرده، نوشته است دهنوی با یک روادید معتبر غیر مهاجرتی که برای پژوهشگران برجسته و متخصص، اساتید دانشگاه و تبادل بازدیدکنندگان، صادر می شود، به آمریکا سفر کرده است.
در این بیانیه آمده است: “دکتر دهنوی پژوهشگر مدعو است که با استفاده از روادید معتبر همراه با همسر و سه فرزندش برای فعالیت های پژوهشی در بیمارستان کودکان بوستون، به اینجا آمده است. او و خانواده اش در فرودگاه لوگان بازداشت شده اند و قرار است که اواخر امروز به ایران بازگردانده شوند.”
در این بیانیه همچنین آمده است: “بیمارستان کودکان بوستون اکنون در مورد شرایط این بازداشت اطلاعات محدودی دارد. این بیمارستان امیدوار است که این مشکل به سرعت مرتفع شود و دکتر دهنوی و خانواده اش آزاد و به خاک آمریکا وارد شوند. بیمارستان متعهد است که نهایت تلاش خود را در حمایت از دکتر دهنوی و خانواده اش انجام دهد.”
تریتا پارسی، رئیس شورای ملی ایران و آمریکا که سازمان او به شدت مخالف فرمان منع ورود بوده است، از بازداشت دهنوی ابراز انزجار کرده و تصویری از روادید او را در توئیتر قرار داده است که نشان می دهد این روادید در ماه می صادر شده است و تا ماه اوت اعتبار دارد.
این روادید نشان می دهد که پیش از صدور آن، دهنوی مراحل دولتی (لازم برای تأیید از سوی نهادهای امنیتی) را گذرانده است. در این روادید نشان داده می شود که در تاریخ ۱۲ آوریل سال ۲۰۱۷ ورود او به آمریکا بلامانع اعلام شده است.
تریتا پارسی(@tparsi:
آن چه که فرمان منع ورود مسلمانان اکنون انجام می دهد؛ پژوهشگر هارواد در بیمارستان کودکان (بالای سه سال) با روادید معتبر در شرف بازگردانده شدن به ایران است
۱۱ ژوئیه ۲۰۱۷
دیوان عالی آمریکا در اواخر ماه ژوئن بخش های مهمی از احکام دادگاه های ایالتی را که مانع اجرایی شدن فرمان ترامپ علیه اتباع شش کشور اکثراً مسلمان به آمریکا می شدند، حذف کرد.
اتباع کشورهای ایران، لیبی، سومالی، سودان، سوریه و یمن از ورود به خاک آمریکا منع شده اند مگر آن که بتوانند حسن رابطه معتبر خود با فرد یا موجودیتی در آمریکا را نشان دهند.
پارسی در مصاحبه با گاردین گفت: “با وجود دستور دادگاه، روح فرمان منع ورود مسلمانان پابرجاست. در نتیجه اجرای دستور منع ورود از سوی دولت ترامپ و با وجود مخالفت دادگاه ها، صدور روادید برای اتباع ایران در مقایسه با سال گذشته ۵۲ درصد کاهش یافته است. اکنون به نظر می رسد که اگر کنگره اقدام نکند، فرمان اجرایی به قوت خود باقی خواهد ماند و همچنان به اعمال تبعیض و فاصله انداختن میان خانواده ها ادامه خواهد داد و هیچ منفعتی برای امنیت بیشتر آمریکا به دنبال نخواهد داشت.”
بسیاری از اتباع ایرانی که قربانی فرمان اجرایی ترامپ شده اند، شامل پژوهشگران و دانشجویان دارای تحصیلات عالی هستند. به دنبال صدور فرمان اولیه ترامپ و پیش از توقف آن به حکم دادگاه، شماری از دانشمندان ایرانی از جمله تحصیل کنندگان در دانشگاه هاروارد از این فرمان لطمه دیدند.
المیرا جلیلیان و ساقی سقازاده که در آزمایشگاه مهندسی بافت در دانشگاه هاروارد فعالیت می کنند، از جمله چندین دانشمند ایرانی بوده اند که علیه این فرمان اعتراض کردند. سقازاده در ماه فوریه در گفتگو با رادیوی دولتی آمریکا گفت: “کسب روادید هرگز برای ایرانی ها آسان نبوده است. آیا این سخن به آن معناست که کشور ما را ترک کنید؟”
سمیرا اصغری، دانمشند ایرانی فعال در آزمایشگاه دانشکده پزشکی هاروارد، از جمله افرادی است که علیه فرمان اولیه دولت ترامپ شکایت کردند.

منبع:خبرگزاری آریا

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید