مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری البرز:

قطع درختان در مسیر آزادراه تهران-شمال جبران می‌شود

    کد خبر :477984
حامد فرضی

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری البرز از نهایی شدن تفاهم‌نامه کاهش آثار تخریبی آزادراه تهران-شمال خبر داد و گفت: براساس این تفاهم مجری پروژه متعهد شده که به ازای درختانی که در طول مسیر قطع شده است ۳۰۰ هکتار جنگل‌کاری انجام دهد.

حامد فرضی  با اشاره به اجرای طرح‌های بزرگ راهسازی در استان البرز و آثار تخریبی این پروژه‌ها برای استان گفت: یکی از این پروژه‌ها آزادراه تهران- شمال است، این مسیر به گونه‌ای است که قابلیت تغییر در آن برای کاستن از آثار تخریبی زیست‌محیطی وجود نداشته است.

وی افزود: به همین خاطر تاکنون جلسات متعددی با مجریان پروژه برای به حداقل رساندن آثار تخریب برگزار شده و در نهایت هفته گذشته به یک تفاهم‌نامه برای اجرای طرح‌های آبخیزداری، بذرپاشی و جنگلکاری منجر شد.

وی افزود: طبق این تفاهم‌نامه قرار شده ۳۰۰ هکتار جنگلکاری و پنج هزار مترمکعب سازه‌های آبخیزداری در طول مسیر اجرا شود تا آثار تخریب محیط زیست و قطع درختان در مسیر آزادراه تهران-شمال جبران شود و به حداقل برسد.

این مسئول در پاسخ به اینکه آیا تاکنون برآوردی از تعداد درختان قطع شده و میزان آسیب‌های وارد شده ناشی از اجرای این پروژه انجام شده است گفت: برآوردی در این خصوص انجام نشده اما چیزی که مشخص است این است که آثار تخریبی این پروژه باعث افزایش فرسایش‌پذیری خاک می‌شود و در صورت اجرای تفاهم‌نامه خیلی از این تنش‌ها کاسته خواهد شد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: مسیر دیگری هم که تخریب‌هایی را به دنبال داشت، راه چرمشهر به آبیک بود که ۵۰ کیلومتر آن در استان البرز است و بخشی از آن از تاغزارهای استان عبور می‌کند. برای کاهش آثار تخریبی این پروژه هم مجری طرح متعهد شده ۵۰۰ هکتار جنگلکاری انجام دهد و تا سه سال اول از آن نگهداری کند که این کار انجام شده و امور مربوط به نگهداری هم انجام می‌شود.

به گزارش ایسنا، در حالی بر اساس برنامه زمان بندی شده احداث آزادراه تهران-شمال به طول ۱۲۱ کیلومتر در سال ۱۴۰۰ پایان می‌یابد که این پروژه از سال ۱۳۷۶ کلید خورده است. طبق گفته محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی قطعه یک آزادراه تهران-شمال در تابستان سال ۱۳۹۸ به مرحله بهره برداری می‌رسد.

طول منطقه یک آزادراه تهران-شمال ۳۲ کیلومتر است و از پروژه‌های بزرگ عمرانی در کشور به شمار می‌آید و تمامی فناوری‌های روز جهان در این پروژه استفاده شده است، پروژه‌ای که عملیات اجرایی آن به صورت مشترک بین وزارت راه و شهرسازی، بنیاد مستضعفان و همچین پیمانکاران داخلی به صورت هماهنگ و یکپارچه اجرا می‌شود.

بهره‌برداری از منطقه یک آزادراه تهران-شمال به طول ۳۲ کیلومتر باعث کاهش ۶۰ کیلومتری مسیر و ۲۰ دقیقه‌ای زمان تا سه‌راهی شهرستانک خواهد شد و بهره برداری آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

در خصوص عوامل تأثیرگذار که موجب طولانی شدن مدت اجرای آزادراه تهران-شمال شده است، باید اعلام کرد که طبق گفته وزیر راه و شهرسازی عوامل رکود زیادی بر این پروژه تحمیل شده است و معارضین متعددی بر این پروژه وجود داشت. علاوه بر این آزادراه تهران-شمال در سال‌های گذشته در اولویت پروژه‌های عمرانی دولت قرار نداشت و در اواخر دهه ۸۰ و اوایل دهه ۹۰ یک دوره فعالیت چشم‌گیر صورت گرفت که منجربه احداث و بهره‌برداری از منطقه ۴ شد، اما با روی کار آمدن دولت یازدهم و دوازدهم عملیات اجرایی بر روی منطقه یک و ۲ بدون وقفه از سال ۹۳ شکل گرفت که با مشاهده روند اجرایی پروژه هیچ یک از نقاط تعطیل نبوده است.

در خصوص مناطق دو و سه آزادراه تهران-شمال نیز باید بیان کرد این دو منطقه از پل‌ها و تونل‌های بزرگ و متعددی تشکیل شده‌اند و به منظور احداث آن‌ها بر اساس پیش‌بینی‌های انجام شده حدود چهار سال زمان و ۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایه نیاز است.

این در حالی است که مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل از پیشرفت فیزیکی ۹۴ درصدی منطقه یک آزادراه تهران-شمال خبر داد و اعلام کرد که عملیات اجرایی این منطقه از آزادراه تهران-شمال رو به پایان است و فقط بخش کمی از عملیات اجرایی آن باقی مانده است.

منطقه ۲ این پروژه هم‌اکنون از ۲۶ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار و ۵۵۰ میلیارد تومان نیز در این منطقه هزینه شده است. در خصوص منطقه سه آزادراه تهران-شمال نیز باید اعلام کرد که ساخت این منطقه به قیمت روز به سرمایه‌ای بالغ بر ۴,۷۰۰ میلیارد تومان نیاز دارد اما با توجه به مدت پنج سال زمان مورد نیاز برای اجرای آن، سرمایه‌ای نزدیک به هفت میلیارد تومان برآورد کرده‌اند که در مجموع سرمایه مورد نیاز برای بخش ۲ و سه به ۱۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد و در مجموع حدود ۳,۶۰۰ میلیارد تومان برای مناطق یک، ۲ و چهار هزینه شده است.

در خصوص نحوه جذب فاینانسور منطقه سه این آزادراه نیز باید اعلام کرد که چند شرکت ایرانی و چینی آمادگی خود را برای سرمایه‌گذاری در منطقه سه آزادراه تهران-شمال اعلام کرده‌اند که مناقصه مربوطه نیز با همکاری وزارت راه وشهرسازی تا قبل از پایان سال جاری تنظیم و برگزار می‌شود تا وضعیت فاینانسور منطقه ۳ در نیمه اول سال آینده مشخص شود.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید