مدیرکل دفتر سلامت جمعیت وزارت بهداشت اعلام کرد

6 علت مهم مرگ جوانان ایرانی/ افزایش سن امید به زندگی ایرانیان در دهه آینده

    کد خبر :521185
مرگ جوانان ایرانی

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت ضمن اعلام علل مهم مرگ جوانان ایرانی، در عین حال از تدوین سند راهبردی پیشگیری از مرگ زودرس جوانان در کشور خبر داد.

دکتر سید حامد برکاتی در نشستی خبری ضمن تبریک روز جوان، گفت: ۲۰ درصد از جمعیت کشور را جوانان بین ۱۸ تا ۲۹ سال تشکیل می‌دهند. باید توجه کرد که برنامه‌ریزی برای سلامت این جوانان بیش از سایر گروه‌های سنی نیازمند همکاری همه کشور و سایر دستگاه‌ها است و حوزه جوانان تا نزدیک به ۸۰ درصد بین بخشی است.

وی افزود: باید برای جوانان محیط‌های ایمنی در عرصه اجتماعی ایجاد کنیم. رفتارهایی که منجر به آسیب‌های جسمی و روانی و خشونت می‌شوند، ممکن است در این سن بروز بیشتری داشته باشند. همچنین در حوزه رفتار جنسی پرخطر بیشترین گروه‌های آسیب پذیر، جوانان هستند. در عین حال تحرک فیزیکی ناکافی، مصرف الکل و… بیش از همه سلامت جوانان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

برکاتی با بیان اینکه اداره جوانان در دفتر جمعیت وزارت بهداشت شکل گرفته و رویکردها و بسته‌های جدید در این حوزه از سال ٩٢ اجرایی شده است، افزود: باید توجه کرد که جوانان می‌توانند امید و بالندگی کشور را رقم زنند. اگر جوانان احساس امنیت کنند، این احساس به سایر جامعه نیز منتقل خواهد شد.

وی ادامه داد: باتوجه به وظیفه ذاتی وزارت بهداشت که سلامت جامعه را به عهده دارد، باید توجه کرد که امید به زندگی در کشور در دهه آینده به نزدیک به ٨٠ سال خواهد رسید. البته به طور حتم مداخلات در حوزه مادران باردار و کودکان در افزایش امید به زندگی کمک کرده است. در عین حال به این نتیجه رسیدیم که برای رسیدن به این میزان از امید زندگی در دهه آینده، مهم‌ترین محل مداخله و بیشترین تاثیرگذاری، توجه و پیشگیری از مرگ جوانان است.

به گزارش ایسنا، برکاتی با اشاره به علل مرگ جوانان ایرانی گفت: حوادث ترافیکی در راس علل مرگ جوانان قرار دارد و ٣٠ درصد علل مرگ را تشکیل می‌دهند. خودکشی با ۶.۵ درصد، خشونت ۵.۹ درصد، برخورد با اجسام پرتابی ۵.۶ درصد و در نهایت سکته قلبی و مغزی و سوء مصرف مواد مهم‌ترین علل مرگ جوانان در کشور محسوب می‌شوند.

برکاتی همچنین از تدوین سند راهبردی جوانان برای پیشگیری از مرگ زودرس جوانان خبر داد و گفت: پیشگیری از مرگ زودرس جوانان صورت گرفته است و این سند در کل کشور توسعه پیدا کرده است. بر همین اساس تاکنون ٢٠٠ هزار جوان در دانشگاه و پادگان، حوزه‌های علمیه در زمینه حوادث ترافیکی آموزش دیده‌اند. در عین حال آموزش‌های خودمراقبتی را هم به آنها ارایه می‌دهیم.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید