شانس آخر دونالد ترامپ؛ آقای رییس جمهور عاشق «اون» شده است
امریکا چهارمین دور گفت وگو ها را با کره شمالی در حالی پشت سر می گذارد که شرایط برای ترامپ بغرنج و پیچیده شده است.
به گزارش نامه نیوز: پمپئو برای چهارمین بار از کره شمالی دیدن کرد و با رهبر کشوری دیدار کرد که کمترین اخبار از آن به بیرون درز می کند. خبرگزاری ها باید تلاش کنند بسیاری از اخبار مرتبط با شبه جزیره را با همراه با گمانه زنی و حدس و گمان مخابره کنند. وضعیت بحران کره فرو کش کرده است. از دیدار ترامپ و اون چند صباحی گذشته است و دیدار دوم آنها دیگر نمی تواند به مانند اولین دیدار آنها بمبی خبری محسوب شود، اما هنوز پیچیدگی ها از روابط کره شمالی با دیگر بازیگران منطقه ای و بین المللی کنار نرفته است. شرایط آنگونه که در ابتدا روی آن حساب می شد ساده نیست و هر آن می توان نگرانی هایی را در مورد برگشت به نقطه صفر احساس کرد.
اما چرا نمی توان گفت بحران کره به پایان خود نرسیده است. دلیل سفر پمپئو به پیونگ یانگ برای بار سوم چه بود و آیا واشنگتن اراده کافی برای پیشرفت روابط را دارد؟ در حقیقت باید گفت سفر مایک پمپئو با هدف پایان دادن به بنبست پیش آمده در مذاکرات میان دو کشور انجام شد.
پمپئو پس از دیدار با کیم جونگ اون دیدار خود با رهبر کره شمالی را خوب و سازنده توصیف کرد. وزیر خارجه امریکا به نقل از ترامپ گفت: هنوز گام های زیادی باقی مانده است که باید برداشته شوند. کره جنوبی بخشی جدایی ناپذیر از مذاکرات در جهت خلع هسته ای کره شمالی بوده است.
دیدار پمپئو و هیات همراه وی با رهبر کره شمالی دو ساعت به طول انجامید. این دیدار پیش از سفر پمپئو به کره جنوبی صورت گرفته است. گفته می شود کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی و مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا روز یکشنبه بر سر فراهم کردن زمینه دومین دیدار رهبران دو کشور در «اولین فرصت» به توافق رسیده اند.
اینکه در حال حاضر سخن از دیدار دوباره اون و ترامپ زده می شود چیست؟ چرا باید هنوز در حالی که مذاکرات در حال طی مسیر تقریبا آرام خود است دیداری دوباره در سطح سران شکل گیرد. در حقیقت دیدار در این سطح می تواند دلیلی بر به نتیجه رسیدن یک توافق باشد. اما بدون شک هیچ نتیجه در بین مذاکرات دو طرف دیده نمی شود. دیدار اول ترامپ و اون بجز اینکه به رفتار ترامپ و نیاز او به گرفتن عکس دو طرفه تعبیر شد، میتوانست نشانی از شکسته شدن یخ روابط دو طرف باشد. اما دیدار دوباره در این وضعیت معنایی منطقی ندارد.
در این باره وزیر خارجه کره جنوبی تاکید کرده است که آمریکا برای نشان دادن نرمش بیشتر در برابر کره شمالی آماده شده است. ‘کانگ کیونگ وا’ روز دوشنبه در جمع خبرنگاران در سئول گفته است: در همین راستا انتظار می رود در روزهای آینده انعطاف پذیری بیشتری از سوی واشنگتن دیده شود. او در ادامه در پاسخ به سوالی درباره زمان دقیق دیدار دوم سران آمریکا و کره شمالی گفته است نسبت به این مساله هنوز زمان دقیقی مشخص نشده است.
گمانه زنی های حاکی است ممکن است این دیدار قبل از انتخابات میاندوره ای آمریکا در ماه نوامبر انجام شود. ‘کیم جونگ اون’ رهبر کره شمالی هم امروز تایید کرد با وزیر خارجه آمریکا گفت و گوهایی درباره دیدار خود با دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا داشته است اما زمان بندی و محل آن هنوز معلوم نیست.
این روند نشان می دهد ترامپ تلاش می کند امتیاز تبلیغاتی این دیدارها را نشانه برود. او که با نزدیک شدن به انتخابات میان دوره ای و وارد شدن دموکراتها به گود انتخابات به شکل ویژه، در مسائل داخلی و خارجی و در رابطه با موضوعات خاصی در فشار است تلاش می کند یک دستاورد مشخص در سیاست خارجی بوجود بیاورد. از این رو نرمش واشنگتن در رابطه با کره شمالی قابل تفسیر است.
حال شرایط ویژه ای در این بین می توان مشاهده کرد. به نظر می رسد آمریکا در ۴ دور گفتگو با کره شمالی هیچ دست آوردی نداشته است. کارشناسان مسائل سیاسی و امور بین المللی بر این باورند که دولت آمریکا و شخص دونالد ترامپ، رئیس جمهور این کشور تاکنون در گفتگو با کره شمالی نه تنها هیچ دستاوردی نداشته اند بلکه هر آنچه که در گذشته به دست آمده بود بر باد رفته است.
این است که مقاله نویس دیلی بیست در گفتگو با این شبکه خبری، درباره ی دستاوردهای ادعایی دولت آمریکا در بده بستان با کره شمالی و تلاش برای خلع سلاح هسته ای این کشور می گوید: از دیدگاه ما واشنگتن تاکنون دستاورد چندانی به دست نیاورده است.
او نتیجه می گیرد: هم اکنون از دست رفتن زمان به سود ما نیست بلکه به سود کیم جونگ اون است. باید به خاطر داشته باشید که در اواسط ماه مه، سیاست رئیس جمهور ترامپ به شکلی غیر معمول مؤثر و کارآمد از آب درآمد اما او فواید آن را بر باد داد و آنچه را که هم اکنون شاهد هستیم این است که کره شمالی در حال وقت کشی است.