پمپئو: روابط ما با عربستان، استراتژیک بلند مدت و عمیق است
وزیر خارجه آمریکا گفت که «پادشاهی عربستان سعودی در عقب راندن ایران و تلاش برای تغییر رفتار آن یک متحد استراتژیک ما بوده است».
به گزارش بازتاب، مایک پمپئو در گفتگو با رادیوی تونی کتس اضافه کرد در همین رابطه، آنها یاری میکنند و اطمینان میدهند که نفت خام کافی در بازار وجود دارد.
پمپئو ایران را بزرگترین حامی مالی آنچه که او تروریست نامید دانست و افزود: در همین هفته گذشته شاهد بودیم که آنها میخواستند در اروپا ترور انجام دهند.
وی ادامه داد: اینها نشانههایی است که آنها بی ثباتی بزرگی را در خاورمیانه ایجاد کرده اند و به همین دلیل هم ترامپ رئیس جمهوری آمریکا معتقد است برجام توافق وحشتناکی است و تصمیم گرفت که از آن خارج شود.
وزیر خارجه آمریکا اضافه کرد: به همین دلیل است که روز دوشنبه آینده تحریمهای شدیدی که علیه جمهوری اسلامی ایران وجود داشته است را باز میگردانیم.
پمپئو که دولتش به موجب رای الزام آور دیوان بین المللی دادگستری باید تحریمها را متوقف و از تشدید شرایط در آینده بپرهیزد، میکوبد که این اقدام سعودیها برای جبران نفت خامی است که به گفته او «ایران از فروش آن برای تامین کمکهای تروریستی در سراسر جهان» به فروش میرساند.
خبرنگار پرسید من فکر میکنم در ذهن مردم این سوال مطرح است که با وجود اینکه سعودی، شریک ما، قتلی را به صورت کاملا ناشیانه انجام میدهد و این مساله درباره ۱۱ سپتامبر هم وجود دارد، چگونه هنوز آن را یک دوستی و یک رابطه ارزشمند تعریف میکنید؟
پمپئو مدعی شد که من و رئیس جمهوری کاملا روشن کرده ایم که «قتل جمال خاشقچی کاملا ناپذیرفتنی است». «این رفتار یک کشور نیست».
او میگوید «سران سعودی هم چنین گفته اند». «ما و آنها در یک کمپین کشف واقعیت تعامل داریم».
وزیر خارجه آمریکا میگوید «ما کارمان را انجام میدهیم تا دقیقا بدانیم چه اتفاقی افتاده است»! و «ما متعهد شده ایم که مسئولان قتل جمال خاشقچی را پاسخگو نگهداریم».
وزیر خارجه آمریکا ادامه میدهد «با این وجود، روابط ما با پادشاهی عربستان روابط استراتژیک بلند مدت و عمیق است».
پمپئو اضافه میکند که «آنها شرکای تجاری هستند. آنها فرصتهای فراوانی برای آمریکاییها برای رشد کسب و کار خود و ایجاد ثروت در ایالات متحده فراهم میکنند».
وی مدعی شد: آنها همکاری خوبی با دولت ترامپ در مبارزه با تروریسم در سراسر جهان دارند. اینها مهمترین منافع امنیت ملی آمریکا هستند و ما نمیتوانیم از آن چشم پوشی کنیم.
مجری برنامه گفت: «گفته اید که ایران و ترکها به دنبال هژمونی در منطقه هستند. ترکیه اردوغان که عضو ناتو است به سمت شرق چرخش داشته است، آیا ترکیه همچنان به عنوان عضو ناتو و متحد آمریکا مطرح خواهد بود؟»
وزیر خارجه آمریکا از این رویکرد ترکیه ابراز تاسف کرد و آن را برای ناتو و حتی مردم ترکیه هم «ترسناک» دانست.
پمپئو روابط آنکارا- واشنگتن را در یک سال و نیم نخست دولت ترامپ «چالش برانگیز» دانست، اما گفت: در جاهایی هم «موفقیتهای مهمی» داشته است.
وی «همکاری در سوریه برای ممانعت از شکل گیری پناهگاههای امن برای تروریست ها» را یکی از این همکاریها در جایی دانست که بنا به ادعای وی، «تروریستها برنامهای برای حمله به هواپیمایی آمریکا» داشته اند و «اینها منافع مهم آمریکا» است.
وزیر خارجه آمریکا اظهار امیدواری کرد «ترکیه و اردوغان درک کنند که آمریکا شریک بهتری از ایران است» و مسیری که رئیس جمهوری ترکیه باید حرکت کند، «حمایت از روابط عمیقتر با ایالات متحده، اروپا و ناتو است».