همه نوع نمایندهای در استیضاح وزیر کشور وجود دارد؛ از طیف امید تا اصولگراها و پایداری
علی ساری نماینده اهواز درباره پیش بینی خود از استیضاح وزیر کشور گفت: پیش بینی در این شرایط خاص سخت است ولی چیزی که در وجود نمایندگان می بینم این است که من از طیف امید در کنار اصولگرا و پایداری و همکاران خودم از طیف امید نشسته بودم و همه نوع نماینده ای در این استیضاح وجود دارد.
علی ساری در گفت و گو با انتخاب گفت: در شهری مثل اهواز، مردم از فرط ندادن حقوق، بیکاری و گرسنگی کارگرانی مثل فولاد یا نیشکر هفت تپه مجبورند اعتراض کنند.
او با بیان اینکه در طول دو سالی که استاندار فعلی خوزستان بر سر کار بوده، بیش از چند صد بار تظاهرات اینچنینی انجام شده، گفت: آن کسی که به خاطر نان شب در کف خیابان صحبت می کند، نمی خواهد علیه نظام صحبت کند، بلکه او از معیشت خود حرف می شند. آن کسی که به خاطر مشکلات موسسات مالی به خیابان آمد، به خاطر معیشت خود این کار را کرد یا معلم به خاطر وضع معیشتش اعتراض کرد. همین طور به خاطر آب شرب، گردوخاک فاضلاب و سایر این مشکلات.
ساری خطاب به وزیر کشور گفت: شما کسی را در خوزستان گذاشته اید که بدترین شیوه اداره استانداری را پیاده می کند. حال ببینید که در قم نمونه ای داشتیم که با مجوز یا بدون مجوز، عده ای آمدند علیه دولت صحبت کردند. اگر بدون مجوز است باید اینها را رصد کند. زیرا کسی حق ندارد بدون مجوز دست به این کار بزند.
این نماینده اصلاح طلب مجلس که در جلسه کمیسیون شوراها با وزیر کشور حضور داشت، ادامه داد: تفاوت ها را ببینید. در خوزستان استانداری دستور می دهد با اینها برخورد کنند و شورای تامین تشکیل دهند آن وقت مجلس باید به دنبال آزادی کسی بیفتتد که به خاطر معیشتش شب عید به زندان افتاده است. اینها ماحصل کیست؟ اینها ماحصل کارهایی است که در استانداری باید مدیریت شود. این استانداری را چه کسی تعیین می کند؟ درست است که تنها وزیر کشور موثر نیست اما وزیر کشور یکی از موثرترین مقامات است و می تواند به دولت منتقل کند.
او افزود: آقای وزیر کشور فرمودند که ما بهترین دوره انتخابات را در دوره گذشته سپری کردیم. به او گفتم اتفاقا در اهواز بدترین انتخابات را برگزار کردید. شما 600 و اندی کاندیدا داشتید که 600 نفر آنها آمدند کف خیابان و اعتراض کردند.
نماینده اهواز ادامه داد: حتما باید مردم در آبادان اعتراض کنند تا مشکل آبشان برطرف شود؟ حتما باید بهانه بدهید ؟ حتما باید کسی لابلای مردم شریف آبادان و خرمشهر، این گونه دست به اعتراض بزند تا شما خوشحال شوید؟ جریان چیست؟ قطعا برای شما مایه خوشحالی نیست ولی یک آدم بی تجربه با شرایط خاصی استانی را که مهمترین شاهرگ اقتصاد کشور است، می چرخاند.
او با بیان اینکه «اگر خدای ناکرده در این استان اتفاقی رخ دهد، تمام کشور بر باد می رود» گفت: دو سال تمام از طریق وزیر کشور پیگیری می کنم که این استاندار زیبنده خوزستان نیست. مردم به چه زبانی باید بگویند؟ 950 بار آمدند و تظاهارات کردند. اینها ماحصل چیست؟ از سر عشق است که به کف خیابان آمدند؟ حتما باید شبکه های بیگانه کلی گزارش از ما بزنند تا ما به فکر تعویض یک استاندار باشیم؟
علی ساری ادامه داد: بحث های مربوط به قاچاق و آسیب های اجتماعی، کسی منکر زحمات شورای عالی آسیب های اجتماعی نیست، ولی بحث این است که شما می گویید برنامه دادم و هدفگذاری کردم. اما ما می خواهیم بگوییم از نقطه A به نقطه B رسیده ایم. به کجا رسیده ایم؟ معلوم است که یک جای کار می لنگد که کار به این کندی پیش می رود.
او افزود: در مبحث اشتغال با فشار مجلس یک و نیم میلیارد دلار پول برای بحث اشتغال روستایی آورده شده. اینها چگونه توزیع شد؟ استانی توزیع شد یا جمعیتی؟ یک استاندار به قدری در حاشیه است که به او گفتم از این یک میلیارد و 500 میلیون دلار چقدر سهم خوزستان شده؟ اگر به طور مساوی تقسیم کنیم، ببینید چند صد میلیون دلار می شود؟ خوب بگویید استاندار ما چقدر از آن را توانسته در استان مصرف کند؟ این پول کجا رفته؟ چه کسی باید نظارت کند؟ استاندار شما در مورد کانون پرورش فکری دخالت می کند اما چطور در بحث بیکاری دخالت نمی کند؟ اصلا نمی داند چند درصد بودجه کشور را اشغال کرده؟
او خطاب به وزیر کشور اظهار داشت: فرماندار خوبی داشتیم که استاندار فعلی او را برداشت و فرماندار جدید بدترین انتخابات را در اهواز برگزار کرد. من نفر ندارم که به عنوان استاندار معرفی کنم. اما شما با کشور این کار را نکنید. شاهرگ 38 درصد اقتصاد کشور در خوزستان است. بالای 80 درصد نفت کشور در خوزستان است. بسترهای فراوانی وجود دارد اما ما با آنها چه کرده ایم؟ اشتغال که روزبروز بدتر می شود.
ساری گفت: در قم اتفاقی افتاد که وزیر کشور باید آن را رصد کند. چه کسی حق دارد رییس جمهور را تهدید کند؟ مراجع ما را به درد آوردند. چرا باید کشور این طور باشد که در جایی کارگری را به خاطر نان شب زندان می برند اما در جای دیگر به گونه ای برخورد می شود.
نماینده اهواز تصریح کرد: انگار حیات وزارت کشور به استاندار خوزستان وصل است. حاضر بودند تمام فجایع در این استان شکل بگیرد اما استاندار تغییر نکند.
ساری درباره فضای مجلس در خصوص استیضاح وزیر کشور و احتمال رای آوردن استیضاح نیز اظهار داشت: استیضاح را 28 نماینده امضا کرده اند و به پاسخگویی در صحن علنی مجلس اصرار دارند ولی در جاهای حساس و مورد اصرار نمایندگان ایشان جواب قانع کننده ای نداشتند و به صحن کشیده شد. در این شرایط خاص ما نیاز به همدلی و حمایت دولت داریم ولی اگر حمایت از دولت به قیمت امنیت ملی تمام شود، طبیعی است که ما امنیت ملی کشورم را به حمایت از دولت ترجیح می دهم.
نماینده اهواز درباره پیش بینی خود از نتیجه استیضاح هم گفت: پیش بینی در این شرایط خاص سخت است ولی چیزی که در وجود نمایندگان می بینم این است که من از طیف امید در کنار اصولگرا و پایداری و همکاران خودم از طیف امید نشسته بودم و همه نوع نماینده ای در این استیضاح وجود دارد.