روایت قالیباف از «بحران مدیریت» برای «مدیریت بحران»

    کد خبر :51235

شهردار تهران با تأکید بر وجود مشکلات ساختاری و فرآیندی در مدیریت بحران گفت: مردم برای مقابله با بحران آمادگی دارند اما ما بحران مدیریت داریم.

محمدباقر قالیباف شهردار تهران صبح امروز در آیین رونمایی از طرح‌های کلان مدیریت بحران برای تحقق ایمنی و تاب‌آوری تهران با اشاره به سابقه آغاز به کار سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران و مشکلات گذشته، بر این نکته تأکید کرد که این سازمان هنوز به جایگاه اصلی برای مدیریت بحران های جدی در تهران نرسیده است.

وی در ادامه سخنان خود گفت: امروزه بحران کشور ما این است که مسئولان به جای اینکه بگویند چه کرده‌اند در نقش اپوزیسیون حرف می‌زنند. اینکه چرا دیگران این کار را نکرده‌اند، خیلی خُب تو چه کرده‌ای؟! این بحران کشور ماست؛ مدیریت بحران گرفتار این بحران است.

شهردار تهران در ادامه با بیان اینکه قانون بحران در سال 87 و برای مدت 5 سال به تصویب رسیده بود، گفت: تا پایان این قانون باید بگوییم که ما با همان قانون که نوشته شده بود چه کردیم.

قالیباف با تأکید براینکه در سال 85 قانون بحران نوشته نشده بود، گفت: اما ما در تهران به موضوع مدیریت بحران پرداختیم.

وی در ادامه با بیان اینکه در فعالیت‌های انجام شده ادعایی نداریم، گفت: اما تهران تنها شهری است که مدیریت بحرانش را قانون به عهده شهردار تهران گذاشته و در سایر شهرها استانداران این وظیفه را عهده‌دار هستند آیا مباحثی که در حادثه پلاسکو مطرح شد و آیا فعالیت‌های انجام شده در آن حادثه قابل قیاس با کل کشور است؟

شهردار تهران با اظهار گلایه از برخی مباحث انتقادی در خصوص حادثه پلاسکو و مدیریت بحران این حادثه، گفت: بروید گزارش ملی و یا گزارش شورای شهر تهران در خصوص حادثه پلاسکو را مطالعه کنید.

قالیباف در ادامه با بیان اینکه تا سال 84 تعداد آتش نشانی شهر تهران 75 ایستگاه بوده است، گفت: طی سال‌های گذشته که میلیون‌ها خودرو به تهران اضافه شده است بروید بررسی کنید چه تعداد حریق داشته‌ایم، شهرداری حدود 40 ایستگاه از 75 ایستگاه آتش نشانی را تخریب و بازسازی کرد و امروز تعداد ایستگاه‌های آتش نشانی شهر تهران به تعداد 125 ایستگاه رسیده است و زمان رسیدن آتش نشانان به محل حریق را از 5 دقیقه و 32 ثانیه به 4 دقیقه و 10 ثانیه رسانده ایم.

وی همچنین از دریافت نامه‌ای که فحوای آن را همراه با عتاب و خطاب عنوان کرد، گفت: گله مند بود که در این نامه از شهردار اشکال گرفته شده است که چرا محل گسلهای تهران اطلاع رسانی نمی‌شود.

شهردار تهران با تأکید براینکه محل گسل‌های تهران در اطلاع رسانی‌های شهرداری و سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران مشهود است، از مسئولین دولتی خواستار شد که چرا محل گسل‌ها در سایر شهرهای کشور پیگیری و طرح نمی‌شود.

قالیباف در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در 14 سال اخیر چندین هزار میلیارد تومان از بودجه شهر تهران توسط شهرداری به موضوع مدیریت بحران در شهر اختصاص یافته است، گفت: سهم تهران با جمعیت 10 میلیون نفری و مساحت 740 کیلومتر مربع چه سهمی از بودجه کشور داشته است.

وی به موضوع بازسازی بافت فرسوده شهر تهران اشاره کرد و گفت: براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی باید سالانه 10 درصد از مناطق بافت فرسوده شهرهای کشور بازسازی می‌شد، در تهران 34 درصد بافت فرسوده بازسازی شده است تا در این موضوع حدود 900 میلیارد تومان براساس حداقل‌هایی که مجلس شورای اسلامی تصویب کرده دولت به شهرداری بدهکار است.این درحالی است که در بافت فرسوده 100 درصد عوارض را بخشوده‌ایم.

شهردار تهران با بیان اینکه در انجام مدیریت بحران با اشکال ساختاری مواجه هستیم گفت: باید این اشکال اصلاح شود و در این خصوص از رفتارهای سیاسی بپرهیزیم.

قالیباف همچنین در خصوص تأمین بودجه برای مدیریت بحران در شهر تهران نیز گفت: بودجه‌هایی به اسم مدیریت بحران در نظر گرفته می‌شود اما بنا به دلایل مختلفی به مدیریت بحران شهر تهران تخصیص نمی‌یابد.

وی در پایان براین نکته تأکید کرد که مردم ما آمادگی برای همکاری در مدیریت بحران دارند اما ما بحران مدیریت داریم.

منبع:تسنیم

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید