ریشه کن کردن و حذف گیاهان بومی در تهران ممنوع شد
مدیرعامل سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران به پیشنهاد رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران ریشه کن کردن و حذف گیاهان بومی در سطح شهر تهران را ممنوع اعلام کرد.
پیرو نامه سید آرش حسینی میلانی به علی محمد مختاری درخصوص ضرورت حفظ و صیانت از گیاهان بومی در فضای سبز بوستانها، مدیرعامل سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران با ابلاغ نامه چهار مادهای رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری، ریشه کن کردن و حذف گیاهان بومی در سطح شهر تهران را توسط پیمانکاران فضای سبز ممنوع اعلام کرد.
متن نامه سخنگوی کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران به شرح زیر است:
جناب آقای مهندس مختاری
مدیرعامل محترم سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران
موضوع: حفظ و صیانت از گیاهان بومی در فضای سبز بوستانها
با سلام و احترام
با عنایت به بررسیها و طبق گزارشات واصله، برخی پیمانکاران فضای سبز در حال ریشه کن کردن و یا حذف گیاهان بومی هستند. با توجه به اینکه حفظ ذخایر ژنتیکی بومی از اهمیت ویژه برخودار است، لازم است توجه به گیاهان بومی و جایگزینی گیاهان آب بر با گیاهان بومی و مقاوم در برابر کم آبی در اولویت آن سازمان قرار گیرد.
همچنین بسیاری از گیاهان خودرو در فضاهای آزاد رشد کردند و به شهر زیبایی و طراوات کم نظیری دادند با هیچ هزینهای قابل ایجاد نیست و باید به این گیاهان فرصت داد تا با ریزش دانههای خود ذخیره بذری گونههای بومی را تقویت کنند. این گیاهان خودرو باعث تکثیر و ایجاد تنوع در فون حشرات میشوند. تقویت فون بومی حشرات نیز باعث میشود که گونههای مهاجی مانند سفید بالک ها و یا شتهها نتوانند در شهر گسترش یابند.
لذا شایسته است در راستای اهداف برنامه سوم شهر تهران اقدامات زیر در دستورکار آن سازمان قرار گیرد:
۱. طبق بخشنامهای به کلیه مناطق اعلام گردد که ریشه کن کردن گیاهان خودرو در فضای سبز به غیر از استثنائات مورد تأیید کمیته فنی آن سازمان، ممنوع میباشد.
۲. از آنجایی که خشک شدن گیاهان یکساله و آتش سوزی آنها در ماههای تابستان میتواند چالشی برای فضای سبز باشد، پیمانکاران به جای آنکه انرژی خود را صرف ریشه کن کردن گیاهان سبز کنند، به صورت سازماندهی شده و ایجاد گشتهای فنی، برای مقابله با آتش سوزیهای احتمالی خود را آماده کنند.
۳. با توجه به مفاد برنامه سوم توسعه شهر تهران و مطالعات در دست اقدام طرح جامع فضای سبز، ضرورت دارد تیمهای اجرایی در این خصوص تعیین و مناطق ۲۲ گانه نیز فعال شوند.
۴. درخصوص استفاده از گونههای بومی در شهر تهران برنامه عملیاتی سال ۹۸ تهیه و حداکثر ظرف یک ماه به این کمیته ارسال شود.
سید آرش حسینی میلانی
به گزارش مهر، عضو و رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران