معاون وزیر اقتصاد: تراز تجاری سال گذشته ۱.۷ میلیارد دلار مثبت شد

    کد خبر :516422
معاون وزیر اقتصاد

رئیس کل گمرک با بیان اینکه ۸ پیشنهاد برای جلوگیری از رسوب کالا و تسهیل ترخیص کالا به رئیس جمهور پیشنهاد شد، گفت: تراز تجاری سال ۹۷ بالغ بر ۱.۷ میلیارد دلار مثبت است.

مهدی میراشرفی در گفتگو با فارس، در مورد وضعیت تجارت خارجی سال گذشته اظهار داشت: تراز تجارت خارجی در سال ۹۷ بالغ بر ۱.۷ میلیارد دلار مثبت بوده و در این مدت ۴۴.۳ میلیارد دلار تجارت غیرنفتی وجود داشت که نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۵.۶ درصد کاهش یافته است.

رئیس کل گمرک با تاکید بر اینکه بدخواهان کشور به دنبال صفر شدن صادرات و دست اندازی در این امر هستند، اما آمار‌ها نشان می‌دهد که کورخوانده‌اند، به وضعیت واردات سال ۹۷ پرداخت و عنوان کرد: در این مدت ۴۲.۶ میلیارد دلار کالا به کشور وارد شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۱.۷ درصد کاهش دارد. عمده کاهش کالا‌های وارداتی مربوط به گروه کالا‌هایی مصرفی و لوکس بوده که با مصوبه هیأت وزیران ۱۳۳۹ قلم از واردات منع شدند.

معاون وزیر اقتصاد به ترکیب وزنی کالا‌های وارداتی پرداخت و گفت: عمده این کالا‌ها مربوط به کالا‌های سرمایه‌ای و واسطه‌ای بود که در بنگاه‌های تولیدی قابل استفاده است و ۱۵ درصد نیز مصرفی بوده شامل کالا‌های اساسی، کنجاله سویا و دیگر نهاده‌های دامی بوده که خود در تولید نقش دارند.

وی در پاسخ به این سؤال که غیر از شرایط تحریم که روی صادرات اثر گذاشته آیا مباحث داخلی وجود دارد که بتوان با حل آن‌ها رونق صادرات غیرنفتی را شاهد بود، عنوان کرد: عمده کاهش ۵ درصدی صادرات ناشی از تحریم‌های بیرونی است با این وجود معتقدم در صورتی که بتوانیم مدیریت بهتر و هماهنگی بین دستگاه‌ها را افزایش دهیم می‌توان آثار تحریم را به حداقل رساند و بهتر از آن چه که وجود دارد، تجارت خارجی را مدیریت کرد.

میراشرفی با بیان اینکه در بحث تحریم چند صنعت و گروه کالایی هدف قرار گرفت، تصریح کرد: خودرو، پتروشیمی، میعانات نفت و گاز که جزو اقلام صادرات غیرنفتی هستند، مورد توجه قرار گرفتند و در بهمن و اسفند ماه سال ۹۷ این گروه‌ها، صادرات‌شان کاهشی شد که علت آن به دلیل احتیاط کشور‌ها در خرید از ایران برای فرار از مجازات تحریمی آمریکا بوده است.

وی خاطرنشان کرد: گفته می‌شود تیم ۴۰۰ نفره برای تحریم‌های ایران تشکیل شده و گاهی با شرکت‌ها و افراد تماس گرفته و تهدید می‌کنند که از ایران خرید نکنند. هیچ کشوری به اندازه ایران در جنگ اقتصادی قرار ندارد که در نوع خود کم نظیر است.

معاون وزیر اقتصاد به جهت‌گیری تجارت خارجی ایران اشاره کرد و افزود: این جهت‌گیری به سمت کشور‌های شرق آسیا و به خصوص همسایگان است. طبق آمار تجارت خارجی سال گذشته ۵ شریک عمده صادراتی ما به ترتیب چین با ۹.۳ میلیارد دلار، عراق با ۸.۹ میلیارد دلار، امارات با ۵.۹ میلیارد دلار، افغانستان ۲.۹ میلیارد دلار و کره جنوبی با ۲.۵ میلیارد دلار هستند.

رئیس کل گمرک ادامه داد: قطعا می‌توان از پتانسیل کشور‌های همسایه در جهت رونق بیشتر صادرات استفاده کرد.

وی با اشاره به نام گذاری سال ۹۸ که با حساسیت به نام «رونق تولید» ثبت شده است از رویکرد و سیاست‌های گمرک برای حمایت از تولید کنندگان پرداخت و اظهار داشت: در کل استان‌ها تولیدکنندگانی که در راستای پروانه بهره‌برداری صادرات و واردات بدون تخلف فعالیت کنند، تحت عنوان فعالان مجاز (ABO) تسهیلات ویژه می‌دهیم.

میراشرفی از ارائه ۸ پیشنهاد به منظور تسهیل و تسریع در امر صادرات به ویژه واردات کالا به رئیس‌جمهور خبر داد و یادآور شد: ۸ مورد از سوی وزیر اقتصاد پیشنهاد شده که در صورت موافقت مانع از رسوب کالا و همچنین منجر به تسریع در ترخیص کالا از گمرکات می‌شود.

به گفته معاون وزیر اقتصاد، عمده این پیشنهاد به ترتیب مربوط به موضوع ثبت سفارش، امور بانکی و گمرکی است. در مورد ثبت سفارش مباحثی مانند مهلت ورود کالا و نیز تطبیق شرح کالا با ثبت سفارش است، اگر نیاز به اصلاح جزیی باشد بدون تغییر بتوان این کار را انجام داد. در حال حاضر بر اساس مقررات باید شرح کالا و ثبت سفارش یکی باشد.

وی خاطرنشان کرد: در بخش بانک نیز اگر ریال واردات تامین شده و منتظر ارز باشد چنانچه کالا به گمرک برسد امکان و اجازه ترخیص آن از گمرک فراهم شود تا از رسوب کالا جلوگیری به عمل آید.

میراشرفی یادآور شد: همچنین با توجه به آنکه گمرک مکلف است طبق مقررات تمام کالای افرادی یا بنگاه‌هایی که بدهی قطعی شده دارند را توقیف کند پیشنهاد کردیم فقط به اندازه میزان بدهی، کالا در گمرک توقیف شود و مابقی کالا‌ها ترخیص شده و از رسوب آن جلوگیری به عمل آید.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید