گوشتهای دپو شده فاسد نمیشوند
رئیس کل گمرک ایران با بیان اینکه کانتینرهای گوشت دپو شده در گمرکات، یخچال دار هستند، گفت: هم اکنون ۶۰۰ تا ۷۰۰ کانتینر گوشت در گمرکات موجود است و این امر کاملا طبیعی است.
مهدی میراشرفی در گفتگو با مهر، در خصوص گوشت های دپو شده در گمرکات کشور، اظهار داشت: طی ۱۱ ماه سال جاری، کاهش وارداتی در ۲۵ قلم کالای اساسی نداشتیم و حتی شاهد افزایش یک میلیون تنی واردات این کالاها نیز بوده ایم.
رئیس کل گمرک ایران افزود: همچنین در این مدت ۱۳۷ هزار تن گوشت گرم و منجمد وارد کشور شده است که هم اکنون ۶۰۰ تا ۷۰۰ کانتینر گوشت در گمرکات موجود است و این امر کاملا طبیعی است.
وی ادامه داد: قبل از تحریم ها، میانگین زمانی که طول می کشید کالا از کشتی تخلیه و در گمرک اظهار شود ۲۰ روز بود اما هم اکنون به ۴۰ روز افزایش یافته است.
میراشرفی گفت: افزایش زمان، به دلیل تاخیر در انتقال ارز و ارسال اسناد خرید است که این مشکل را هم در بندرعباس و هم در گمرک بندر امام خمینی داریم.
وی تصریح کرد: البته با توجه به اینکه کانتینرهای حامل گوشت، یخچال دار هستند امکان فاسد شدن این اقلام وجود ندارد.
رئیس کل گمرک ایران همچنین با اشاره به دپو شدن ۱۰ کانتینر گوشت از شهریور و مهرماه در گمرک، اظهار داشت: به دلیل اینکه صاحب کالا نتوانسته مجوزهای خرید را بگیرد، حدود ۶ ماه است که ۱۰ کانتینر گوشت در گمرک مانده است اما به دلیل یخچال دار بودن کانتینرها، امکان فاسد شدن گوشت ها وجود ندارد.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی در ادامه، اظهار داشت: در حال حاضر ۹۹ درصد گوشت های وارداتی از مسیر سبز گمرکی وارد می شوند و مستقیم به درب خروج گمرک می روند و تنها مجوزی که گمرک می گیرد مجوز دامپزشکی است. بنابراین فرایند کار برای این اقلام در کمترین زمان ممکن انجام می شود.
وی افزود: ۵۰ درصد کانتینرهای گوشت مانده در گمرک برای شرکت پشتیبانی امور دام است و مابقی نیز تحت نظارت این شرکت بعد از ترخیص، توزیع می شود.
میراشرفی تاکید کرد: گمرک بدون مجوز و نظارت شرکت پشتیبانی امور دام گوشت ها را ترخیص نمی کند.