برای هر دانشجوی خوابگاهی ماهی ۱.۵ میلیون تومان در ماه هزینه می‌کنیم!

    کد خبر :393428

در پی انتشار اخباری عجیب از یکی از خوابگاه‌های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مسئولان این دانشگاه توضیحاتی ارائه کردند که حاوی نکات عجیب‌تری است؛ آنقدر عجیب که می‌تواند موضوع بررسی‌های مسئولان قرار گیرد!

به گزارش تابناک، پس از آنکه خبر رسید مسئولان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برای مجاب کردن دانشجویان ساکن یک خوابگاه، ابتدا اینترنت، غذا و سرویس ایاب و ذهابشان را قطع کرده‌اند و وقتی نتیجه نگرفتند، اقدام به قطع آب، برق و گاز این خوابگاه نمودند، ماجرا اینقدر عجیب بود که باور پذیر به نظر نمی‌رسید.

رویدادی که کمی بعد با انتشار تصاویرِ خوابگاه فرو رفته در تاریکی، واقعی بودنش بر همگان مسجل شد تا انبوه سوالات بی پاسخ را بیافریند. سوالاتی که مسئولان این دانشگاه را بر آن داشت با انتشار اطلاعیه‌ای، به آن‌ها پاسخ دهند، غافل از آنکه این توضیحات، حاوی مسائل عجیب تری است که به خلق پرسش‌های جدیدی منجر می‌شود.

ابتدا توضیحات روابط عمومی این دانشگاه را که با عنوان ” «خوابگاه دانشجویان Ph.D»؛ واقعیت ماجرا چیست؟ ” منتشر شده و از زبان دکتر مهدی کدخدازاده، معاون دانشجویی و فرهنگی این دانشگاه است، بخوانید:

دکتر مهدی کدخدازاده معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص در خواست عده‌ای معدود از دانشجویان Ph.D برای اسکان در خوابگاه‌ها توضیح داد: بر اساس ماده ۲۵ آیین نامه اسکان دانشجویان ابلاغی از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه تعهدی در قبال اسکان دستیاران، دانشجویان دکترای تخصصی و دانشجویانی که تحصیلات آن‌ها بیش از زمان مقرر طول کشیده است ندارد و این موضوع بار‌ها در دفترچه کنکور نیز به داوطلبان اعلام شده است.

وی ادامه داد:، اما با حمایت‌های ریاست دانشگاه سه خوابگاه برای امکان این گروه اختصاص یافته و برای اسکان این دانشجویان، از ظرفیت سایر خوابگاه‌ها نیز استفاده شده است.

کدخدازاده گفت: در حالی که بیش از ۲ ماه از اعلام مدیریت دانشجویی برای تخلیه خوابگاه‌های «بیگ محمدی» و «شهید رحیمی» می‌گذرد، و از طرفی دیگر بدلیل فرسودگی این دو خوابگاه و نیاز اساسی به بازسازی تأسیسات، آب و برق و علیرغم اطلاع قبلی، عده‌ای از دانشجویان از تخلیه خوابگاه امتناع کردند و بدون هیچ دلیل موجه و قانونی موجب اختلال در امور خوابگاه‌های دانشگاه شده‌اند.

دکتر کدخدازاده اذعان داشت: این در حالی است که بر اساس توافقی که با دانشجویان و نمایندگان آنان صورت گرفته بود، بنا شد که دانشجویان خوابگاه‌های مذکور ظرف مدت یک هفته نسبت به تخلیه خوابگاه‌های قبلی و اسکان در خوابگاه‌های جدید که حتی از امکانات بیشتری در مقایسه با خوابگاه‌های قبلی برخوردار هستند، اقدام نمایند که علی رغم فراهم شدن وسیله حمل و نقل، متاسفانه این جابجایی توسط دانشجویان انجام نشد.

مهدی کدخدازاده اظهار داشت: علی رغم کمبود منابع مالی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی متحمل بیش از ۷۰ میلیارد ریال بدهی، فقط برای دو در خوابگاه استیجاری مقطع تحصیلات تکمیلی شده است که به ازای هر دانشجو در خوابگاه استیجاری ماهانه بیش از ۱ میلیون و ۴۵۰ هزار تومان هزینه شده است و با وضعیت موجود اقتصادی، تداوم این روند برای دانشگاه غیر ممکن است.

وی تصریح کرد: با وجود همه این محدودیت‌های قانونی و مالی، ریاست دانشگاه بر حمایت از اسکان دانشجویان تأکید دارد و به همین منظور با دستور ایشان سه خوابگاه برای اسکان دانشجویان Ph.D در نظر گرفته شده است.

دکتر کدخدازاده گفت: دانشگاه باید در چارچوب مقررات و قوانین به تکالیف قانونی و اولویت‌های اسکان دانشجویان عمل نماید تا بتواند ظرفیت‌های خود را در اختیار تمام دانشجویان واجد شرایط قرار دهد که البته دانشگاه در مورد دانشجویان Ph.D فراتر از تعهدات قانونی خود عمل کرده است.
وی تأکید کرد: یکی از اولویت‌های مهم دانشگاه در موضوع اسکان مربوط به دانشجویان ورودی نیمسال تحصیلی ۹۷ – ۹۸ است و ظرفیت‌های دانشگاه برای این گروه از دانشجویان نیز باید به خوبی تخصیص یابد.

هزینه ۱.۵ میلیون تومان در هر ماه به ازای هر دانشجو؟!

توضیحات ارائه شده توسط مسئولان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، فارغ از آنکه شرح مختصری از ماجرای رخ داده و چرایی اتخاذ تصمیماتی مانند قطع برق، آب و گاز خوابگاه دارد، حکایت از تصمیماتی صفر و صدی در این دانشگاه دارد؛ گاه اینقدر سهل گیرانه که حاضرند برای هر دانشجو مبلغی گزاف در هر ماه (حدود ۱.۵ میلیون تومان) هزینه کنند و گاه آنقدر سخت گیرانه که حتی در قصه‌های صاحب خانه‌های سختگیر و مستاجر نیز دیده نمی‌شود.

رفتار‌هایی که البته هر دو سوی آن‌ها محل ایراد و اشکال است. چه آنجایی که کوشیده‌اند با توسل به قوای قهریه دانشجویان را از خوابگاه بیرون کنند و چه در سمت دیگر که حاضر می‌شوند ۷ میلیارد تومان بدهی بالا بیاورند و به ازای هر دانشجوی خوابگاهی، معادل کرایه یک خانه در تهران، هزینه بپردازند. آن هم در شرایطی که احتمالا اگر در امور خرد و کلان این دانشگاه کنکاش کنیم، موارد بسیاری را خواهیم یافت که به دلیل فقدان و کسری بودجه، معطل مانده‌اند.

مسائلی که اگر بشنویم پیرو این اطلاعیه، در دستور بررسی دقیق مسئولان وزارت علوم قرار گرفته است، جای تعجب نخواهد داشت. ابهاماتی که اگر نبود ماجرای قطع برق و آب و گار خوابگاه‌ها و انتشار خبر آن، چه بسا افشا هم نمی‌شدند!

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید