هیاهوی ترامپ در سازمان ملل آمریکا را منزوی می‌کند

    کد خبر :374832

ند پرایس، مشاور برجسته امنیت ملی باراک اوباما، پیش بینی کرده که خارج از جلسات رسمی، مجموعه‌ای از گفتگو‌های موازی انجام خواهد شد. هدف این گفتگو‌ها ملایم کردن یا متوقف کردن طرح‌های سیاست خارجی دولت ترامپ – از قطع کمک‌های مالی آمریکا به پناهندگان آمریکایی گرفته خروج آن از توافق آب‌وهوایی پاریس- خواهد بود.

ترامپ با بر سر طیفی از مسائل گوناگون با متحدان نزدیک کشورش دچار اختلاف شده است. این اختلافات ممکن است حضور ترامپ در فعالیت‌های سازمان ملل را تحت الشعاع قرار دهد و به انزوای آمریکا منجر شود.

به گزارش فرارو، همزمان با آماده شدن دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، برای حضور در سازمان ملل، رهبران جهانی هم برای یک دور دیگر اختلاف با آمریکا بر سر ایران، تجارت جهانی و سیاست خارجی ترامپ آماده می‌شوند.

ترامپ سال پیش هم با تهدید به “نابودی کامل” کره شمالی، همتایان خود را غافلگیر کرد. امسال هم پیش‌بینی می‌شود که ترامپ برای اتخاذ یک موضع سختگیرانه علیه ایران، سلسله‌ای از سخنرانی‌ها را انجام دهد. بخشی از ماموریت او، متقاعد کردن متحدان شکاک به حمایت از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای است.

به گزارش روزنامه یواس‌ای‌تودی، ابتدا قرار بود ترامپ در روز چهارشنبه آینده ریاست یک جلسه شورای امنیت درباره ایران را برعهده بگیرد. اما بعد‌ها مقامات آمریکایی‌ها برای اجتناب از بروز تنش میان آمریکا و متحدانش و همچنین برای محروم کردن ایران از فرصت پاسخگویی به اتهامات آمریکا، موضوع جلسه را اندکی تغییر دادند. اما بنا به گفته ترامپ، علیرغم تغییر موضوع رسمی، جلسه روی ایران تمرکز خواهد کرد.

با این حال، چنین تمرکزی باعث شده ناظران درباره امکان بروز تنش علنی میان ترامپ و همتایان اروپایی‌اش بر سر برجام هشدار دهند. ریچارد گوان، پژوهشگر ارشد اندیشکده دانشگاه ملل متحد گفته رهبران جهانی دیدگاه بسیار نامساعدی درباره ترامپ دارند. اما آن‌ها نمی‌خواهند ریسک یک تنش علنی با آمریکا را هم ایجاد کنند.

همان رهبران قبلا در جریان نشست گروه هفت در ماه ژوئن، جدال ترامپ با جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا، بر سر تجارت و نیز اصطکاک ترامپ با متحدان کشورش در نشست ناتو را دیده بودند.

گوان افزود:” من فکر نمی‌کنم که کسی واقعا توقعات بالایی داشته باشد. آن‌ها اساسا امیدوارند نمایش را محدود کند”.

نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل، از رویکرد دولت ترامپ دفاع کرد.

هیلی در گفتگو با شبکه فاکس‌نیوز گفت:” من توقع ندارم که همه کشور‌ها عاشق ما بشوند. این به این دلیل است که ما داریم کشورمان را پس می‌گیریم و ما به خاطر این مسئله عذرخواهی هم نمی‌کنیم”.

به گفته یواس‌ای‌تودی، این رویکرد ممکن است در مسئله ایران به کار گرفته شود. ترامپ تلاش خواهد کرد که متحدان را متقاعد کند که بدون مشارکت آمریکا، هیچ راهی برای نجات توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ وجود ندارد. کاخ سفید قول داده که فشار اقتصادی بر کشور‌ها و شرکت‌هایی که با ایران دادوستد می‌کنند، را بیشتر کند. هیلی و دیگر مقامات دولت آمریکا، برای مجازات ایران به خاطر تخطی‌های ادعایی از قطعنامه‌های عدم اشاعه هسته‌ای به شورای امنیت رفته‌اند.

ایلان برمن، پژوهشگر شورای سیاست خارجی آمریکا، در خصوص پیام اقدامات دولت ترامپ گفت: “پیام بدین شکل است که ‘استراتژی ما جدی است و ما به آن متعهد هستیم’. این جلسه فرصت بسیار مهمی برای این دولت است تا اشاره کند که بدترین درد هنوز نیامده است”.

ترامپ، خروج از توافق هسته‌ای را بخش کلیدی کارزارش قرار داده و جلسه هفته آینده، نخستین جلسه سازمان ملل پس از محقق شدن آن وعده (خروج از برجام) را رقم خواهد زد. رهبران پنج کشور باقی مانده در برجام – چین، فرانسه، روسیه، بریتانیا و آلمان- تلاش می‌کنند بدون حضور آمریکا، این توافق را نجات دهند.

در روز‌های اخیر، برخی گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال دیدار حسن روحانی و دونالد ترامپ در نیویورک مطرح شده بود. اما دو طرف، دیدار دو رئیس‌جمهور را منتفی دانستند. زیرا هنوز نشانه‌ای درباره کم شدن تنش‌ها میان تهران و واشنگتن آشکار نشده است.

الکس وطنخواه، کارشناس اندیشکده انستیتوی خاورمیانه، گفت: “مشکل این است که آن‌ها (آمریکایی‌ها) قبل از گفتگوها، امتیازات می‌خواهند. من هیچگونه نشانه‌ای در تهران دال بر تمایل آن‌ها (ایرانیان) به آغاز آن گفتگو نمی‌بینم”.

ترامپ گفته او در چهارشنبه آینده ریاست جلسه شورای امنیت درباره ایران را برعهده خواهد گرفت.

ند پرایس، مشاور برجسته امنیت ملی باراک اوباما، پیش بینی کرده که خارج از جلسات رسمی، مجموعه‌ای از گفتگو‌های موازی انجام خواهد شد. هدف این گفتگو‌ها ملایم کردن یا متوقف کردن طرح‌های سیاست خارجی دولت ترامپ – از قطع کمک‌های مالی آمریکا به پناهندگان آمریکایی گرفته خروج آن از توافق آب‌وهوایی پاریس- خواهد بود.

پرایس افزود:” (عنوان) داستان این مجمع عمومی، انزوای ایالات متحده خواهد بود”.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید