پوتین هم می‌خواهد نتانیاهو برنده شود!

    کد خبر :498842
پوتین

طمنابع روسی و اسرائیلی اعلام کردند که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه به دعوت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل برای سفر به قدس پاسخ مثبت داده است و قرار است به زودی به آنجا سفر کرده و در مراسم افتتاح بنای یادبود قربانیان محاصره شهر لنینگراد (سن پترزبورگ فعلی) در جریان جنگ جهانی دوم شرکت کند.
دعوت نتانیاهو از پوتین در این بازه زمانی که تبلیغات انتخاباتی بیست و یکمین انتخابات “حساس” کنست شروع شده است، رنگ و بوی انتخاباتی دارد و این چیزی نیست که رئیس جمهور روسیه از آن بی‌اطلاع باشد.

از این رو، موافقت با این سفر و انجام آن حدود یک ماه قبل از این انتخابات حامل این پیام می‌تواند باشد که پوتین هم چون دونالد ترامپ، نتانیاهو را بر رقبای چپ او ترجیح می‌دهد. ترامپ که با به تعویق انداختن اعلام طرح معامله قرن به بعد از انتخابات نهم آوریل کنست خدمت بزرگی به نتانیاهو کرد.

این سفر از آن جهت اهمیت دارد که یهودیان مهاجر روسی با حدود یک میلیون و سیصدهزار نفر، جمعیت قابل توجهی از اسرائیلی‌ها را تشکیل می‌دهند و وزنه انتخاباتی آن‌ها در حدود 20 کرسی از 120 کرسی کنست است که بسیار مهم است. در شرایط کنونی که نتانیاهو به دنبال شکل‌گیری ائتلاف ژنرال‌ها موسوم به ائتلاف “آبی سفید” احساس خطر می‌کند و با توجه به برابری تقریبی کرسی‌های دو جبهه راست و چپ در نظرسنجی‌ها، برای هر کدام از این دو رقیب کسب یک کرسی اضافه حیاتی است و می‌تواند نتیجه انتخابات را به نفع هر کدام تغییر دهد.

یهودیان روسی که پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی مهاجرت کردند، همواره از تبعیض و نگاه منفی دیگر یهودیان به خود شکوه داشته و به امید اصلاح این وضعیت ابتدا به احزاب چپ و در راس آن‌ها حزب کار گرایش داشتند و بیشتر آرای آن‌ها به سبد این احزاب ریخته می‌شد. اما به مرور زمان به راستگرایان روی آورده و بیشتر آن‌ها به دنبال شکل‌گیری احزابی روسی مانند “اسرائیل بعلیاه” به رهبری ناتان شیرانسکی و “اسرائیل بیتینو” به رهبری آویگدور لیبرمن به این احزاب رای می‌دهند؛ تا جایی که که شیرانسکی “اسرائیل بعلیا” را در سال 2003 منحل کرد و به لیکود پیوست.

جدیدترین نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که یهودیان مهاجر روسی مثل گذشته از حزب راستگرای لیبرمن حمایت نمی‌کنند و حدود 30 درصد آن‌ها گفته‌اند به حزب راستگرای لیکود به رهبری نتانیاهو رای خواهند داد که این میزان نسبت به دوره‌های گذشته بیشتر است. همچنین تعدادی دیگر از آن‌ها در حد 5 کرسی همچنان به احزاب چپ متمایل هستند.
سفر پوتین از این جهت اهمیت دارد که در این حال و هوای انتخاباتی می‌تواند تا حدودی در گرایش بیشتر یهودیان روسی به لیکود تاثیرگذار باشد؛ به ویژه که وی در سالیان گذشته همواره تلاش کرده است خود را حامی این یهودیان نشان دهد و بر رفاه و بهبود وضعیت آن‌ها تاکید کرده است. جالب اینجاست که در حالی پوتین و دیگر مقامات کرملین از این یهودیان بدون استثنا همواره حمایت کرده که حدود 150 هزار نفر از آن‌ها در شهرک‌های یهودی‌نشین در کرانه باختری که بر اساس قطعنامه‌های سازمان ملل اشغالی محسوب می‌شود، سکونت دارند.

واقعیت این است که پوتین همواره روابط خوبی با راستگرایان اسرائیلی داشته است. با آریل شارون نخست وزیر راستگرای اسبق اسرائیل روابط نزدیکی داشت؛ تا جایی که به گفته دوف واسگلاس رئیس دفتر شارون روابط دو طرف بسیار صمیمانه بوده است و خیلی‌ وقت‌ها با هم به زبان روسی صحبت می‌کردند و پوتین و اطرافیانش همواره به روسی الاصل بودن شارون می‌بالیدند.

در کنار آن هم نقل قول‌های امروز نتانیاهو از زبان پوتین پس از بازگشت از سفر به روسیه کمک خوبی می‌تواند به وی در انتخابات بکند و نتانیاهو در تبلیغات انتخاباتی از آن به عنوان دستاورد بزرگ خود یاد می‌کند. به نوشته روزنامه هاآرتص به نقل از نتانیاهو، پوتین خواستار خروج ایران از سوریه است و آن را بخشی از اهداف روسیه در سوریه دانسته است. در کنار آن هم یک منبع دیپلماتیک گفته است که رئیس جمهور روسیه هیچ محدودیتی برای فعالیت‌ها (حملات) اسرائیل در سوریه قائل نیست.
البته شاید شناخت این مساله نیازی هم به گفتن مقامات روسی یا اسرائیلی ندارد و واقعیت‌های میدانی چند سال اخیر می‌تواند مویدی بر آن باشد. همین سفر پوتین آن هم در این وضعیت انتخاباتی، به دنبال تشدید حملات تل‌آویو به سوریه در برهه اخیر خود می‌تواند تاییدی ضمنی بر آن باشد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید