وان پلاس 7 پرو در برابر رقبا
وانپلاس ۷ پرو جدیدترین محصول شرکت وانپلاس است که با قیمت ۷۰۰ یورویی و مشخصات ویژهی خود میتواند رقیبی جدی برای پرچمداران موجود باشد.
وانپلاس که امسال برخلاف سالهای گذشته دو محصول را برای طرفداران خود آمادهی عرضه کرده است، در مراسم شب گذشتهی خود به رونمایی از پرچمدار اصلی خود یعنی وان پلاس ۷ پرو پرداخت تا بر ویژگیهای منحصربهفرد آن تأکید کند. تازهترین محصول وانپلاس بهرغم بهره بردن از ویژگیهای پیشرفته قیمتی رقابتی دارد و به همین جهت میتواند رقیبی جدی برای پرچمداران سایر برندها به شمار بیایند. در ادامه وانپلاس ۷ پرو را با رقبایی چون پیکسل 3 ایکس ال، سامسونگ گلکسی اس ۱۰ پلاس، آیفون ۱۰ اس مکس، هواوی پی ۳۰ پرو، الجی جی ۸ تینکیو و شیائومی می ۹ مقایسه میکنیم.
طراحی و نمایشگر
بارزترین نکتهای که در طراحی محصولات یادشده به چشم میخورد، بریدگی بالای نمایشگر آنها است. این بریدگی در آیفون ۱۰ اس مکس در بیشترین حد خود است درحالیکه در وانپلاس ۷ پرو به کلی حذف شده و شاهد یک نمایشگر تمامصفحه با نسبت ۸۸ درصد به بدنه هستیم. بعد از وانپلاس ۷ پرو میتوان گلکسی اس ۱۰ پلاس را به سبب بهکارگیری حفره در نمایشگر، در حذف ناچ موفق دانست؛ هرچند که پی ۳۰ پرو و می ۹ نیز با بریدگی قطرهای شکل پهنای ناچ را به حداقل رساندهاند.
از نظر ابعاد، وانپلاس ۷ پرو بزرگترین و قطورترین محصول حاضر در این مقایسه است؛ البته بزرگترین نمایشگر هم متعلق به همین دستگاه است. نمایشگر وانپلاس ۷ پرو ۶.۶۷ اینچی است درحالی که بعد از این گوشی، آیفون ۱۰ اس مکس با نمایشگر ۶.۵ اینچی قرار دارد. کوچکترین نمایشگر نیز متعلق به الجی با الجی جی ۸ تینکیو است.
درخصوص نوع پنل، کلیهی شرکتهای حاضر در این مقایسه از انواع پنل OLED در گوشیهای پرچمدار خود استفاده کردهاند؛ اما شاید بتوان وانپلاس ۷ پرو را بهدلیل داشتن نمایشگری تمامصفحه که توانسته است نمرهی +A را از دیسپلیمیت دریافت کند، دارای بهترین نمایشگر دانست. ناگفته نماند نمایشگر اپل نیز بهدلیل پشتیبانی از نرخ بازسازی ۱۲۰ هرتز در نوع خود بینظیر عمل میکند و در این مورد نمایشگر وانپلاس با نرخ بازسازی ۹۰ هرتز را پشت سر میگذارد.
پردازنده
در قسمت پردازنده، اکثر محصولات مورد مقایسه تقریبا در یک سطح قرار میگیرند؛ در این بین ضعیفترین دستگاه را باید پیکسل ۳ ایکس ال بهدلیل استفاده از تراشهی ۱۰ نانومتری اسنپدراگون ۸۴۵ دانست. سایر دستگاههای این مقایسه یا به تراشهی ۷ نانومتری اسنپدراگون ۸۵۵ یا تراشههای اختصاصی با لیتوگرافی مشابه مجهز هستند. شاید وجه تمایز محصولات در این بخش را باید بهرهمندی از نسخهی دارای رم ۱۲ گیگابایتی دانست. از بین دستگاههای یادشده تنها سامسونگ اس ۱۰ پلاس و وانپلاس ۷ پرو نسخهای با رم ۱۲ گیگابایتی دارند.
دوربین
در مقایسهی دوربینها اگر به اعداد و ارقام و تعداد سنسورها بسنده کنیم، باید گوگل پیسکل ۳ ایکس ال را بهدلیل داشتن تنها یک حسگر ۱۲.۲ مگاپیکسلی بهعنوان دوربین اصلی ضعیفترین محصول در بین پرچمداران موجود معرفی کنیم. رقابت جدی برای دریافت عنوان بهترین دوربین بین گوشیهای وانپلاس ۷ پرو، هواوی پی ۳۰ پرو و شیائومی می ۹ است. وانپلاس حسگر ۴۸ مگاپیکسلی سونی را با دو حسگر فوقعریض و تلهفوتوی ۱۶ و ۸ مگاپیکسلی همراه کرده است. شیائومی نیز در می ۹ از دوربین سهگانه استفاده کرده و سه حسگر ۴۸× ۱۶ و ۱۲ مگاپیکسلی را به کار برده است؛ اما هواوی که برندهی رقابت این بخش به نظر میرسد برای دوربین اصلی پی ۳۰ پرو یک حسگر ۴۰ مگاپیکسلی عریض، یک حسگر ۲۰ مگاپیکسلی فوقعریض، یک حسگر پریسکوپ ۸ مگاپیکسلی تلهفوتو و دوربین 3D TOF را ترکیب کرده است. البته اگر بخواهیم ارزشیابیهای DxO را مدنظر قرار دهیم، سامسونگ نیز در بخش دوربین مدعی است. براساس گزارشها، دیایکساُمارک امتیاز ۱۱۱ را به وانپلاس ۷ پرو اهدا کرد تا این گوشی پس ازهواوی پی ۳۰ پرو و گلکسی اس ۱۰ فایو جی، در ردهی سوم رنکینگ برترین گوشیها از حیث دوربین اصلی قرار بگیرد.
باتری و قیمت
در بخش باتری نیز باتری ۴۲۰۰ میلیآمپرساعتی پی ۳۰ پرو، پرچمدار هواوی را بالاتر از سایر رقبا قرار میدهد. سامسونگ گلکسی اس ۱۰ پلاس با باتری ۴۱۰۰ میلیآمپرساعتی و وانپلاس ۷ پرو با باتری ۴۰۰۰ میلیآمپر ساعتی نیز به ترتیب در رتبههای دوم و سوم این مقایسه قرار میگیرند. کمظرفیتترین باتری در بین دستگاههای پرچمدار مورد مقایسه را آیفون ۱۰ اس مکس با باتری ۳۱۷۴ میلیآمپرساعتی دارد.
درمورد قیمت گوشی، طبق معمول شیائومی در مقایسهها سربلند بیرون میآید. شیائومی می ۹ با برچسب قیمت ۴۵۰ یورویی خود، بافاصله، اقتصادیترین پرچمدار موجود بهحساب میآید. لقب گرانترین محصول نیز نصیب آیفون XS مکس اپل با برچسب قیمت ۱۲۵۰ یورویی میشود.