خطر بیماریهای منتقله از حشرات اروپا را تهدید میکند
متخصصان اروپایی هشدار دادهاند که گسترش بیماریهای منتقله از حشرات این قاره را تهدید میکند.
بیماریهای منتقله از حشرات از قبیل تب دنگی، لیشمانیاز و التهاب مغز یا آنسفالیت رو به گسترش است و اکنون شیوع این بیماریها بسیاری از مناطق اروپا را تهدید میکند.
شیوع این بیماریها به دلیل تغییرات اقلیمی و گسترش سفرها و تجارتهای بین المللی رو به افزایش است. همچنین به گفته محققان بسیاری از مناطق مرتفع از قبیل بخشهایی از شمال اروپا که پیش از این کمتر تحت تاثیر این بیماریها بودند اکنون بیشتر در معرض خطر قرار دارند.
محققان بر این باورند که تغییرات اقلیمی تنها عامل محرک در افزایش بیماریهای ویروسی منتقله در اروپا نیست و در کنار آن، فاکتورهای دیگر از جمله توسعه اقتصادی – اجتماعی، بهره کشی از طبیعت و شهرسازی از عوامل مهم در شیوع این امراض به حساب میآیند.
به گزارش ایسنا، به گفته محققان تجربیات بدست آمده از شیوع ویروس نیل غربی در آمریکای شمالی و ویروس چیکونگونیا در منطقه کارائیب و ایتالیا تاکید کننده اهمیت ارزیابی خطرات ناشی از بیماریهای ویروسی منتقله است.
به گزارش روزنامه گاردین، گرمای جهانی شرایطی را فراهم کرده تا پشهها، کنهها و دیگر حشرات منتقل کننده بیماری تکثیر پیدا کنند، با فصول مختلف سازگار شوند و به مناطق جدید در سراسر اروپا حمله کنند که این تغییرات با شیوع تب دنگی در فرانسه و کرواسی، مالاریا در یونان، تب نیل غربی در جنوب شرق اروپا همراه بوده است.