بانکداری اسلامی فقط نوشتن تعدادی از عملیات بانکی بدون ربا نیست

    کد خبر :436737

معاون حقوقی رئیس جمهور درباره صحبت‌های وزیر امور خارجه درخصوص پولشویی گفت: بانک‌داری اسلامی و صحیح می‌گوید پول ناشی از جرم، رشوه، ارتشاء نباید وارد سیستم بانکی و تطهیر شود در اصل این حرف که شکی نیست.

به گزارش بازتاب به نقل از ایلنا، لعیا جنیدی درباره سخنان وزیر امور خارجه درباره وجود پولشویی در کشور واکنش‌ها و همجه‌ها در برابر سخنان وی گفت: ممکن است آقای ظریف صحبت‌هایی کنند که در بعضی از جملات‌شان برای عده‌ای سوءتفاهمی پیش بیاید باید جزئیات را کنار بگذاریم و تمرکزمان روی اصل قصضیه باشد.

جنیدی خاطرنشان کرد: کلیت قضیه مگر تغییری کرده است، قانون مقابله با پولشویی، تامین مالی تروریسم، اصلاح پولشویی و همین طور معاهداتی که ما به دنبالش هستیم و ترتیباتش را طی می‌کنیم همگی قوانینی هستند که در مجلس به تصویب رسیده است؛ مگر تردیدی در آن وجود دارد؟

وی ادامه داد: مگر تردیدی وجود دارد که تمامی این قوانین برای مقابله با پولشویی است؟ تمامی این قوانین و تلاش‌ها می‌خواهد بگوید وقتی یک پولی وارد سیستم بانکی می‌شود مبدا و مقصدش باید مشخص شود؛ از بابت کدام معامله و به چه ترتیبی آمده و به کجا می‌رود و هدفش چیست.

جنیدی ادامه داد: به طور مثال کنوانسیون پالرمو (لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با جرائم سازمان‌یافته فراملی) چه می‌خواهد بگوید، برای چیست؟ یکی از اهدافش این است که پول نامشروع از جرائم سنگین مانند مواد مخدر، ترافیک انسان،زن و بچه،‌رشوه و ارتشاء وارد سیستم بانکی نشود.

وی خاطر نشان کرد: در همه جای دنیا سیستم‌های بانکی عنوان می‌کنند که مشتری‌های خود را بشناسید بدون این‌که نمی‌دانید پول از کجا آمده در سیستم خود قرار ندهید. معامله نباید مشکوک و پول ناشی از جرم وارد سیستم بانکی و تطهیر شود.

معاون حقوقی رئیس‌جمهور تاکید کرد: قانون مقابله با تامین مالی تروریسم دقیقا به همین موضوع توجه دارد این که پول از کجا می‌آید و به کجا می‌رود.

وی خاطرنشان کرد: شاید زمانی یک پولی سالم باشد اما برای تامین مالی یک جرمی مورد هدف قرار گیرد .

جنیدی با بیان اینکه یکی از بدترین جرائم تامین مالی تروریسم است و نباید در آن تردید داشت، عنوان کرد: مجموعه قوانین موجود هدفش مقابله با پولشویی و داشتن قوانین و معاهدات برای یک بانکداری صحیح است.

وی تاکید کرد: بانکداری اسلامی که فقط نوشتن تعدادی از عملیات بانکی بدون ربا نیست، ما بحث بسیاری در این خصوص داریم که اصل و اساس بانک‌داری اسلامی است.

معاون حقوقی رئیس جمهور خاطر نشان کرد: بانک‌داری اسلامی و صحیح می‌گوید پول ناشی از جرم، رشوه، ارتشاء نباید وارد سیستم بانکی و تطهیر شود در اصل این حرف که شکی نیست. معتقدم در صحبت‌های ظریف هم باید به این نکته توجه و نباید تردید کرد. مجموعه قواعد چهارگانه همین را می‌خواهد بگوید که نباید خودمان را در معرض پولشویی قرار دهیم.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید