توازن ریاست دورهای خانه احزاب بهم ریخت
رئیس کمیته اطلاع رسانی خانه احزاب گفت: ریاست اصلاحطلبان بر مجمع شش ماه بیشتر از حد معمول است، به همین دلیل امروز توازن در ریاست دوره ای بهم خورده است.
حسین کنعانی مقدم در گفتگو با مهر، درباره برخی گمانهزنیها در خصوص عدم برگزاری مجمع عمومی خانه احزاب با توجه به طولانی شدن یک دوره آن، گفت: اگر لیست احزابی که با قانون جدید تطبیق ندارند، توسط وزارت کشور به خانه احزاب تحویل نشود، نمیتوانیم مجمع عمومی را برگزار کنیم. کمیسیون ماده ۱۰ احزاب باید لیست را بررسی و تکمیل کند. در کل من در جریان اظهارنظر افراد درباره عدم برگزاری نیستم ولی ما برای جلسه مجمع عمومی خانه احزاب در روز ۴ بهمن برنامهریزی کردهایم.
وی افزود: البته من در کل مخالف روش وزارت کشور هستم. امروز روال بر این است که کمیسیون ماده ۱۰ احزاب باید اعلام کند که بهعنوان مثال ۱۱۰ حزب رسمی هستند، یعنی حدود ۱۲۰ حزب دیگر منحل و غیررسمیاند که این خود از لحاظ سیاسی، مساله قابل تاملی خواهد بود. باید ابتدا مجوز میدادند تا مجمع عمومی برگزار شود و پساز آن احزابی که خود را با قانون تطبیق ندادهاند، با توافقی بین آنها و وزارت کشور یا منحل شوند و یا فرصتی دوباره برای اصلاح خود بگیرند. اینکه نزدیک به شش ماه مجمع عمومی معطل لیست وزارت کشور باشد، صحیح نیست.
رئیس کمیته اطلاعرسانی خانه احزاب همچنین در پاسخ به برخی اظهارنظرها حول ارتباط این تعویق در برگزاری مجمع عمومی خانه احزاب و انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال آینده گفت: به نظرم ارتباطی نمیتواند وجود داشته باشد. ولی خب همین موضوع که در این برهه زمانی ریاست اصلاحطلبان بر مجمع شش ماه بیشتر از حد معمول شده، مهم است چون قرار بر این بود که هر جناحی یک سال ریاست خانه احزاب را بر عهده بگیرد که امروز این توازن بهم خورده است.
وی همچنین در خصوص فعالسازی دفاتر استانی خانه احزاب در این بازه زمانی گفت: درباره این موضوع من بارها گفتهام که باید ببینیم هدف ما از این فعالسازی چیست. آیا میخواهیم احزاب را در استانها فعال کنیم یا اینکه موضوع استانی-شهرستانی شدن انتخابات مطرح است تا خانههای احزاب بتوانند، سرپلی برای استانی شدن انتخابات باشند. امروز ما باید به دنبال راهکاری باشیم تا مشارکت مردم را افزایش دهیم و تنها در این مسیر باید تلاش کنیم، زیرا مشروعیت و مقبولیت انتخابات به حضور مردم بستگی دارد.