آرایشگاههای اینستاگرامی و دیواری!
با نزدیک شدن ایام نوروز تمایل خانمها به استفاده از انواع خدمات زیبایی بیشتر میشود. بازار داغ رنگ مو، کاشت ناخن، کاشت مژه و … و درآمد قابل توجه آن، فرصت سوءاستفاده را برای برخی ایجاد کرده است.
در ایامی که درخواست برای خدمات زیبایی بیشتر شده، شاهد تبلیغ آرایشگرهای بینام و نشان در فضای مجازی هستیم. افرادی که در سایت “دیوار”، اینستاگرام و یا کانالهای تلگرامی کار خود را تبلیغ میکنند، اما هیچ مجوزی از اتحادیه آرایشگران زنانه ندارند.
بسیاری از این افراد حتی مکانی به اسم آرایشگاه هم ندارند و در منزل شخصی خود کار میکنند و چون قیمتی پایینتر از نرخ مصوب اتحادیه را از مشتریان میگیرند، مردم هم به سمت آنها جلب میشوند.
آرایشگران مجازی گاهی تخصص لازم را ندارند و دوره آموزشی و مدرک معتبری را دریافت نکردهاند و برخی کارهایی را که به صورت تجربی آموختهاند برای مشتریان انجام میدهند.
برخی از این افراد ممکن است از مواد آرایشی و بهداشتی نامناسب هم استفاده کنند، لذا پیامدهای زیادی متوجه مراجعین این نوع آرایشگاهها است که گاهی عواقب جبران ناپذیر و آسیبهای شدید پوستی را به دنبال دارد.
از سوی دیگر به دلیل اینکه این مراکز از هیچ مرجعی جواز دریافت نکردهاند، امکان پیگیری تخلفات آنها نیز وجود ندارد.
فعالیت آرایشگران مجازی به معضلی برای مردم و آرایشگران مجاز تبدیل شده که گلایه رئیس اتحادیه آرایشگران زنانه کرمانشاه را نیز در پی داشته است.
فاطمه کندوله در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به پیامدهای فعالیت آرایشگران بدون مجوز که در فضای مجازی تبلیغ میکنند، گفت: این امر آسیب جدی به اعضای اتحادیه و آرایشگران مجاز که فعالیت قانونی دارند وارد کرده است.
وی ادامه داد: متأسفانه آرایشگرانی که مجوز ندارند و در فضای مجازی تبلیغ میکند با اخذ هزینه کمتر از مردم مشتریان را به سمت خود جذب میکنند و این امر بازار واحدهای صنفی مجاز را کساد کرده است.
رئیس اتحادیه آرایشگران زنانه کرمانشاه با بیان اینکه بسیاری از آرایشگاههای غیرمجاز در منازل شخصی و خانههای افراد برپا میشود، افزود: ما هیچ مجوز قانونی برای ورود به ساختمان و محل فعالیت این افراد نداریم.
کندوله تاکید کرد: گاهی به عنوان مشتری به این مراکز مراجعه میکنیم، اما وقتی میخواهیم پیگیریهای مجدد را انجام دهیم، فرد متخلف کلاً منکر کاری که انجام داده میشود و اعلام میکند که در حرفه آرایشگری هیچ فعالیتی ندارد و ما هم امکان اثبات نداریم.
وی از پیامد فعالیت این آرایشگاههای غیرمجاز هم یاد کرد و گفت: بسیاری از موارد شکایت را داشتیم که افراد با دریافت خدمات زیبایی از این آرایشگاهها دچار عفونتهای چشم، پوست، ابرو و … شدند.
به گفته کندوله امکان پیگیری این شکایتها وجود ندارد، چون این آرایشگاهها مجوزی از هیچ مرجعی ندارند که قرار باشد فعالیت و تخلفات آنها پیگیری شود.
وی معتقد است، تنها راهکار مقابله با این مراکز غیرمجاز عدم مراجعه خود مردم است و مردم باید بدانند نباید به بهای خدمات ارزان، سلامت و پوست خود را به مخاطره جدی بیندازند.
رئیس اتحادیه آرایشگران زنانه کرمانشاه همچنین با بیان اینکه آرایشگاهها به هیچ عنوان حق دخالت در امور پزشکی و ارائه خدماتی از جمله سوراخ کردن گوش، تزریق ژل و بوتاکس، پاکسازی پوست و … را ندارند، خاطرنشان کرد: متأسفانه در آرایشگاههای غیرمجاز چنین خدماتی که صرفاً باید زیر نظر پزشک ارائه شود نیز انجام میشود.
وی از افراد خواست حتماً هنگام مراجعه به آرایشگاه از داشتن جواز و پروانه معتبر صاحب آرایشگاه مطمئن شوند و اصلاً به مراکزی که در فضای مجازی و به صورت اینترنتی تبلیغ میکنند، اعتماد نداشته باشند.
کندوله در پایان با اشاره به فعالیت ۱۰۶۰ آرایشگاه زنانه مجاز در شهر کرمانشاه که پروانه صنفی معتبر دارند، اظهار کرد: این تعداد آرایشگاه بیشتر از نیاز شهر کرمانشاه است، اما به دلیل نرخ بیکاری بالایی که داریم نمیتوان جلوی گسترش آرایشگاههای مجاز را گرفت.