روابط دوستی در مدرسه و جبران بدرفتاری والدین

    کد خبر :425114

محققان دریافتند که روابط دوستی در مدرسه می‌تواند اثرات بدرفتاری والدین و محیط نامناسب زندگی را جبران کند.

مطالعات محققان دانشگاه کالیفرنیا در آمریکا، نشان داده است که روابط دوستی در مدرسه، فرصت مناسبی برای کودکان مبتلا به اختلال نافرمانی (ODD) است. والدین این کودکان رفتار نامناسب دارند و یا ناسازگار هستند.

کودکانی که پدر و مادر، آنها را تحت کنترل بیش از اندازه، روش‌های انضباطی و تهدید و انتقاد قرار می‌دهند، بیشتر با اختلال نافرمانی و ناسازگاری مواجه می‌شوند.به عبارت دیگر، والدین خشن در خانه خطر ابتلا به ناسازگاری و نافرمانی در کودکان را افزایش می‌دهند.

نتایج مطالعه جدید نشان داد که کودکان مبتلا به اختلال نافرمانی ممکن است رفتارهای بهتر و مهارت‌های اجتماعی در مهد کودک را یاد بگیرند که این موضوع در کاهش انجام رفتارهای غیرعادی و حل مشکلات سلامت روان در نوجوانی و بزرگسالی به آنها کمک می‌کند.

همچنین روابط گرم با معلم‌ها و همسالان می‌تواند منجر به انجام رفتار بهتر دانش‌آموز شود و رفتار تهاجمی وی را کاهش دهد.

محققان، دو عامل اصلی را که موجب کاهش رفتارهای منفی در کودکان با اختلال نافرمانی می‌شود، کشف کردند: دوستی با همکلاسی‌ها و پیوند قوی بین معلم و دانش‌آموز؛ در این بررسی، ۳۳۸ کودک از ۶ مدرسه مورد بررسی قرار گرفتند.

پژوهشگران عنوان کردند که ۱۰ درصد کودکان، اختلال نافرمانی(ODD) دارند. در این میان، ۷۱ درصد از آنها والدین بسیار خشن و ۲۹ درصد از آنها والدینی با حد میانه خشونت داشتند.

ODD، به معنای اختلال دفاعی مقابله‌ای است و در کودک یا نوجوانی که اغلب خشمگین و تحریک‌پذیر است، برای هر چیزی جر و بحث راه می‌اندازد، رفتار کینه‌توزانه و انتقام‌جویانه دارد، بیش از حد زودرنج و حساس است، عمدا از انجام درخواست‌های والدین سر باز می‌زند، باعث ناراحتی آنها می‌شود، در اشتباهات و مشکلات خود، دیگران را مقصر می‌داند و آنها را سرزنش می‌کند، والدین باید به این اختلال شک کنند، زیرا این رفتارهای مقابله جویانه معمولا در برابر افراد بزرگسالی رخ می‌دهد که کودک یا نوجوان با آنها آشناست؛ مانند والدین و در مواردی نیز معلمان و اولیای مدرسه.

اختلال نافرمانی در کودکان با رفتارهای پرخطر در نوجوانی و بزرگسالی مانند رفتارهای ضداجتماعی، اضطراب، افسردگی، سوءمصرف مواد مخدر و جرایم مختلف همراه است.

به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال اکسپرس،محققان دریافتند، هنگامی که کودکی که والدین خشن دارد، توسط همسالان پذیرفته شود، عوارض مرتبط با ODD در وی، ۶۴ درصد کاهش می‌یابد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید