آیا نامزدی سندرز خبر خوبی برای ما ایرانی ها است؟

    کد خبر :493349
سندرز

ترامپ سعی دارد سندرز را به عنوان نماد سوسیالیسم در ایالات متحده آمریکا معرفی کند. وی به این بهانه، حملات زیادی را طی روزهای اخیر متوجه سوسیالیستها نموده است.

سرانجام برنی سندرز سناتور 78 ساله ایالت ورمونت تصمیم نهایی خود را برای حضور در رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 میلادی اتخاذ کرد.اگرچه در سال 2016 سندرز قربانی زد و بند پشت پرده سران حزب دموکرات ( سوپر دلیگیتها) و هیلاری کلینتون شد، اما به نظر می رسد وی این بار عزم خود را برای ایجاد کمپینی وسیع تر نسبت به رقابتهای قبلی جزم کرده است. تاکنون افرادی مانند الیزبت وارن و سناتور کامالا برای حضور در رقابتهای درون حزبی دموکراتها اعلام آمادگی کرده اند. با این حال نام سندرز برای بسیاری از رای دهندگان آمریکایی آشناست! او علی رغم شکست در انتخابات درون حزبی سال 2016، در رقابت با هیلاری کلینتون فراتر از حد انتظار ظاهر شد. نظرسنجی های انتخاباتی در آن سال نشان می داد که اگر سندرز به دور نهایی رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری راه می یافت، می توانست با اختلاف 15 درصد ( در سطح آرای عمومی) از ترامپ پیشی بگیرد. همچنین اکثر تحلیلگران مسائل آمریکا معتقدند که اگر سندرز به جای کلینتون در مقابل ترامپ قرار می گرفت، قطعا شکست دموکراتها در ایالاتی تعیین کننده مانند ویسکانسین، میشیگان و پنسیلوانیا رقم نمی خورد. در نتیجه ، سندرز با استناد به آرای الکترال نیز می توانست پیروز میدان باشد.
به گزارش نامه نیوز :آنچه مسلم است اینکه برنی سندرز به مانند دونالد ترامپ ، آرای سفید و خاکستری را هدف گرفته است. او سعی دارد رای کسانی که مردد بوده یا اساسا تا کنون در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مشارکتی نداشته اند را به سود خود به گردش در آورد. سندرز در کمپینهای انتخاباتی خود، “گذار از وضعیت موجود” و “ایجاد تغییر بنیادین” در آمریکا را مورد توجه قرار می گیرد.فارغ از اینکه چنین ادعایی صحیح یا نادرست باشد، وی با اتخاذ رویکردی چپ گرایانه، توانسته است قشار ضعیف و متوسط به پایین در آمریکا و خصوصا جوانان را به سوی خود متمایل نماید. طرح موضوعاتی مانند اعطای تسهیلات دولتی رایگان، بازتعریف خدمات و بیمه های درمانی، افزایش در آمد افراد فقیر و …..، سندرز را به چهره ای منحصر به فرد در انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 تبدیل خواهد کرد.مخالفان سناتور ایالت ورمونت، وی را نماد عوام گرایی می خوانند، اما چنین برچسبی در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 نیز به ترامپ چسیبد و در عین حال نتوانست مانع از پیروزی وی شود!
دونالد ترامپ هم اکنون نسبت به کاندیداتوری سندرز در انتخابات ریاست جمهوری آتی آمریکا هراسان است. رئیس جمهور جنجالی ایالات متحده در نخستین واکنش نسبت به حضور سندرز در این کارزار سیاسی، اعلام کرده است که تاریخ مصرف شعارهای سندرز به پایان رسیده است! دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در کاخ سفید به خبرنگاران گفت:
” من برای برنی آرزوی موفقیت دارم. شخصا فکر میکنم که او زمان خود را از دست داده است اما من از برنی خوشم می‌آید. خواهیم دید که او چه می‌کند.”
با این حال، کایلی مک‌اینینی، سخنگوی مطبوعات ملی کمپین انتخاباتی ترامپ در بیانیه‌ای گفت که رای دهندگان آمریکایی دستور کار سیاسی سندرز را که شامل نرخ بالای مالیات، مراقبت‌های بهداشتی دولتی و رفتار نرم با دیکتاتورها می‌شود، رد می‌کنند.
از سوی دیگر، ترامپ سعی دارد سندرز را به عنوان نماد سوسیالیسم در ایالات متحده آمریکا معرفی کند. وی به این بهانه، حملات زیادی را طی روزهای اخیر متوجه سوسیالیستها نموده است. رئیس جمهور آمریکا در این خصوص می گوید :
“سوسیالیسم وعده رونق و پیشرفت می دهد، اما نتیجه واقعی آن فقر است. سوسیالیسم وعده وحدت می دهد، اما موجب نفرت و تفرقه می شود. سوسیالیسم وعده آینده ای بهتر می دهد، اما همواره به دوران تاریک گذشته باز می گردد. سوسیالیسم ایدئولوژی نامعتبری است که ریشه در جهل تاریخ و بشر دارد. به همین دلیل است که سوسیالیسم همواره باید حق را به استبداد بدهد، که همین کار را هم می کند.”
واقعیت امر این است که دونالد ترامپ نمی تواند ترس خود را از حضور سندرز در رقابتهای انتخاباتی سال 2020 پنهان کند. او به خوبی می داند که افرادی مانند الیزابت وارن و حتی جو بایدن، قدرت جذب آرای جمهوریخواهان سنتی ( جمهوریخواهانی که با ترامپ مخالف هستند ) را ندارند، اما سندرز دارای چنین قدرتی است!
یکی از مواردی که سندرز همواره نسبت به آن تاکید داشته است، موضوع برجام و سرزنش ترامپ بابت خروج از توافق هسته ای با ایران بوده است. در دوران ریاست جمهوری اوباما نیز سندرز تنها سناتور آمریکایی بود که با تمدید قانون آیسا علیه یران در کنگره مخالفت کرد. وی معتقد بود که تمدید قانون آیسا موقعیت واشنگتن در قبال برجام را تضعیف می کند. از سوی دیگر، سندرز در راستای “گذار از ترامپیسم”، تمایل دارد تا اکثر اقدامات صورت گرفته از سوی رئیس جمهور فعلی آمریکا را به چالش بکشد. یکی از این موارد، خروج از توافق هسته ای با ایران است. بدون شک در صورتی که سندرز به دور نهایی رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری آتی راه پیدا کند، شاهد مناظره سختی میان ترامپ و سندرز بر سر برجام خواهیم بود.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید