افزایش ۴۰۰ درصدی عوارض ساخت و ساز در سال ۹۸ غیرممکن است
عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران درباره اینکه آیا عوارض ساختوساز در تهران ۳۰۰ تا ۴۰۰ درصدد رشد داشته است، گفت: این موضوع را اصلاً قبول ندارم چرا که افزایش عوارض بر اساس یک فرمول بوده و این فرمول نیز مورد تایید شهرداری تهران، شورا است.
زهرا نژادبهرام با اشاره به اینکه میزان عوارض ساختمانی در پایتخت برای سال 98 در شورای شهر تهران به تصویب رسیده است، اظهار کرد: این افزایش در راستاری خارج شدن از رکود ساخت و ساز و همچنین حمایت از شهروندان صورت گرفته است.
وی تصریح کرد: همچنین شورای شهر تهران برای جلوگیری از شیوع پدیده ساختمانهای نیمهکاره در شهر و خطرات ناشی از آن همچون ریزش گود، به نتیجه رسیدن سرمایهگذاریهای انجام شده در بخش ساختمانی و مهمتر از همه آسیب ندیدن دید بصری شهر، فرمول اخذ عوارض از ساختمانهای نیمهکاره را به روزرسانی کرده است؛ مطابق با فرمول جدید تعریف شده برای اخذ عوارض از این گروه از پروژههای ساختمانی، نرخ عوارض 34 برابر نسبت به فرمول کنونی پیشبینی شده تا ریسک رها شدن پروژههای ساختمانی برای سازندگان از محل پرداخت عوارض به شهرداری افزایش پیدا کرده است.
نژادبهرام در پاسخ به این پرسش که آیا عوارض ساختوساز در تهران بین 300 تا 400 درصدد رشد داشته است، گفت: این موضوع را اصلاً قبول ندارم چرا که افزایش عوارض بر اساس یک فرمول بوده و این فرمول نیز مورد تایید شهرداری تهران، شورا و سازمان نظام مهندسی است.
به گزارش تسنیم،عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران ادامه داد: عوارض ساخت و ساز بر اساس جدولی که تهیه شده است در مناطق مختلف تهران (22 منطقه) متفاوت است به عنوان مثال نرخ عوارض در منطقه 15 با منطقه 1 متفاوت است و شاید در برخی از این مناطق نرخ عوارض حتی دو برابر نسبت به سال گذشته باشد اما قطعا 400 درصد نشده است.
وی با اشاره به اینکه شهروندان تهرانی برای اطلاع بیشتر از نرخ عوارض ساخت میتوانند به شهرداریهای مناطق و نواحی مراجعه کنند، تصریح کرد: جدول هر منطقه و محله در این ادارات موجود است و حوزه شهرسازی ملزم به ارائه آنها است.
نژادبهرام در پایان تاکید کرد: چنانچه رقم دریافت شده یا خواسته شده از شهروندان بیش از مصوبه شورای شهر تهران باشد، شهروندان میتوانند این موضوع را از طریق نهادی بازرسی در شهرداری تهران پیگیری کنند.