افزایش پرفشاری خون ایرانی ها طی سال های آینده
دبیر علمی دهمین همایش داروسازی بالینی ایران، گفت: طی سالهای آینده آمار ابتلاء به پر فشاری خون به شدت افزایش مییابد.
فرزانه داستان، در آستانه برگزاری دهمین همایش داروسازی بالینی ایران، اظهار داشت: از جمله محورهای این همایش، مراقبتهای دارویی، درمان دارویی شخصی سازی شده بر اساس خصوصیات بیمار، داروسازی بیمارستانی، مصرف منطقی دارو، الگوی مصرف صحیح دارویی و خدمات نوین داروسازی است.
وی به دارو درمانی شخصی شده اشاره کرد و افزود: مطالعات فارماکواکونومی، ایمنی عوارض دارویی و فارماکوویژیلانس و اثر بخشی مداخلات داروساز نیز از دیگر محورهای این همایش است.
دبیر علمی دهمین همایش داروسازی بالینی ایران در ادامه به موضوع پرفشاری خون اشاره و تاکید کرد: این بیماری یکی از شایعترین بیماریهای مزمن در جهان به شمار میرود که عمده دلیل مراجعه افراد به کلینیکها و مراکز درمانی است.
داستان با بیان اینکه پر فشاری خون عمدتاً علامتی ندارد، گفت: تشخیص دیر هنگام این بیماری سبب بروز مشکلات زیادی برای فرد میشود و ارگانهای حیاتی همچون قلب، ریه، مغز و کلیه را به خطر میاندازد.
وی با اشاره به اینکه در همه بیماریها اختلاف بین فردی در ژنتیک افراد وجود دارد و میتوان از دستههای دارویی مختلف با توجه به ژنتیک فرد استفاده کرد، گفت: این مسئله سبب درمان و پاسخ مناسب در مقابله با بیماری میشود که از جمله در حوزه پرفشاری خون نیز این چنین است و با رویکرد دارو درمانی شخصی سازی شده میتوان با تشخیص زود هنگام و درمان و پیگیری مناسب پیشرفت بیماری را کند نمود و در نتیجه هزینههای نظام سلامت را کاهش داد.
دبیر علمی دهمین همایش داروسازی بالینی ایران خاطر نشان کرد: بر اساس آمارهای جهانی پر فشاری خون تا سال ۲۰۲۶ حدود یک میلیارد نفر را در جهان درگیر میکند و در کشور ما نیز آمار آن طی این سالها دو برابر خواهد شده که زندگی نامناسب و در واقع زندگی شهری، عدم تحرک و تغذیه ناسالم عمده علت ابتلاء به این بیماری به شمار میرود با توجه به این موضوعات میتوان با تشخیص زودهنگام و درمان و پیگیری مناسب پیشرفت بیماری را کند نمود و در نتیجه هزینههای نظام سلامت را کاهش داد.
دهمین همایش داروسازی بالینی ایران با شعار «دارودرمانی شخصی شده»، ۲۹ تا ۳۱ خرداد ۹۸ در مرکز همایشهای رازی برگزار میشود.