ساندار پیچای: گوگل برنامهای برای عرضه موتور جستجوی چینی ندارد
روز گذشته، جلسه پرسش و پاسخ کنگره درمورد فعالیتهای گوگل برگزار شد و ساندار پیچای، مدیرعامل این شرکت، با حضور در این جلسه به سوالات نمایندگان پاسخ داد.
روز گذشته و در پی افزایش نظارت بر شرکتهای بزرگ تکنولوژی، ساندار پیچای، مدیرعامل گوگل در جلسهی پرسش و پاسخ کنگره حضور یافت. او در این جلسه گفت که Google برنامهی برای عرضهی دوبارهی موتور جستجوی خود در چین ندارد؛ با این وجود در حال بررسی این ایده است.
پلتفرم اصلی جستجوی گوگل از سال ۲۰۱۰ در چین مسدود شد، اما این شرکت بهدنبال حضور دوباره در این کشور که بیشترین تعداد کاربران گوشیهای هوشمند را در جهان دارد، بوده است.
اخیراً قانونگذاران و همچنین کارمندان این شرکت، نگرانیهایی را در ارتباط با پذیرفتن سیاستهای سانسور و نظارت چین در صورت ورود به بازار موتور جستجوی این کشور آسیایی مطرح کرده بودند.
پیچای به کمیتهی قضایی مجلس نمایندگان ایالات متحده آمریکا گفت: «در حال حاضر هیچ برنامهای برای عرضهی سرویس جستجو در چین نداریم.» اما اضافه کرد که در داخل گوگل «نمونهای را از آنچه این موتور جستجوی چینی میتواند باشد، توسعه داده و بررسی کردهایم. ما مدتیست که در حال کار روی این پروژه هستیم. تا جایی که اطلاع دارم، در یک بازهی زمانی، بیش از ۱۰۰ نفر در حال کار روی آن بودند.»
پیچای گفت در حال حاضر صحبتی با دولت چین در جریان نیست. او قول داد که در صورت ارائهی سرویسهای جستجو در چین، با سیاستمداران «بهطور کامل شفاف» باشد. پیچای در ماه اوت در نامهای به قانونگذاران آمریکایی گفت که ارائهی چنین موتور جستجویی، «منفعتهای فراوانی» برای چین درپی خواهد داشت؛ اما مشخص نیست که گوگل بتواند این سرویس را در چین عرضه کند. پیچای اشاره نکرد که درصورت حضور در این بازار، گوگل چه گامهایی در راستای پذیرفتن قوانین این کشور بر خواهد داشت.
یک مقام دولت چین که میخواست هویتش فاش نشود، ماه گذشته به رویترز گفت احتمال آن کم است که گوگل بتواند در سال ۲۰۱۹ مجوزی برای ارائهی سرویس جستجوی خود دریافت کند.
علاوهبر این پیچای در پاسخ به دیوید سیسیلین، نمایندهی دموکرات گفت که «خوشحال میشود که در مذاکره برای وضع قوانینی جهت قدرت دادن به کمیسیون تجارت فدرال در کنترل مسائل مرتبط با اعمال تبعیضآمیز در اینترنت، شرکت کند».
سیسیلین به پیچای گفت:
تصور آن برای من دشوار است که شما بتوانید در بازار چین و در چارچوب تعریفشده توسط دولت کنونی آن فعالیت کنید و بهطور همزمان به ارزشهای جهانی مانند آزادی بیان و حریم شخصی، پایبند باشید.
همچنین مدت زیادی است که شرکتهای رقیب گوگل در جستجوهای مربوط به خرید و سفر، در مورد اینکه گوگل آنها را در نتایج جستجوی پایین میبرد، معترض هستند و مقدار زیادی از این جلسهی کنگره نیز روی صحبت جمهوریخواهان متمرکز بود که میگفتند نتایج جستجوی گوگل علیه محافظهکاران دستکاری شده و این شرکت بهدنبال تأثیر بر نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ بوده است؛ البته دموکراتها این ادعا را «خیالپردازی» برشمردند و حداقل یک نفر از آنها گفت که محافظهکاران بیشتر در نتایج جستجو حضور دارند.
پیچای گفت که موتور جستجوی این شرکت تلاش میکند تا به افراد در ثبتنام جهت رأی دادن یا پیدا کردن محلهای رأیگیری کمک کند؛ اما این ادعا را رد کرد که گوگل در برخی ایالتها هزینهی حملونقل رأیدهندگان آمریکای لاتین را برای رفتن به محلهای رأیگیری تأمین کرده است. پیچای گفت: «ما در فعالیتهای جانبدارانه شرکت نمیکنیم».
نظر شما دربارهی اظهارات پیچای چیست؟