از شنبه تا دوشنبه ۱۸ درصد از ارزش داراییها کاسته شده
مجیدرضا حریری، نایب رییس اتاق بازرگانی ایران و چین میگوید: اگر قرار باشد از آینده اقتصاد کشور پیش بینی داشته باشیم، این پیش بینی باید بر اساس اطلاعات باشد در غیر این صورت نام آن پیش گویی است که کار رمالهاست نه تحلیلگران اقتصادی.
حریری در گفتگو با انتخاب، درباره اوضاع اقتصادی کشور و تاثیر موج دوم تحریمهای آمریکا که قرار است از دو ماه دیگر اعمال شود، گفت: ما هنوز موج اول تحریمها را هم احساس نکرده بودیم که وضعیت اقتصاد به این روز درآمد. اگر قرار باشد از آینده اقتصاد کشور پیش بینی داشته باشیم، این پیش بینی باید بر اساس اطلاعات باشد در غیر این صورت نام آن پیش گویی است که کار رمالهاست نه تحلیلگران اقتصادی.
آنچه امروز در اقتصاد کشور شاهد آن هستیم، وادادگی در مقابل اتفاقات است / وقتی یک نفر پشت یک لودر نشسته و کل ساختمان را تخریب میکند چه چیز آن را میتوان نقد کرد؟
او ادامه داد: بر این اساس، موضوعاتی که به نام پیش بینی از اوضاع اقتصادی در شرایط فعلی مطرح میشود، از ناحیه کسانی که بی اطلاع هستند. شما باید نقد را بر سیاستگذاریهایی کنید که اعمال میشود؛ اما آنچه امروز شاهد آن هستیم، بی سیاستی مطلق، بی عملی، انفعال و نوعی وادادگی در مقابل اتفاقاتی که به نظر میرسد خارج از ید سیاستگذار است.
این فعال اقتصادی ادامه داد: وقتی یک بنایی در حال ساخت است، میتوان آن را نقد کرد و گفت ایرادش چیست. اما وقتی یک نفر پشت یک لودر نشسته و کل ساختمان را تخریب میکند چه چیز آن را میتوان نقد کرد؟
حریری تصریح کرد: به نظر میرسد عقلای مملکت و زعمای قوم باید بنشینند و فراتر از سیاستگذاریهای رایج، فکری عمیقتر و تدبیری کنند.
نایب رییس اتاق بازرگانی ایران و چین تصریح کرد: از شنبه تا دوشنبه ۱۸ درصد از ارزش داراییهای دارندگان درآمدهای ثابت پایین آمده. قدرت خرید از سال گذشته تا کنون به یک سوم تقلیل پیدا کرده. در چنین شرایطی، سیاستگذار یا وجود دارد و بنا به مسائلی سیاست گذاری میکند، و یا یک وادادگی در مقابل اتفاقات است.
حریری ادامه داد: این بی خبری و هول و وحشت و هراس در مردم، که ناشی از نداشتن تصویری از آینده است، میتواند نه فقط به حوزه اقتصاد، بلکه به همه جا ضربه بزند. حتما آنها که درباره این شرایط و علل آن توضیح نمیدهند دلایل قانع کنندهای دارند. اما به نظرم محرمترین افراد همین مردم عادی هستند که ۶۰ تا ۷۰ درصد آنها با درآمد ماهانه کمتر از ۲۰۰ دلار زندگی خود را میگذارند و در چنین شرایطی، دارندگان درآمدهای ثابت از جمله کارمندان، کارگران و به طور کلی حقوقبگیران، کسبه جزء، پیشه وران و دهقانان نابود میشوند.
او او با بیان اینکه مشکلات امروزی نشان می دهد ساختار اقتصاد مشکل دارد، گفت: اما آنچه بیشتر حائز اهمیت است اینکه ما اصلا عملی نمیبینیم که بخواهیم نقد کنیم به جز تخریب پایههای اقتصاد.