مراقبت بهداشت اولیه، راهی مقرون به صرفه برای تامین پوشش همگانی سلامت

    کد خبر :517002
تامین پوشش همگانی سلامت

سازمان جهانی بهداشت از بدو تأسیس با برنامه‌ریزی دقیق در پنج قاره جهان به خصوص نقاط بحران خیز به مبارزه با بیماری‌ها و علل آن پرداخته است و با آموزش و ترویج فرهنگ بهداشت از طریق شعارهایی که همه ساله در روز جهانی بهداشت در دستور کار کشورهای جهان قرار داد، توانست طی حدود ۷۰ سال، بیش از کل تاریخ بشر دنیا را از شر بسیاری از بیماری‌ها برهاند.

دکتر عرشی – معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این مطلب، اظهار کرد: هفت آوریل نماد سالگرد تاسیس سازمان جهانی بهداشت (WHO) در سال ۱۹۴۸ است و این روز فرصتی برای تمام افراد جامعه فراهم میکند تا در جهت انجام فعالیت‌هایی که منجر به بهبود سلامت می‌شوند، تلاش کنند.

وی با اشاره به این نکته که هر سال یکی از موضوعات اولویت‌دار در زمینه بهداشت عمومی مورد انتخاب و تاکید قرار می‌گیرد، اذعان کرد: سازمان جهانی بهداشت سال گذشته شعار «پوشش همگانی سلامت» را انتخاب کرد و از آنجا که مراقبت بهداشتی اولیه یک جز حیاتی در دستیابی به سلامتی برای همه است، شعار مذکور امسال همچنان ادامه دارد و موضوع مراقبت بهداشت اولیه برای پوشش همگانی سلامت برای سال ۲۰۱۹، انتخاب شده است.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به این مطلب که مراقبت بهداشت اولیه، اولین نقطه تماس بین جامعه و تیم سلامت یک کشور است، گفت: سرمایه‌گذاری در مراقبت بهداشت اولیه، یک راه مقرون به صرفه برای تامین پوشش همگانی سلامت است؛ زیرا ۹۰ درصد از نیازهای سلامت را می‌توان در سطح مراقبت بهداشت اولیه برآورده کرد. علاوه بر آن با ارتقای سطح سلامت عمومی، می‌توان نیاز به مراقبت‌های پر هزینه و پیچیده را کاهش داد.

عرشی با بیان اقدامات معاونت بهداشت در راستای ایجاد عدالت در دسترسی به خدمات سلامت، گفت: برای نیل به هدف سازمان بهداشت جهانی، معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، کوشیده تا در راستای ایجاد عدالت در دسترسی به خدمات سلامت گام بردارد.

وی با بیان اینکه از ۳۰ سال گذشته با ایجاد خانه‌های بهداشت و مراکز بهداشتی – درمانی اقداماتی برای افزایش دسترسی مردم به خدمات سلامتی انجام شده است، گفت: با شروع طرح تحول سلامت اقدامات کامل‌تری بخصوص در دانشگاه‌های شهرهای بزرگ در این رابطه انجام شده است.

وی با بیان اینکه پیش از این در بیش از ۹۰ درصد مناطق کشور طرح توسعه و تکمیل شبکه‌های بهداشت اجرا شده بود، گفت: قبل از آغاز طرح تحول سلامت، دانشگاه‌های بزرگ تهران از طرح توسعه شبکه‌های بهداشتی عقب بودند و در برخی مناطق تنها حدود ۴۰ درصد این شبکه‌ها ایجاد شده بود.

به گزارش ایسنا و بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، عرشی با اشاره به اینکه بیش از ۹۶ درصد حوزه‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را جمعیت شهری تشکیل می‌دهد، گفت: راه‌اندازی شبکه‌های بهداشت در مناطق شهرنشین مشکلات خاص خودش را دارد. با این حال از حدود چهار سال گذشته و با آغاز طرح تحول ۶۰ درصد باقیمانده طرح گسترش شبکه‌های بهداشت در مناطق تحت پوشش دانشگاه نیز راه‌اندازی شد. به عبارت دیگر تعداد پایگاه‌های بهداشت از حدود ۱۲۰ به ۳۲۱ پایگاه رسیده؛ یعنی طی این مدت حدود ۲۰۱ مرکز به پایگاه‌های بهداشت اضافه شده است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید